23 Nisan 2018 tarihinde Pluto 21º Oğlak burcunda geri harekete başladı.

Pluto Retroları, genelde köklü değişiklikler yaşadığınız hayat alanlarınızla ilgili geriye dönüp bakmanız gereken dönemlerdir. Hayatınızla ilgili önemli kararlar, dönüm noktaları Pluto’nun Retro zone’da bulunduğu süreçte gerçekleşebilir.

Retro süreçte iken, bu önemli kararlarla ilgili geriye dönüp neler yaşadığınıza bir bakmanız gerek. Yaşadığınız hangi olaylar sizi bu noktaya getirdi? Olduğunuz noktadan memnun musunuz? Bundan sonra hangi aksiyonlar alırsanız daha memnun ve mutlu olursunuz? Değişimi kabul ettiğiniz alanda, yapılması gerekenleri yerine getirebilecek misiniz? Ya da hala direnç aşamasında mısınız? Retro süreci, bu soruları cevaplamanız için gereklidir.

Bu sürecin nasıl gelişeceğine bakacak olursak, zaten Retro harekete geçişle, hayatınızda önemli konuşmalar , önemli olaylar, geçtiğimiz haftasonundan itibaren kendini göstermeye başladı. Bu olayların sizin hayatınızdaki değişim ile oldukça önemli bağlantıları olduğunu unutmamalısınız. Bu olaylar, Eylül ayından sonra yaşayacağınız  köklü ve büyük değişimin ve dönüşümün ilk ayak sesleridir.

An haritasında, yükselen Terazi olması, yönetici Venusun ise, açısız olması, olaylara bakış açınızın son derece empatik, huzur ve barış odaklı fakat bir o kadar da risk almadan tamamlamak amacında olduğunuzu gösteriyor. Sonuç olarak kendinizi maddi manevi güvende hissetmek, kalıcı ve sadakat dolu bir ilişki ve ya ortaklık içinde olmak,  huzur ve keyif ortamı yaratmak bu sürecin ana hedefi olacaktır.

 

Hayallerinizi gerçekleştirmenin aslında çok zor olmadığını, korkularınızın, endişelerinizin, gelecek ile ilgili kaygılarınızın asılsız olduğunu fark etmeniz ile birlikte, değiştirmeye çalıştığınız hayat alanınız ile ilgili 26 Nisan civarında önemli ve ciddi bir adım daha atabilirsiniz. Gelecekten beklentilerinizle ilgili yıkıcı olmaktansa, yapıcı hareket ederek , motivasyonunuzu yönetmeye çalışmalısınız.

Jupiter ile Pluto arasındaki olumlu açı ise, bu değişimi gerçekleştirmeniz için gerekli fırsatları kolaylıkla elde edebileceğinize işaret ediyor.

İlk fırsat zaten Nisan ortalarında (10-17 Nisan 2018) elinize geçmişti. Bu fırsatla kendinizi daha güçlü, daha korkusuz hissetmiş olabilirsiniz. Sizi yüreklendiren bu olanakla birlikte, Jupiter’in yardım eli Eylül ortasında (10-18 Eylül 2018)  tekrar size uzanacak. Eylül sonunda ise, tekrar  girişimci ruhunuzu ortaya koyabilecek, korktuklarınızın üstüne rahatlıkla gidebileceksiniz. Buradaki dikkat edilmesi gereken nokta, Retro süreçteki tüm gözlemleriniz, dikkat edilmesi gereken alanlar doğrultusunda belirlediğiniz yeni stratejinizin, Eylül ayındaki değişim için son derece gerekli ve vazgeçilmez olmasıdır.

Pluto, 2 Ekim 2018 tarihinde ileri harekete başlayacak ve 21 Ocak 2019’da retro alanı terk edecek.

Bu sürecin sonunda atacağınız adımlarla hayatınız tamamen değişeceği için, korku ve endişe içinde olmanız normaldir. Geçmişte aldığınız yaraları, olumsuz anıları tekrardan yaşamaktan korkuyor olabilirsiniz.  Fakat korku, endişe ve de kaygı bizim enerjisel boyutta hiç de ihtiyacımız olmayan alanları ifade ettiği için, yerine ne kadar olumlu düşünce ve hayal gücü koyarsanız, frekansınız o kadar  yükselir, ve bir o kadar da huzurlu ve de mutlu olursunuz.

 

sssss

 

 

 

 

Paylaş