02/03/2018 tarihinde saat 02:51’de 11º Başak burcunda bir Dolunay meydana gelecek.

Her zamanki gibi bu Dolunay da, haritanızda etkilediği hayat alanında bitişlere,aydınlanmalara ve farkındalıklara neden olacak.

Başak burcu, sembolik itibariyle, günlük düzen, rutin, alışkanlıklar, tertip, detaylar, sağlığınız ve de çalışma ortamınız ile ilgili konulara işaret eder. Dolayısıyla yaşamınızda yaşanacak bitişler, bu bahsedilen alanlarla bire bir ilişki içinde olabilir.

An haritasını incelediğimizde, haritanın yükseleninin Yay, yönetici Jupiter’in ise Akrep burcunda, korkular ve endişeler, gizli ve perde arkası konular, mahremiyet ve de bilinçaltı alanında yerleştiğini görüyoruz. Yükselenin hemen yanında konumlanmış Mars yine Yay burcunda, Kuzey ve Güney Ay düğümleriyle yakın ilişkide. 0103

Bu Dolunay’da,  hayatınızda gözle görülen öncelikle, uzaklar, yurtdışı ve yabancı ülkeler, seyahatler, farklı felsefeler ve de öğretiler, yüksek öğrenim ile ilgili konularda, bir özgürlük arayışına, bu konularla ilgili araştırmalar içine girmeniz olacaktır. Farklı öğretiler ve teknikler deneyerek bilinçaltınızı şifalandırmaya, geçmişteki korku ve endişelerinizden kurtulmaya çaba gösterebilirsiniz. Her ne kadar bu eylemlerinizi gizli tutmaya çalışsanız da, Mars’ın Uranüs ile olan olumlu açısı, bu alandaki aksiyonlarınızı,eylemlerinizi çok net bir şekilde, aniden ve de beklenmedik bir tarzda ortaya koyacağınızı göstermekte.

Dolunay’ın pozisyonuna baktığımızda,  Oğlak burcunda Saturn ile olumlu ilişki içinde olduğunu görüyoruz. Bu demektir ki, bu Dolunay sürecinde alacağınız kararları uygularken sorumluluklarınız ve görevleriniz alanında, son derece sabırlı, disiplinli olabilecek ve de istikrarlı bir şekilde kararlarınızı uygulamak için çaba göstereceksiniz. Yalnız yönetici Merkür ‘ün Balık’da ve Venüs ile çok yakın dereceleri paylaşmaları, mantığınızın ilişkiler, para ve iletişim anlamında bulutlar ve sisler içinde olacağını göstermekte. Hayatınızın düzeni ile ilgili yapmak istediğiniz değişiklikler ve kurtulmak istediğiniz konular alanında çok net kararlar vermek de zorlanabilirsiniz. Mantığınızın aşırı idealist çalışması sebebiyle , duygusal anlamda tereddütleriniz, endişeleriniz olabilir. Bir yanınız aşırı fedakar ve merhametli olmanız için çırpınırken, diğer yanınız, daha şüpheci, eleştirel ve ön yargılı bir şekilde hareket etmenizi söyleyebilir. Etrafınızdakilerle, alma-verme dengesini kurmak da güçlük çekebilirsiniz. Bu yüzden bu Dolunay’da önce ne istediğinize karar vermek, düşüncelerinizi netleştirmek sizin için en doğrusu olacaktır. Ay’ın Neptün ile olan olumsuz açısı maalesef en zorlayıcı etken olacak. Yanılgılara ve aldanmalara açık olmanız mümkün.  Ve tabii duygusal boşalmalar, krizler, düşündüklerinizi, hissettiklerinizi dile getirmekteki çaresizliğiniz sizi daha da yıpratabilir.

Bunun yanı sıra, sağlığınız ile ilgili konularda farkındalık yaşayabilir, beslenme düzeninizi değiştirebilir, geçmişte yaptığınız yanlışları tekrarlamamak adına, kendinize yeni bir düzen belirleyebilirsiniz. Sağlıklı beslenmek, detoks yapmak, spor, rejime başlamak alacağınız aksiyonlar arasında olabilir.

Eğer bir hastalığınızla ilgili araştırma sürecindeyseniz, bu Dolunay ile birlikte, hastalığınızın ne olduğunu öğrenebilir, tedavi sürecine başlayabilirsiniz.

Günlük hayatınızdaki alışkanlıklarınız özellikle de sizi olumsuz etkileyen bağımlılıklarınızdan kurtulmak için çaba gösterebilirsiniz. Sigara, alkol ve ya ilaç bağımlılığınız varsa bu alanda, bazı net kararlar verebilir, bu bağımlılıklarınızı sonlandırabilirsiniz.

Düzeninizle ilgili yapmak istediğiniz değişiklikler, bitişler ve ya tamamlanmalar ile ilgili endişeler, kaygılar, korkular taşıyabilir, hayal kırıklığına uğramaktan çekinebilirsiniz.

Maddi konularla ilgili yaşadığınız son dönem olaylar sebebiyle, finansal açıdan üstünüze aldığınız ilave sorumluluklar ve ya sorumluluklarınızın değişmesi sonucunda, aşırı idealist kararlar alabilir, ya da tam tersi kafanızdaki belirsizlikler ve karmaşalar yüzünden bu alanda önünüzü görmek de  zorlanabilirsiniz.

Venus’un Balık burcunda, Jüpiter ile yaptığı olumlu açı, ikili ilişkilerdeki romantizm ve aşka, birlikte geçirilebilecek keyifli zamanlara işaret ederken, ilişkiler ve para konusunda aşırı iyimser olabileceğinizi, kemerleri sıkmak da zorlanacağınızı, zevk ve keyif konusunda aşırıya kaçabileceğinizi gösteriyor. Dikkatli olmanız da fayda var. Yarını düşünmeden, hareket etmemenizi öneririm.

Bu Dolunay, hayatınızda size fayda sağlamayan , zarar veren tüm olumsuzluk ve kısıtlanmalardan kurtulmanıza , hayatınızı sadeleştirmenize, ruhsal açıdan arınmanıza yardımcı olacaktır.

Yaşayacağınız farkındalıklar ve aydınlamalar, size doğru yolu gösterecektir.

sssss

 

Paylaş