Saturn, 20 Aralık 2017 sabah saatleri itibariyle Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Saturn Aralık 2020’ye kadar Oğlak burcundaki seyrine devam edecek. Mart 2020’de Kova burcuna geçiş yapmasına rağmen, tekrar Retro harekete geçeceği için Oğlak burcundan çıkması, ancak Aralık 2020’de gerçekleşebilecek.

Yaklaşık 2,5 senedir Yay burcunda bulunan, Saturn; sizin inançlarınızı, hayat felsefelerinizi, dünyayla ve genel olarak ideolojik anlamda hayatınıza yeni bir bakış açısı geliştirmenizi sağladı. Bu yenilenen bakış açılarınız ve hayat felsefeleriniz sonucunda, hayatınızda bazı sadeleşmeler, gereksiz alışkanlıklardan kurtulmalar yaşamış olmanız muhtemeldir.

Bu süreçte, benimsemeniz gereken hayat felsefesini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için size bazı sıkıntılar , dertler, engeller ve gecikmeler yaşatmış olabilir. Tekrar tekrar benzer olaylar yaşatmış olabilir.. Ta ki dersinizi alana kadar.

Bugünden itibaren ise, bu engeller ve almanız gereken dersler, sorumluluklarınız, ödevleriniz ve özellikle statünüzle bağlı konular ile ilgili gündeminize gelmek üzere. Bu durum özellikle kariyeriniz, profesyonel hayatınız, mesleğiniz, toplum önündeki pozisyonunuz ve de ileriye dönük hedef ve planlarınız ile ilgili sizi bir düzen ve disipline girmenizi sağlayabilir.

2018’in ilk aylarında, Saturn; Güneş , Venus ve de Merkür ile olumlu açılar içine girerek, hem bedensel olarak, hem ilişkiler bazında , hem de düşünce sisteminizle ilgili yeni kararlar almanıza , bir düzen ve işleyiş oturtmanıza yardımcı olabilir. Fakat kurmak istediğiniz düzenin öyle bir seferde kurulacağını düşünmeyin. Saturn Oğlak burcunda bulunduğu sürece, belli noktalara geri dönerek, sizi defalarca bu konularla ilgili sınayarak, gerekli düzeltmeleri yaptıracak, 2020 sonunda olması gerektiği şekliyle yeni sistem hayatınızda oluşacaktır.

Özellikle Mart 2018’de ilk zorluklar ve engeller ile karşılaşabilirsiniz. Yaşayacağınız olaylar doğrultusunda, alacağınız kararlar ile Nisan 2018’de yapacağınız girişimler, uygulamalar ilk düzeni kurmanıza yardımcı olacaktır.

Mayıs sonu ve Haziran 2018’de , ikili ilişkilerinizle ilgili sorumluluklarınız ağır basabilir, aynı süreçte fikirlerinizi kabul ettirmek de zorlanabilir, otoriteyle ilgili güç savaşlarına girebilirsiniz. Kurduğunuz düzenin ikinci sallantısı bu dönemde yaşanabilir. Sağduyulu davranarak, karşı tarafı dinleyerek ve de kendinize olan güveninizi arttırarak bu süreci yönetebilirsiniz.

Saturn ‘un yönettiği burçta bulunması, gezegenin potansiyelini tam anlamıyla ortaya koyacağını gösterdiği için, hayatınızı etkileyen alanda, daha merhametsiz, daha acımasız, daha ciddi ve katı bir tavır takınmanız mümkün olabilir. Sorumluluklarınızın ağırlığını omuzlarınızda net bir şekilde hissedebilir, olayın ciddiyetinin farkına vararak gerekeni yapma konusunda üzerinizde baskı hissedebilirsiniz.

Başta iş ve profesyonel alandaki hırslar, statü, iktidar, siyaset ve tüm dünyevi hedefleri , arzuları ön plana çıkaracak olan bu süreçte, büyük başarılara imza atabileceğiniz gibi, geçmişteki çalışmalarınızın ve  planlı hareket edişinizin ödüllerini de toplamaya başlayabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre, Saturn Oğlak sürecinin hayatınızın hangi alanında etkisini göstereceğini aşağıda görebilirsiniz.

Yükselen Koç: Kariyer ve sosyal statünüzle ilgili yeni sorumluluklar, fazla yük alabilirsiniz. Çok fazla çalışabilir, mesai sürenizi arttırabilirsiniz. Statünüz ve mesleki hedeflerinizle ilgili yeni bir düzen kurma çabası içine girebilirsiniz. Üzerinizde aşırı baskı hissedebilirsiniz.

Yükselen Boğa: Uzak yerler, farklı kültürler, seyahatler iş vasıtasıyla gündeme gelebilir. Yüksek öğrenim alanında bir adım atabilir, üniversite, master ve ya  bir konu ile ilgili uzmanlaşmak adına eğitim almaya başlayabilirsiniz. Edineceğiniz bilgiler, deneyimler, hayatınıza yeni bir bakış açısı elde etmenize neden olabilir.

Yükselen İkizler: Cinsellikten biraz uzaklaşabilirsiniz. Harcamalarınız, borçlarınız ile ilgili korkularınız, endişeleriniz su yüzüne çıkabilir. Onları yönetmekle vakit geçirebilirsiniz. Vergiler, krediler, bankalar ile ilgili gecikmeler, engeller ve ya zorluklar yaşamanız mümkündür. Eşiniz, partneriniz varsa gelirinde azalmalar meydana gelebilir.

Yükselen Yengeç: Evlilik ve ya boşanma ile ilgili bir süreç yaşamanız olasıdır. İlişkiye adım atıyorsanız, bu ciddi bir ilişki olur. Aniden ayrılabilir ve ya daha ciddi kararlar verebilirsiniz. Hayatınızda yeni bir evreye adım atabilirsiniz. Geçmişteki deneyimleriniz, acılarınız, aldığınız derslerin sonucunu yavaş yavaş hayatınızda gözlemlemeye başlayabilirsiniz. İlki ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanında olacaktır. İlişkilerinizde alma verme dengesini bozmadığınız takdirde zarar ve ya yıkıma uğramaktan kaçınabilirsiniz. Önümüzdeki üç sene boyunca ilişkiler ,evlilik ve ortaklık alanında sınanabilirsiniz.

Yükselen Aslan: Sağlığınızı, özellikle kemik, diş, cilt gibi alanlardaki rahatsızlıklarınızı tetikleyebilir. İhmal etmemek adına, check up yaptırabilirsiniz. İş yerinizde ve ya çalışma alanınızdaki şartlar, günlük rutininiz, alışkanlıklarınızla ilgili yeni bir düzen ve plan, program kurmanız gerekebilir. İş kurabilir, ve ya işinizle ilgili sorumluluklarınız, yönetmeniz gereken alanlarda artış olabilir. İşinizi kaybetme ve ya işle ilgili farklı endişe ve kaygılarınız tetiklenebilir, çalışma arkadaşlarınızla olan iletişiminiz kısıtlayabilir ve ya iş yerinde işten çıkarılmalar meydana gelebilir.

Yükselen Başak: Aşk hayatınız, çocuklar, keyifleriniz ve hobileriniz ile ilgili bazı kısıtlanmalar, engellenmeler yaşamanız mümkündür. Aşk hayatınız bir dönüm noktasından geçebilir, ya ciddi bir ilişki arayışına girersiniz, ya da kimseyle birlikte olmaya yanaşmazsınız. Eğlence ve keyif alma noktasında tatminsizlik yaşayabilirsiniz. Çocuklarınız varsa, onlarla ilgili extra sorumluluklar, yeni bir düzen, okul ve ya sistem bağlamında disiplin gerektiren bir durum yaşanabilir. Çocuklarınız o ve bu sebeple, sizden uzaklaşabilir, özlemini yaşayabilirsiniz.

Yükselen Terazi: Evinizi değiştirebilir, kendinize yeni bir düzen kurabilirsiniz. Yeni bir yuva kurma ihtiyacında olabilirsiniz. Yeni bir evreye adım atmakla beraber, yaklaşık 14 senelik sürecek bir döneme adım atıyor olacaksınız. Attığınız adımlara dikkat etmelisiniz. Babanız ve ya ailenizdeki yaşça otorite kabul ettiğiniz kişiler, geçmişiniz, anılarınız, bilinçaltınızda yatan ailevi konular ile ilgili yüzleşmeler yaşamanız mümkündür. Geçmişinizle yüzleşebilir, önemli çözümlemeler yaparak, bilinçaltınızdaki çöplerden kurtulabilirsiniz.

Yükselen Akrep: Saturn, sizi daha çok yakın çevre dostlarınız, akrabalarınız ve kardeşleriniz ile ilgili alanda sınayabilir. Ciddi konularla baş etmek durumunda kalabilirsiniz. Ve ya onlarla ilgili extra sorumluluk alabilirsiniz. İletişiminizi kesmeyi düşünebilir, görüşmek istemeyebilirsiniz.  Karamsar ve ya olumsuz düşünmeye başlayabilirsiniz. Bardağın boş tarafına odaklanabilir, hayatınızla ilgili olumsuz yaratımlar yapabilirsiniz. Bir alanda eğitim alabilir, bilgi düzeyinizi arttırabilirsiniz.

Yükselen Yay: Gelirleriniz, kazançlarınız, sahip olduğunuz maddi olanaklar ile ilgili kısıtlamalar, engeller, daralmalar yaşayabilirsiniz. Para kaybınız olabilir. Parayı elde etme ve harcama noktasında ciddi dersler alacağınız bir üç sene geçirmeniz olasıdır. Kariyer ve mesleki alana, statüye verdiğiniz değer ve önem ile ilgili sınavlar verebilirsiniz. Bu süreç bittiğinde bu alanlarla ilgili değer yargılarınız da tamamen değişmiş olacak.

Yükselen Oğlak:  En fazla değişimi yaşayacak kişiler olarak, hayatınızda yeni bir döngünün başladığına şahit olabilirsiniz. Geçtiğimiz 2 sene boyunca adeta ana rahminde büyüttüğünüz , gizli, perde arkasından kendinizi yeniden yapılandırmanızın sonucunda, hayatınızı baştan yaratma, adeta yeniden doğma zamanı geldi. Artık kim olmak istediğinizi ve hayatınızı nasıl yaşamak istediğinizi biliyorsunuz. Zaman zaman olumsuz ve negatif bakış açısına kapılmanız doğal zaten buna alışıksınız. Bundan uzaklaşarak hayatınızı daha nasıl güzelleştirebileceğinize odaklanmalı, size bunu yapmada engel olan gereksiz insanlar ve alışkanlıklardan kurtulmalısınız.

Yükselen Kova: Bu süreçte karşınıza size kılavuzluk edecek, sizden yaşça büyük, geçmişiniz ve bilinçaltınızı kolaylıkla yüzleşmenizi sağlayacak rehberler, danışmanlar ve ya öğretmenler ile karşılaşmanız olasıdır. Bu kişiler kendinizi daha iyi anlamanızı, neyi, neden yaşadığınızı anlamanıza yardımcı olabilirler. Plan ve program yapabilirsiniz. Kendinizi yeniden inşa edebilirsiniz. İnzivaya çekilerek, kendinizi daha fazla dinleme ihtiyacında olabilirsiniz.

Yükselen Balık: Arkadaşlar, sosyal çevreler ve organizasyonlar alanında etkileneceğiniz bu süreçte bu alanlarla ilgili daha seçici davranabilir, bazı arkadaşlarınızla tamamen bağı koparabilir, eğlence ve ya sosyal ortamlardan kendinizi çekebilirsiniz. Grup içinde çalışmalar yapıyorsanız, en fazla yükü siz omuzlayabilirsiniz. Uzun vadeli planlar ve ya gelecek ile ilgili beklentiler alanında daha iş, kariyer ve mesleki alanlarla ilgili odaklanabilir, gerçekleşmeyeceğini düşündüğünüz hayallerinizi rafa kaldırabilirsiniz. Gelecek ile ilgili üzerinizde daha fazla sorumluluk hissedebilirsiniz.
sssss

 

 

Paylaş