18 Aralık 2017 saat: 09:30’da 26º31′  Yay burcunda bir Yeni Ay meydana gelecek.

Bu Yeni Ay, diğer Yeni Ay’lardan farklı olarak oluştuğu burç derecesi nedeniyle , oldukça önemli bir konumda. Galaktik merkez diye adlandırılan nokta yani 26 derece Yay’ın son dakikaları, Samanyolu yıldız sisteminin dönüş noktasına isabet eder. Belli döngülerle hareket eden bu nokta, yer çekim merkezine sahiptir, bu da çok büyük bir enerjiye sahip olduğunu gösterir. Her şeyi emebilecek, yok edecek güce sahiptir. Ama aynı zamanda galaksinin doğduğu yerdir. Dolayısıyla bir rahim görevi görür.

Bu Yeni Ay, 2017 senesinin son Yeni Ay’ı olmakla beraber, önemli adımları ve başlangıçları tetiklemekte. Aynı şekilde Yeni Ay an haritasının 12.evde bulunmasıyla , bu Yeni Ay’ın 2018’deki hayatınızın görünümünü değiştirecek yani sizi değiştirecek potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. Bu  gizlice atacağınız  yeni adım, ya da değişimi başlatacak olan rahimdeki süreç, bu Yeni Ay ile beraber, tüm sene boyunca, sizinle beraber etkisini hissettirecek güçte olacak.

Yeni Ay ‘ın haritadaki pozisyonuna baktığımızda Venus ve Saturn’un arasında kalmış olduğunu nwgörüyoruz. Bu başlangıç, ilişkiler ve iş, meslek alanındaki felsefelerinize, inançlarınıza, yeni bir bakış açısı getirebilir. Yay’ın etkisiyle alacağınız kararlarda, son derece olumlu ve ılımlı bir tavır takınabilirsiniz. Fakat Merkür ‘ün hala Yay burcunda Retro harekette bulunduğunu unutmamak lazım. 24 Aralık’a kadar hesaplarınızı kontrol etmeniz gerekebilir, bazı düzeltmeler yapmanız gerekebilir. Venus ve Saturn’un yakınlaşması , ilişki ve para konularında zaman zaman sizi olumsuz ve ya karamsar bir bakış açısına sürüklese de, yalnız kalma, reddedilme, istenmeme ya da kaybetme gibi endişeler yaşamanıza neden olsa da, bu sürecin geçici olduğunu bilmelisiniz.

Yeni Ay aynı zamanda Chiron ile yaptığı zorlu açı sebebiyle, atacağınız adımlarda , geçmişte eğitim, öğretim, iletişim alanında yaşadığınız ve ya  yakın çevreniz, akrabalarınız, kardeşlerinizle ilgili olumsuzlukları ve ya yaraları; yadsıma eğilimi göstermenize neden olabilir, gözlerinizi duygularınıza, acılarınıza kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yaralarınızı görmezden gelerek, kendinizi hedefe kilitleyebilirsiniz.

Saturn’un bu Yeni Ay’da önemi büyük. Sizi bu yolda disiplinli ve istikrarlı kılacak, sorumluluk duygusuyla hareket etmenize destek olacaktır. Büyük bir ciddiyetle hedefinize adım atabilirsiniz. Uranus ile olan açısı ise, sizi yeniliklere ve de farklı yöntemlere, 24 Aralık 2016’da , 19 Mayıs 2017’de, 11 Kasım 2017’de yaşattığı deneyimlerle alıştırarak, değişmeye, krizleri yönetmenize, şu ana kadar alışık olmadığınız farklı çözüm yollarıyla sorunların üstesinden gelmenize yardımcı oldu. Yeni Ay’ın  bu işinizi kolaylaştırıcı açısı ile, yaralarınızı daha az hissetmeniz, yapacağınız girişimlerde, çok büyük bir heyecan ve heves, özgürleşme duygusu içinde olmanız mümkün. Artık olayları çözme şekliniz ve onlara olan bakış açınız eskisinden çok farklı.

Özellikle ikili ilişkiler açısında önem arz eden bu Yeni Ay , bu sene yaşadığınız deneyimlerin bir özeti olarak,  genel olarak iş ve aşk hayatınızda önemli kararlar vermenize neden olabilir, yeni bir dönem başlatmanıza neden olabilir. Hayatınız boyunca ‘Hiç yapmam..’ dediğiniz şeylere ‘Evet’ demenize neden olacak bu girişimler, bu sene boyunca yaşadığınız iniş ve çıkışlar, aldığınız dersler, verdiğiniz sınavların adeta bir sonucudur.

Kolayca ”YENİ” bir siz yaratabilir, hayatınızın kontrolünü elinize alabilirsiniz.

sssss

 

Paylaş