Dolunay, 5 Ekim 2017 saat 21:40’da 12 º Koç burcunda gerçekleşiyor.

Dolunay’ın hayatınıza getirdiklerini, Koç burcu doğum haritanızda hangi hayat alanınızı ifade ediyorsa, o alanda hissediyor olacaksınız. Dolunay, Ay’ın tüm ışığıyla Dünya’yı aydınlatmasıyla, farkındalıklara,  bitişlere, tamamlanmalara, gizli bir yere ve ya noktaya, bir konuya ışık tutmaya, ya da bir döngünün bitip, yeni bir döngünün başlamasına neden olur. Koç burcunda oluşu ise, ani , birdenbire, fevri bir bitiş, ani bir aydınlanma, içgüdüsel , sezgisel, bazen agresif  tamamlanmalar, hızlı, aceleci kararlara neden olabilir. Aniden gizli ve ya saklı olan bilgilere ulaşabilir, birden önünüzü görebilirsiniz.

An haritasını incelediğimizde, Yükselen’in İkizler burcunda olması, bu Dolunay’da konuşmanın, dinlemenin, sözlü – yazılı iletişimin, başrolde olacağını göstermekte. İletişimin her türlü alanı, eğitim, öğretim, yakın çevre seyahatleri, kardeşler, ve yakın akrabalar bu Dolunay’da hayatınızda daha ön plana çıkabilir. Yönetici Merkür’ün Terazi burcunda ve de  Güneş’in tam da yanında bulunmasıyla , Dolunay’da en az Güneş ve Ay kadar aktif rolde bulunduğunu gösteriyor. Bu sizin konuşmalarınızın daha çok ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar , birlikte olduğunuz insanlar ile ilgili olabileceğini gösteriyor. Bu konuşmaları yaparken, son derece kibar, nazik, diplomatik  bir dil kullanabileceğiniz, uzlaşmacı bir tavır sergileyebileceğiniz gibi, ani öfke krizleri, patlamalar, duygusal tetiklenmeler de yaşayabilirsiniz.

Duygularınızı kolaylıkla dile getirebilir, rahatça karşınızdakine hislerinizden bahsedebilirsiniz. Fakat Merkür’ün  Neptün ile olan yıpratıcı açısı, olayları ele alırken, bazen kendinizi gerçeklerden uzaklaştırabileceğiniz, hayallere kapılabileceğiniz, durumu olduğundan farklı ve ya istediğiniz biçimde algılayabileceğinize işaret edebilir. Duygularınızın etkisinde hareket edebilir, mantığınızla karar vermek de zorlanabilirsiniz.

Dolunay’ın yöneticisi olan Mars ise , Venus ile kol kola fakat Başak burcunda. Venus ‘un Mars ‘ile aynı derece de olması,  ikili ilişkilerde; duygusal patlamalara, cinsel birlikteliklere, ateşli buluşmalara, arzu ve tutkunun yoğun yaşanmasına neden olabileceği gibi, Başak burcunda gerçekleşiyor olması , yaşanacak birlikteliklerin tarafları şifalandırabileceği gibi, birbirine farkında olmadan eleştiri oklarını da yönlendirebileceğini göstermekte. Bu Dolunay ile aydınlatılacak, dile getirilecek duyguların özünde, bir yuva ve aile kurma, yeni bir düzene ve sisteme sahip olma, günlük rutininizi daha kolay belirleme gibi ihtiyaçlar bulunabilir. Hayatınızda yeni bir aile ve ev, bunlarla birlikte yeni bir düzen kurma isteği içinde olabilirsiniz. Yeni bir iş, yeni bir çalışma ortamı, yeni çalışma şartları sizi ikili ilişkiler ve ya ortaklıklar seviyesinde, duygusal açılımlara itebilir, hislerinizi ortağınız ve ya partnerinizle kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

Venus ve Mars’ın Saturn ‘e olan olumsuz açısı, bu Dolunay’da, özellikle ikili ilişkilerde, karşınızdaki partnerinizi ve ya ortağınızı kaybetme, onlar tarafından reddedilme ve yalnız kalma endişesi içinde olduğunuzu, ya da maddi konularda para ve para kontrolünü kaybetme endişesi içinde olduğunuzu, böyle bir duygusal endişeyle hareket edebileceğinize işaret etmekte. Diğer taraftan Venus ve Mars’ın Pluto ile olan olumlu açısı, ikili ilişkilerinizde, hedefleriniz ve aksiyonlarınızda; başrolde, tutkularınızın, arzularınızın , karşınızdakine duyduğunuz aşkın ve sevginin bağımlılığa dönüşmüş olmasıyla daha da yoğunlaşacağını, adeta sizi alev alev yakacağını göstermekte.

Bu haritada asıl dikkat edilmesi ve altının çizilmesi gereken önemli bir diğer açı ise, Güneş ve Ay’ın Pluto ile yapmış olduğu olumsuz açı. Pluto gezegeni; hayatınız üzerinde etkisini; genelde, sizin kontrolünüzde olmayan olaylar, toplumsal faktörler, etrafınızda gelişen bazı krizler ile birlikte hayatınızın içinde, belli bir alanda artık size bir faydası dokunmayan, sizi aşağı çeken, çürümüş, sizi üzen ve yıpratan bir düzeni geride bırakmanız, bir takım köklü değişiklikler yapmanız, sizi yeni bir düzen kurmaya teşvik etmesiyle gösterir. Dolayısıyla bu olumsuz açı, sizi hem duygusal hem mantıksal anlamda özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar , BEN ve BİZ noktasında bazı değişimler ve dönüşümler yapmak için zorlamakta olabilir. Otorite ve ya üst düzey kişilerle çatışma içine girebilir, kıskançlık gösterebilir ve ya aşırı obsesif davranışlarda bulunabilir, karşınızdakini manipule etmeye çalışabilirsiniz.Dolunay ‘ın gerçekleşmesiyle , ilk 5 gün bu baskı ve zorlanmaları daha çok hissedebilirsiniz. Fakat unutmayın ki, değişim ve dönüşüme ne kadar direnirseniz, bir sonraki sınavınız daha zor geçebilir, siz sadece değişimi geciktirmiş olur, ve daha çok kendinizi yıpratmış olursunuz. Pluto’nun değiştirmenizi istediği alan artık sizin için kaçınılmaz bir biçimde gerekli olmuştur.

Bu Dolunay’da , özellikle Merkür’ün de Pluto ya olan olumsuz açısıyla, başkasının fikirlerini değiştirmek için çok fazla çaba gösterebilir, ayrıca, karşınızdakini ikna etmek için baskı ve ya zorlamalarda bulunabilirsiniz. Yapmanız gereken değişim ve dönüşüm ile ilgili, yüzleşmeler yaşayabilir, bu baskı altında kaçış yolu bulmak da zorlanabilirsiniz.

Son olarak Ay’ın Koç burcunda bulunmasıyla, bu Dolunay’da yaşayacağınız olaylar karşısında, duygusal anlamda ani patlamalar ve öfke krizleri yaşayabileceğinizi unutmayın.  Dilinizi sivriltmeyin, politik ve nazik bir dili tercih edin.  Agresif ve sinirli halinizi olabildiğince bastırmaya çalışın ki, daha sonrasında söylediklerinizden pişman olmayın.

Unutmayın , Koç’un öfkesi geçicidir, kalıcı değildir.

sssss

 

 

Paylaş