Dolunay, 6 Eylül’de saat 10:04’de 13 º Balık burcunda gerçekleşecek.

Dolunay, her zaman olduğu gibi, aydınlanma , farkındalık, bitişler ve sonlanmaları tetikleyecektir hayatlarınızda. Balık burcunda olması, bu durumu biraz daha duygusal ve hassas bir ruh haliyle ortaya koyacağınızı ifade etmekte.

Balık dolunayları, genelde , ruhsal yaralanmalar, acılar, hayal kırıklıkları ve ya hüzünlenmelere gebedir. Özellikle bu Dolunay’ın Neptün eşliğinde gerçekleşmesi, pembe rüyalarla dolu uykunuzdan aniden uyandırılabileceğinizi göstermekte. Duygusal anlamda, kaotik, karmaşık, hassas ve alıngan, yoğun ve yıpratıcı bir ruh hali içinde olabilirsiniz. İlüzyonlar ve ya gerçekler arasında kalmak sizi yorabilir, gerçeklerle yüzleşmek sizi üzebilir. Güneş ‘in ve Ay’ın Neptün ile girdiği  ilişki, hayalleriniz konusunda korkular, endişeler, aldanmalar, aldatılmalar , kendinizi avutmalar ve de ilüzyonlar içine sokabileceğinizi göstermekte. Pluto ile aldığı pozisyon ise, bu durumu güce ve yaratıcılığa dönüştürerek, inisiyatifi ve kontrolü elinizde tutabileceğinize işaret ediyor. Sadece biraz daha gerçekçi ve mantıklı düşünmeniz bu konuda size yardımcı olacaktır.

Venüs ve Neptün arasındaki olumsuz açı,  ikili ilişkiler ve parasal konularla ilgili ciddi sarsılmalar yaşamanıza neden olabilir. Merkür ‘ün 7-8 Eylül itibariyle ileri gitmeye başlamasıyla,  önünüze gelecek net bilgilerle, mali ve duygusal durumunuzla ilgili  hesaplar , kitaplar yapabilir ve bazı can sıkıcı haberlerle karşılaşabilirsiniz.  Eğer Retro sürecini iyi kullandıysanız, bu durumu daha az riskli bir şekilde atlatabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde, yüksek beklentiler içinde oluşunuz, karşı tarafla yaşayacağınız hayal kırıklıklarına neden olabilir, karşınızdaki kişiden çok şey bekleyebilir, duygusal anlamda romantik düşüncelerde kaybolabilirsiniz. Gerçeklerden uzaklaşmadan, naif ruh halinizden olabildiğince uzaklaşarak kararlar almanızı öneririm. Kendinizi olduğunuz gibi kabul ederek, karşınızdakine açılmalı, aynı şekilde karşınızdakini de olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmeli, bu anlayış üzerine ilişkinizi inşa etmelisiniz.

İş ve iş çevresinde ve ya devletle ilgili işlerinizde karşınıza çıkacak otorite ve otoriter kişilerle ilgili ortaya çıkacak bilgiler ve ya haberler sizin işinize yarayabilir. Merkür’ün bu süreçte ileriye gitmeye başlamasıyla , bu gerçekler sizin elinize daha kolay ulaşabilir.

Dolunay’ın yöneticisi, Jupiter’in, Satürn ile kurduğu olumlu ilişki , 21 Ağustos’ta yaşanan  Güneş tutulması ile birlikte hayatınızın belli alanlarında aldığınız kararlar konusunda size gerekli istikrarı ve sabrı sağlarken, Dolunay’a eşlik eden Neptün ise Dolunay’ın gerçekleştiği gün , 16 Haziran 2017’de Retro hareketine başladığı dereceden geçiyor olmasıyla , bu başlangıçlar ve yeni oluşumlarla ilgili kararlarınızda, bazı ufak düzenlemeleri gündeme almanız konusunda uyarıda bulunmakta. Hayallerinizi inşa ederken ; ilham ve yaratım gücünüzü , gerçekçi yaklaşım , mantıklı düşünme ve hareket tarzınız ile dengelerseniz, elinizdeki güç ve kontrol potansiyelini arttırarak daha sağlam adımlarla hayallerinizi gerçekleştirme yolunda ilerleyebilirsiniz, beklentilerinize daha kolay ulaşabilirsiniz.  Özellikle Merkür Retro sürecinde ( 13 ağustos – 5 Eylül ) elinize ulaşan ve ya topladığınız bilgiler, size bu konuda daha kolay yol gösterecektir.

Duygusal anlamda oldukça yoğun geçecek bu Dolunay ile birlikte, bazı hayal kırıklıkları, hüzünler, ve acılar gündeme gelse de , bir çok konuda özellikle de bilinçaltınızla ilgili önemli bilgiler gün ışığına çıkabilir. Bu dolunay süresince , gördüğünüz rüyalar size yol gösterebilir, geçmiş anılarınız canlanabilir, sezgileriniz artabilir, iç sesiniz sizinle daha çok irtibata geçebilir. Bilinçaltınızdaki korkularınız , endişeleriniz, sizi şu anda etkileyen ve kısıtlayan bir çok konuyla ilgili bilgiler ortaya daha hızlı çıkabilir. Böylelikle geçmişinizle yüzleşmeniz , hesaplaşmanız, ve de affetmeniz kolaylaşabilir , üzerinizdeki bu ağır yükten daha rahat kurtulabilirsiniz.

sssss

 

Paylaş