Jupiter, 10 Ekim 2017 itibariyle Akrep burcuna geçiş yapacak ve 13 ay boyunca Akrep burcunda kalacak.

Jupiter, haritanızda en çok büyüyebileceğiniz, gelişme sağlayacağınız alanı gösterirken, aynı zamanda abartılı davranışlar, aşırı iyimserlik gösterebileceğiniz alanları da temsil eder. Hem bolluk, bereket, şans gezegeni olarak adlandırılır hem de abartı ve aşırılık. Bir sene boyunca Akrep burcunda kalarak bu burcun sembolikleri doğrultusunda, doğum haritanızda gezindiği hayat alanında size büyüme ve gelişme sağlayacaktır.

Doğum haritanızda Jupiter’in Akrep burcu süresince hayatınıza neler getireceğini öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

https://www.astroklaros.com/guncel-olaylar-ve-hayatiniza-etkisi/

Akrep burcu, yeniden doğmak suretiyle ölümü ve sonrasını temsil eder. Derinlemesine araştırır , gizli olanı, görünmeyeni görmeye çalışır, şüpheci yaklaşımlarla sürekli kurcalar ve asıl gerçeği öğrenmeye çalışır. Tutkuları, hırsları onu tetikler, korkusuz ve cesurca istediğini almak üzere gizli bir şekilde hareket eder. Ketumdur, sezgileri çok kuvvetlidir. Kıskanç, obsesif, ama bir o kadar da sadıktır. Gerektiğinde amacına ulaşmak için karşısındakini manipule etmekten çekinmez. Gizemlidir, karizmatiktir, adeta bakışlarıyla karşısındakini büyüler ve kendine çeker. Kontrol etmek ve etkisi altına almak ister. Cinsel organları temsil eden burç olmakla beraber, bu burç adeta arzu ve tutkularla kamçılanır. Cinselliğin ve seksin temsilciliğini yapar. Aynı zamanda ölüm ve ölüm ötesi, okült konular, mistisizm, ezoterizm gibi alanlarında semboliğidir .

Bu alanlarda gelişme ihtimalini düşündüğümüzde, Jupiter’in abartısını kontrol altında tutarak, kontrollü bir büyüme sağlamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Jupiter’in Akrep burcuna geçtiği an haritasını incelediğimizde, en belirgin olarak, Güney Ay düğümünün, Yükselen’e yakın olduğunu görüyoruz. Jupiter 8.evde , Akrep burcunun doğal evinde..jp(ortak gelirler, başkalarından elde ettiğiniz kazançlar, banka, kredi, miras konuları, cinsellik, değişim ve dönüşüm evi).  Yükselen Kova burcunda, özgür ruhlu, havai, sıra dışı ve marjinal. Yöneticisi Saturn ise Yay’ın son derecelerinde ve 10.evde (Kariyer, sosyal statü ve profesyonel hayat alanı). Jupiter’i komuta eden Mars, Venus ile Başak burcunda yan yana ve de 7.evde konumlanmış (ikili ilişkiler, partnerlik, ortaklık, mahkeme vb konular)..

Tüm bu teknik bulgulardan sonra, Jupiter’in bir sene boyunca, içsel anlamda değişim ve dönüşümünüzü sağlamak için sizi etkisi altına alacağını söyleyebiliriz. Harita yöneticisinin Jupiter’in yöneticisiyle olumsuz açıda bulunması , bu sürecin sizi zorlayabileceğine işaret etmekte. Siz, kariyer ve iş odaklı hareket etmek isterken, statünüzün peşine düşmüşken, ikili ilişkilerinizde partneriniz ve ortağınızla yaşadığınız ilişki ve ilişkinin boyutu önemli bir konuma geldiği için, iki önemli alanda çaba sarf etmeniz sizi zorlayabilir. Bu durum sizi, yetersizlik ve kendine güven eksikliği gibi duygulara itebilir. İki alanda aynı anda, aynı güçte bulunma zorunluluğu sizi yorabilir. Durumu yönetemeyeceğinizi düşünmek sizi daha da yıpratabilir. Fakat Kuzey Ay düğümünün, 7.Evde bulunması, aslında yapacağınız anlaşmaların, ve ya yaşadığınız ilişkilerin, ortağınız olsun, partneriniz olsun, ciddi beraberlikleriniz olsun, sizi ruhsal anlamda eğitebilecek yegane taraf olduğuna işaret etmekte. ‘Bu hayata neyi öğrenmeye geldim?’ sorusunun cevabını ancak bu kişi ve ya kişiler, size bu süreçte gösterebilir. Dolayısıyla onların izinden gitmek, onlardan yardım almak, onları dinlemek ruhunuzun tekamül aşamalarında size yardım edecektir.

Hem kariyer, statü alanında güçlü olmak  , hem de aşkınızı canlı tutmak, ilişkinizi yönetmek ve buna bağlı planlarınızı gerçekleştirmek için, içsel dönüşümünüzü sağlamaya gelen Jupiter; özellikle Saturn’un 2012 ve 2014 yılları arasında SİZDE kayıp hissi yarattığı şeyleri, SİZE geri verebilir. Bu senelerde yaşadığınız zorluklardan , engellerden ve problemlerden dersinizi çıkardıysanız, şimdi bu alanlarla ilgili Jupiter’in getirdiklerini sevgiyle kabul edebilirsiniz.

Peki içsel dönüşümünüzü nasıl sağlayacaksınız? Bu çok kolay bir süreç olmasa da, yaraları açmak, temizlemek ve onları iyileştirmek, geçmişi geçmişte bırakmak, yüklerinizden kurtulmak , eskileri bırakıp yenileri kabul etmek sizi özgürleştirecektir. Özgürleştiğiniz noktada değişmeniz, dönüşmeniz, küllerinizden doğmanız daha da kolaylaşır. İstediğiniz yaşam düzenini daha rahat kurgular ve hayata geçirebilirsiniz.  Eskilerden kurtulmazsanız, yenilere yer açamazsınız.

Sizi geriye çeken, üzen, yıpratan, ağırlaştıran, engelleyen, baskılayan, negatif enerji veren her neyse, bunları listeleyin.Bu listedekileri bir bir bırakın, hayatınızdan çıkarın, affedin, bağlarınızı koparın ve de sizdeki olumsuz etkisinden kurtulun. Kurtulun ki, daha sağlıklı, daha sağlam, daha temiz ve güvenilir bir düzen ve sistem içinde hayalleriniz gerçek olsun. Böylelikle kurmak istediğiniz hayatı temeli sağlam bir alanda inşa edebilirsiniz. Gözünüz arkada kalmaz, kendinizi güvende hissedersiniz. Hayatınızdaki köklü ve kalıcı değişimler ancak bu şekilde mümkün olabilir.

Bu süreçte, Modern Astroloji’de Akrep’in yöneticisi olan Pluto ‘nun asıl dönüştürücü gücünü yadsımamız imkansızdır. Dolayısıyla, değiştirme gücünüzü elinize alıp, hayatınıza sihirli değneği dokundurabileceğiniz en uygun zamanlar, Jupiter ‘in Pluto’ya destek verdiği Ocak, Nisan ve Eylül 2018 ayları olacaktır. Jupiter’in her geri gittiği dönem içerisinde, içinize dönüp analizler yapma imkanı bulabilir, neler yapmanız gerektiğini planlayabilir, nelerden kurtulmanız gerektiğini saptayabilir, ileri gittiği dönemlerde ise girişimlerde bulunabilir, planlarınızı uygulamaya koyabilirsiniz.

Jupiter’in Akrep burcunda geri harekete geçeceği dönemler :

Retro alanına giriş : 13° Akrep 21′  – 12/12/2017

Geri gidiş: 23° Scorpio 13 – 08/03/2018

İleri gitme:  13° Scorpio 21’  – 10/07/2018

Retro alanını terk ediş: 23° Scorpio 13′ – 06/10/2018
Jupiter Akrep sürecinde unutulmaması gereken bir başka konu ise, Akrep burcunun Sabit burçlardan olması sebebiyle, bu burcun olumsuz etkilerinden olabildiğince kaçınmanız gerektiğidir. Bunlar aşırı kıskançlık, sabit fikirlilik, şehvetli davranışlar, manipulatif hareketler, aşırı hırslı tavırlar, saplantılı olmak gibi.. Aynı şekilde Jupiter’in olumsuz etkileri yani abartı ve gereksiz büyütme ve aşırı iyimserlikten de kaçınmanızda fayda vardır.

Jüpiter Terazi burcundayken (2016 Eylül – 2017 Ekim)  özellikle ilişkilerde adil ve demokratik olmayı öğrenmiş olabilir, dengede kalmayı benimsemiş olabilirsiniz. Jüpiter Akrep burcundayken  ise kendi gücünüzün farkına vararak daha da güçlenebilir, kontrolü elinizde tutabilirsiniz. Doğruluk ve dürüstlükten şaşmadan tabii..

Jupiter Akrep sürecinin hayatınızı nasıl etkilediğinizi anlayabilmek adına, Ekim 2005 – Kasım 2006 arasını hatırlamanız, o günlere gitmeniz yeterli olacaktır. Neler yaşadınız? Nasıl bir değişim geçirdiniz? Hayatınızda neler oldu? Benzer değişimler yine sizleri beklemekte…

Son söz olarak, Jüpiter Akrep’te kaldığı süre boyunca, gölgelerde gizlenen bilgileri, gerçekleri araştırabilir, reddettiğiniz, görmek istemediğiniz hatta bir yerlere gömdüğünüz sorunları ortaya çıkararak onları anlamanız ve yaralarınızı iyileştirmeniz için size fırsatlar sunacaktır.

Jupiter’in şifacı kimliğine, dini ve ruhani anlamda kılavuzluğuna sonuna kadar güvenebilirsiniz.

sssss

Paylaş