Venüs , 3 Mart 2017’den itibaren durağan pozisyona geçtikten hemen sonra, 5 Mart 2017 tarihinde geri hareketine başlıyor olacak. 15 Nisan 2017 tarihine kadar da bu hareketine devam edecek..

Venüs, ilişkiler, aşk, sevgi ve para semboliklerini ifade eder astrolojide. Bir gezegenin geri gidişi       ( yani geri gidiyormuş algısı) süresince de hangi semboliği ifade ediyorsa gezegen, o konularla ilgili içe dönüş, geçmişle hesaplaşma, eksik kalan ve ya tamamlanmayan konuların tamamlanması, eski defterlerin açılması ve hesabın kapanması gibi konularla sizi yüzleştirir. Gökyüzü, aslında ruhunuzun göstermesi gereken gelişimi , ve ya alması gereken dersi almadığı noktada, size bir şans sunar.

Venüs Retro süresince de, ilişkilerimizi ve ilişkilerimizde yaşadığımız, hatta tekrar tekrar yaşadığımız problemlere, kişisel anlamda yaptığınız hatalara ve yanlışlara dikkat çeker.  Genelde, eski aşklarınız, eski sevgilileriniz, eski arkadaşlarınız size geri döner. Yaptığınız hataları size hatırlatır. Ve ya para konusunda yanlış hesaplar ortaya çıkar, parayı nasıl yönettiğiniz ve ya yönetemediğiniz ile ilgili size yol gösterecek durumlar yaşanır.  Bu süreçte, yaşayacaklarınız, size iç gözlem yapma fırsatı verir. Ve varacağınız  bilgilerle yolunuzu çizebilirsiniz.. Çizebilirsiniz… Ama ne zaman? Ancak Venus ileri harekete geçtikten sonra.. net kararlarınızı alabilir ve ya uygulayabilirsiniz. Çünkü retro süresince algılarınız hala bulanık olabilir.

malatya escort

Venus 5 Mart da, 13º07′ Koç burcundan, 26º55′ Balık burcuna kadar geri gidip, 15 Nisan’da ileri hareketine başlayarak yavaş yavaş hız kazanacak. Mayıs ortasından sonra da, eski hızına kavuşacak. Dolayısıyla şimdi Ocak sonundan bugüne kadar, hem aşk ve ilişkiler, hem de para konusunda neler yaşadığınızı bir düşünün..Özellikle 30-31 Ocak tarihlerinde yaşadığınız bazı kilit olaylar, tepkiler, ve ortaya çıkan durumlar size burada işaret verebilir. Bu retro süresince, iç gözlem yapmanız gereken ve denge sağlamanız gereken konular , bunlar olacaktır. Buna benzer durumları, tekrar tekrar bu süreçte yaşayabilir, tepkilerinizi gözlemleme şansını yakalayabilirsiniz.
venus-retroBu süreçte yaşayacağınız olayları görebilmek için, Venus retro an haritasına baktığımızda, Yükselen İkizler, yönetici Merkür’ün ise, gökyüzünde Neptun ve Güneş ile yakın temas halinde olduğunu görüyoruz. Aklınız çok karışık ve bulanık. Bu da yaşadığınız ilişkide ve ya para konularında aslında net çizgiler olmadığını göstermekte. Ne hissediyorsunuz, ne düşünüyorsunuz, acaba sadece hayal mi kuruyorsunuz? Yoksa hayal ettiğiniz şekilde mi herşeyi algılamak istiyorsunuz? Diğer taraftan hayal kurmaktan bile çekinenleriniz, uyanınca gerçeklerle yüzleşmekten korkanlarınız olabilir.

Bir de, Jupiter- Uranus karşıtlığı, adeta ”yok cnm, ne ilişkisi, özgürlük varken !!” dedirttirebilir bazılarınıza. Hatta ilişkiye adım atmak konusunda çekimser davranmanıza yol açabilir. İlişkinin ciddiyete varması sizi korkutabilir, geri adım attırabilir. Fakat Uranus’un hemen yanındaki Mars, ”size durma , hadi git peşinden” dedirten cinsten bir etki yaratıyor. Zaten kafanız karışık, Merkür, Balık stelliumunun içinde kaybolmuş gidiyor. Hayaller, fanteziler adeta beyninizde uçuşuyor. Ne duruyorsunuz??

İşte bu noktada, Saturn karşınıza çıkıyor..Mars’a güzel bir açıyla dokunuyor.. ”Ya bu hayaller, gerçek olursa? Ya hayatın boyunca aradığın ilişki buysa??  ” diyor size.. Saturn’un bu dokunuşu, bana göre , Retro süresince en önemli dikkat edilmesi gereken nokta. Mars’ı dizginleyip, istikrarlı ve kalıcı bir şekilde hareket etmesini sağlayabilir. Ciddi ilişkilerle ilgili, buna olan ihtiyacınız ve karşınızdaki adaylarla ilgili kafanızdaki sorulara yanıt aramanızı sağlayabilir. Diğer yandan, para ile ilgili yorumlandığında, Mars ‘ın Uranus ile olan dansı, gereksiz harcamalar yapılabileceğinin  ve de bu konuda ağzınızın yanabileceğini söylüyor ve de dikkat edilmesine işaret ediyor.Herhangi bir yatırımdan bu süreçte kaçının. Çünkü Saturn  ”ayağını yorganına göre uzat !!”der cinsten…

Venus’un bu Mayıs ortasına kadar sürecek olan Retro etkisinin, sonuçlarını görmek için, venus-ileriileri harekete geçtiği an haritasına bakmak yeterli olacaktır. Venus – Chiron ile yan yana, bu da kalbinizin, ilişkilerinizin ve ya cüzdanınızın şifalanacağına dair bir işaret ..Ve de Venus ile Mars arasında inanılmaz güzellikte olumlu bir açı da yer alıyor. Aşkın ve cinsel uyumun göstergesi.. Kadın-erkek arasında birbirine manevi anlamda destek olduklarına dair bir işaret.  Alma-verme dengesi sağlanmış. Diğer yandan, Güneş’in, Uranus’ten henüz uzaklaşarak Saturn ile açı içine girmesiyle, ani verilecek bir kararla, istikrarın ve kalıcılığın sağlanabileceğini gösteriyor. Fakat Venus- Saturn olumsuz açısı, hala içinizde kaybetme korkusunun ve ya reddedilme korkusunun olduğunu göstermekte.. Bu da, aslında Merkür’ün Boğa’da retro olmasının etkisiyle ortaya çıkıyor..Bu kaybetme korkusu neden?? Karşınızdakine mi güvenmiyorsunuz? yoksa kendinize mi güvenmiyorsunuz?

İşte, Merkür retro süresince de, konuşmalarınız, yazışmalarınız, partnerinize olan duygularınızı nasıl ifade etmeniz gerektiği ile ilgili gözlemler yapmanız gerekebilir. Gerçekten ona güven veriyor musunuz? Ona bu güveni sağlamak için, hissettiklerinizi net ifade edebiliyor musunuz?

Bu hayatta hayatımıza öyle ve ya böyle giren her kişi, bize bir şey öğretmeye, ruhumuzun bu hayattaki gelişimini sağlamaya gönderilmiş kişilerdir. Dolayısıyla tesadüf diye bir şey yoktur hayatta. Hem aşk, hem sevgi, hem para konusunda alma verme dengesi bu Venus Retro sürecinin yardımıyla gerçekleşecektir , emin olun. Unutmayın, yanlış hesap Bağdat’tan döner..

İç sesinizi dinleyin, o size mutlaka doğruyu fısıldayacaktır..

sevgiyle

 

Paylaş