Dolunay, 14 Aralık saat 02:05’de İkizler burcunun 22 ° 25′ sinde meydana gelecek.

Dolunay , bildiğiniz gibi Güneş ve Ay ‘ın zıt burçlarda, birbirlerine karşıt pozisyona geçmesiyle oluşur.

Mantık bir şeyler söyler, duygularsa tam tersini.. Her Dolunay’da olduğu gibi, bu dolunay da bitişler, sonlanmalar, bir sayfanın kapanıp diğerinin açılmasını ifade eder. Dolunaylar oluştuğu tarihten +/- 3 ve ya 5 gün süresince etkisini göstermeye başlar.

Bu Dolunay’ın İkizler burcunda oluşması; öncelikle iletişimin , yazışmaların , bürokrasinin ön plana çıkması, düşünceler ile ilgili bir temizlik , yeni fikirler, eski düşünce tarzından bir başka düşünme tarzına geçiş, farklı bakış açıları, aydınlanmalar, farkındalığınızın artması şeklinde hayatınıza tezahür edebilir. Yönetici gezegen Merkür’ün Pluto ile kavuşum halinde olması, bu fikirlerin hayatınızdaki sorumluluklar ve düzen, statüsel konumlar ile ilgili olduğunu, belirli bir program ve planla hareket etmek isteyişinizi, emlak konularıyla meşgul olacağınızı ,bazı toplumsal dayatmalar ve ya prosedürler etkisinde   baskı altında hissettiğinizi ve düşüncelerinizin bu yönde  değişebileceğini göstermekte. Ya da tam tersi, siz bu baskıyı başkalarına uygulayabilirsiniz.

Dolunay’ın an haritasına baktığımızda ise, yükselen Terazi ve yönetici Venüs Kova burcunda , Yükselen noktasıyla uyumlu bir enerji içerisinde. İlişkiler , ilişki içinde olma ihtiyacı, farklı ve sıra dışı birliktelikler, aşklar, romantizm ama diğer yandan da özgür kalma ihtiyacı ve tek kişiye bağlı kalmama isteği ön plana çıkabilir. Hiç tarzınız olmayan, sıra dışı tipler, uçarı ve ya bohem kişilikler ve buna bağlı ilişki tarzları dikkatinizi çekebilir.

Fakat haritada çok daha önemli bir sembolik görülmekte. Ay- Uranüs- Jüpiter ve de bir köşesini Güneş ve Satürn ‘un oluşturduğu Mistik Dörtgen. Bu özel oluşum, çok büyük şans, kolaylık, elinizdeki fırsatları en iyi şekilde değerlendirebileceğinizi gösterir. Bu oluşuma Dolunay’ın da dahil olması , 14 Aralık 2016 tarihini özellikle önemi bir konuma koymakta. Bu tarihte yaşanacak olaylar ve elde edeceğiniz zafer, önümüzdeki aylarda hayatınızın olumlu yönde değişmesi için size yardımcı olacaktır. Bu yüzden bitirmek ve hayatınızdan çıkarmak istediğiniz ne ise, bu yönde daha fazla çaba göstermeli, azimli bir şekilde elinizden geleni yapmaya çalışmalısınız.

Dikkat edilecek bir diğer nokta , Ay’ın Satürn ile olan olumsuz ilişkisi, bir otorite ve ya yaşça büyük bir kişi tarafından anlaşılmadığınızı ve ya üzerinizde buna benzer bir otoritenin baskısını hissedebilirsiniz. Toplumsal zorunluluklar ve extra sorumlulukları yerine getirecek kendinizde yeterli duygusal gücü bulamayabilirsiniz.  Ve ya ikili ilişkilerinizde, kaybetme korkusu yüzünden duygularınızı rahatça ortaya koyamadığınız için kendinizi yalnız ve üzgün hissedebilirsiniz.

Ay’ın Uranüs ile olan olumlu ilişkisi, bu anlamda beklenmedik fırsatları ve olayları göstermekte, özellikle de ikili ilişkiler ve ortaklık alanında yaşayacağınız değişiklerle,  bu zorlu duruma daha kolay adapte olabileceğinizi gösteriyor.  Ay’ın hem  Mars, hem de Güneş  ile olan olumlu ilişkisi de daha motive ve hırslı davranarak elde etmek istediklerinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacak güç ve hırsı size veriyor, bu oluşum aynı zamanda ikili ilişkilerde tutku ve arzuyu da oldukça yükselterek sizi birlikte olduğunuz kişiye özellikle de cinsel anlamda daha da yakınlaştıracaktır. Satürn ‘un sizdeki negatif ve karamsar bakış açısını ortadan kaldırmak için işte size fırsat.

Bu Dolunay’da herkes İkizler’in enerjisini içinde hissedecek..özellikle de Satürn-Uranüs açısı ile , değişimin tatlı ayak seslerini duyarken bunu rahatlıkla fark edebileceksiniz…

Yeniliklere sakin ve sabırlı bir şekilde, yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerleyebileceksiniz..

Unutmayın, eskiye veda ettiğiniz noktada, ancak yeniye yer açabilirsiniz.

 

imza

Paylaş