18 Ağustos 2016’da yaşanacak olan Dolunay aynı zamanda Yarı Gölgeli diye tabir edilen bir Ay Tutulması şeklinde olacak.

Bu Ay Tutulması tam olarak bir ay tutulması değil. Perspektif açıdan, kısmi bir ay tutulması gerçekleşecek. Dünya Güneş’in ışıklarının hepsini engelleyemeyecek ve de  Ay tam olarak gölgede kalamayacak. Dolayısıyla gözle görülemeyecek.

25 ° Kova’da olacak olan bu dolunay/yarı tutulma, özellikle duygusal anlamda bir çok şeyi açığa çıkarma, farkındalığı arttırma, değişim, bırakma , vazgeçme, bitirme gibi olgular taşımakta.

Kova burcu, genel olarak, gruplar, keşifler, teknoloji, sıra dışılık, özgürlük,  orijinallik gibi konularla ilgilidir. Fevridir, kendine özgüdür, başkalarına benzemez, ama bir o kadar da dost canlısı, insancıldır. Toplumsal hareketler, bir fikir uğruna savaşma ve mücadele etme, sosyalleşme, grup bilinciyle hareket etme Kova ile direk sembolize edilen konulardır.

Bu tutulma, yönetici Saturn ve Mars’ın güç ortaklığının hükmü altında olacak. Hem Kova, hem Yay, iki burç da özgürlük, ve sıra dışı, maceracı ruh ile sembolize edilir. 9 Mart’ta yaşanan Güneş tutulmasında ve de 2 Ağustos’ da Yeni Ay’da aldığınız kararlar ve bulunduğunuz girişimler ile ilgili son bir dokunuş, ekleme, tamamlama yapmak isteyebilir, bunun için içsel anlamda sabırsızlanabilirsiniz. Bu kararlara bağlı yeni bir bakış açısı ve düzen kurmak adına özgürlüğünüzü elden  bırakmayarak mücadele edebilirsiniz.

Uranus hem Ay hem Güneş’i destekleyerek, onların görevlerini adeta kolaylaştıracak, ve de  ani fırsatlar , karşılaşmalar sunarak bu tutulmada, yardımcı rolde olacak. Fakat Uranus’un, Merkür ve Jupiter ile olan 150 derecelik açısı, işleri daha da zorlaştırabilir, hem detaylı bir şekilde düşünmek ve analiz etmek isteyebilir, hem de sabırsızlık göstererek, ani duygusal patlamalar, fevri davranışlar, agresiflik, egonuzu ön plana çıkartacak hareketlerde bulunmak isteyerek içsel çatışmalar yaşayabilirsiniz.

Kova burcu aynı zamanda teknolojiyi de simgelediği gibi , insanlık yararına ve de yaşamımızda bazı sorunlara çözüm getirecek, teknolojik anlamda bilgi ve becerilerin ortaya konabileceğini, yeni keşiflerin ve ya buluşların, makinaların, aletlerin piyasaya sürülebileceğini gösterebilir.

Sosyal gruplar içerisinde , toplumsal düşünce ve insanlık adına kimileri bir isyan hareketi başlatabilir , çevresindekilerden destek bulabilir, uzun vadeli planlarını gerçekleştirmek adına tüm fırsatları değerlendirebilirler. Dolunay’ın aydınlatıcı özelliği ile perde arkasında uzun zamandan beri yapılan projeler, planlar, toplumsal hareketler gün yüzüne çıkabilir, toplumla paylaşılabilir.

 

imza

 

 

 

Paylaş