26 Mart 2016 tarihinde geri hareketine başlayan Saturn, 13 Ağustos 2016 saat 12:50 itibariyle ileri hareketine başlayacak.  Ve de 6 Nisan 2017’ye kadar bu yönde hareketine devam edecek.

Bu 7 aylık süreçte, genel olarak tutum ve davranışlarımız nasıl olacak? Bizleri ne gibi olaylar bekliyor?

statürn ileri haritasıAn haritası Yükselen Akrep ve Yönetici Mars YAY burcunda, Saturn ile birlikte bir güç takımı oluşturmakta. Anlaşılan o ki, Mars’ın geri gidiş sürecinde yapmış olduğumuz fizibilite çalışmaları ve aksiyon almak istediğimiz alanlar, bu andan itibaren daha fazla disiplin ve güç kazanacak. Özellikle hayatımızla ilgili yapmak istediklerimiz, yeni bir bakış açısı benimsemek, daha özgürce hareket etmek, maceracı ve dinamik bir ruh hali içerisinde davranmak ihtiyacında hissedebiliriz kendimizi. Bu eylemleri gerçekleştirirken kendimizi gizlemek, sessiz ve derinden hareket etmek isteyeceğiz.

Güneş-Ay-Uranus ile oluşan Büyük Ateş üçgeni, hayatımızla ilgili bu yapılandırma ve yeni disiplin konusunda inanılmaz derecede sabırsız olacağımızı, aksiyondan aksiyona koşacağımızı anlatıyor. Beklenmedik olaylar, ani karşılaşacağımız fırsatlar, hem duygularımızı , hem mantığımızı harekete geçirerek, hızla yola devam etmemizi sağlayabilir.

Yay burcu, yurtdışı, uzaklar, yabancı ülkelere seyahat, farklı kültürler, farklı felsefeler (astroloji, yoga, vb..), din, inançlar, yüksek öğrenim, tıp, basın-yayın gibi konuların bizi motive ettiğine işaret ediyor. Hayatı kitaplardan okuyarak değil, bir fiil deneyimleyerek , yaşayarak öğrenmek isteyeceğiz.

Güneş’in en tepede olması ve de kendi yönettiği burçta , Aslan’da olmasıyla, eğer doğru adımlarla ilerlersek inanılmaz bir başarı elde etmemiz mümkün. Bu süreç sonunda bir kralın tahta çıktığında yaşadıkları gibi, siz de elinize hayatınızla ilgili tüm kontrol gücünü alarak, gururlu bir şekilde ve de en büyük ihtişamınızla, koltuğunuzda otururken bulabilirsiniz kendinizi.

Peki bu süreçte hiç mi zorlanmayacağız? Elbette zorlanacağız, ama önümüze çıkan engelleri aşacak kadar metanet ve de hırs gösterirsek, sonsuz başarıyı da elde etmiş olacağız.

Saturn’un ilk sınavı Venus ile olacak. Aralarındaki olumsuz açı sizi, özellikle ikili ilişkiler ve para konusunda acımasız gerçeklerle yüzleştirebilir, Neptun ile yapmış olduğu karşıt açı ile birlikte, ilişkilerinizde bir bulanıklık, belirsizlik hissedebilir, neyin gerçek neyin sizin hayal ürününüz olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Karşınızdaki kişiyi olduğundan farklı bir şekilde, sizin idealleriniz doğrultusunda algılamak, öyleymiş gibi görmek sizi çıkmaz sokaklara götürebilir. Bir diğer yandan, Venus’un Saturn ile olumsuz açısı, duygularımızı göstermemeye, bizi anti-sosyal bir anlayışa götürmekte, bu tavrın altında yatan başlıca duygular, sevilmediğini ve ya beğenilmediğini düşünme, reddedilme ve de hayal kırıklığı korkusudur. Önemli kararlar almadan bir kaç gün beklemek sizin faydanıza olacaktır.

Venus maddi konuları da sembolize ettiği için, harcamalar konusunda yanlış kararlar almaktan kaçınmalı, bütçenizi, harcamalarınızı masaya yatırarak hareket etmelisiniz.

Asıl büyük sınav, Eylül başında bizi beklemekte, Başak burcunda oluşacak Yeni ay ve de Neptun ile oluşacak olan zorlu açı, özellikle yeni bir düzen, rutin, iş ve ya sağlığımızla ilgili bir tedaviye başlamak için, felsefelerimiz ve inançlarımız ile savaşacağımızı gösteriyor. Neptun ile olan olumsuz açı, zaten bizi uzun zamandan beri gerçekler ve hayaller arasında karmaşa ve belirsizliklere götürmekte. Gerçekleri görmeyi inkar ediyoruz ya da bize gelen doğru bilgileri engelliyoruz, sorumluluklarımızdan kaçma eğilimi gösteriyoruz. Duygularımız ve mantığımız , bizi bu sınavda ciddi anlamda zorlayacak gibi .

Retro süreçte, korkularımız ve endişelerimiz ile yüzleştik, onlardan nasıl kurtulabileceğimizi gördük.

Şifalandık. Eğer kurtulamadıysanız, artık yüzleşme vaktiniz geldi. Saturn, gökyüzünün acımasız öğretmeni olarak bilinir. Siz dersinizi alıncaya kadar bu kısır döngü devam edecektir. Unutmayın!

 

imza

 

Paylaş