1. Dolunay 20 Temmuz gece saat 01:33 ‘de 27 ° Oğlak burcunda meydana gelecek.

Gökyüzü haritasını incelediğimizde Boğa yükseleniyle birlikte, kendimizi maddi, manevi güvende hissetme ihtiyacının baş rolde olacağını görüyoruz. Yönetici Venus ‘un Merkür ve Saturn ile olan olumlu açısı sonucunda, bu ihtiyacın ilişkilerimize, iletişimimize ve düşünme yapımıza yansayacağını, adeta cesur yürek karakteriyle ilerleyeceğimizi, lider ruhumuzun  yüksek sadakat ile geleneklere uygun  bir şekilde  kalıcı ve uzun vadeli ilişkiler kurma yönünde hareket edeceğini görüyoruz.

27 derece Oğlak, Charubel ‘ e göre ”Two men running in a race” yani yarışta koşan iki adam semboliği ile karşımıza çıkmakta.. Diğer yandan Sabian sembollerinde, ‘ Pilgrims climbing the steep steps leading to a mountain shrine’ yani , hacıların dağın tepesine dik basamaklarla çıktıkları yolculuklarını anlatmakta. Rekabet duygusuyla, dost-düşman kavramı gözetmeden, ruhani bir amaç uğruna edilen mücadeleler…

Dolunay’ın 9.evde gerçekleşmesiyle birlikte, hayat felsefelerimiz, inançlarımız, farklı kültürler, yabancı ülkeler ve onların etkisi ya da hayata bakış açımız gibi konularda daha net kendimizi ve fikirlerimizi açıkça ortaya koyabileceğimizi göstermekte. Oğlak burcunda olması ise, bu fikirlerde ve bakış açılarında, asla taviz vermeyeceğimize, sert ve ciddi bir tutum sergileyeceğimize, sistematik ve statüsel felsefelerle  hareket edeceğimize işaret etmekte. Bu durum, basın yayın kuruluşlarında özellikle, gazete, dergi gibi medya alanlarında acımasız ve merhametsiz bir şekilde açıkça ortaya konulacak.

Dolunay haritasındaki su grubundaki üçgen enerjisi, Güneş, Chiron ve Mars arasındaki, duygusal bir yoğunluk içinde olacağımızı göstermekte, millet ve vatan sevgisi, topraklarımız, diğer yanda acılarımız ve yaralarımız, çevremizdeki kişilerin ve bulunduğumuz sosyal grupların almış olduğu ve açmış olduğu yaralar, hırslarımızı ve intikam duygumuzu tetikleyecek. Açık düşmanlarımızın , ortaklarımızın, ikili ilişkilerimizin üzerine tüm gücümüzle ve hırsımızla inatçı bir şekilde saldırabileceğimiz gibi, kendi partnerimizle ve açık, aleni düşmanlarımızla mücadele ederken, katı duygularla hareket edeceğiz.

Bu davranış biçimi, Dolunay’ın yöneticisi olan Saturn’un, Neptun ile olan tam olumsuz açısı itibariyle bir süre daha bizi etkilemeye devam edecek. Ve en son 10 Eylül’de tekrar gökyüzünde oluşacak. Kasım 2015’den bu yana etkisinde olduğumuz bu enerji, gerçek ile gerçek olmayan arasındaki farkı anlamamıza engel olmakta, gerçekler ile hayalleri birbirine karıştırmakta. Bu çıkmaz sokak duygusuyla birlikte, korkularımız, endişelerimizi arttırarak, kendimize olan güvenimizi azaltıp, sağlıklı kararlar almamızı engellemekte. Kendimize olan güvenimizi oluşturamadığımız gibi, oluşan bu negatif enerji, bizi daha da depresif duygulara sürüklemekte ve bizi aksiyon almaktan geri koymakta.

Bunu engellemek için, sorumluluk ve prensiplerimizi gerçekçi bir yaklaşımla benimseyerek, hayallerimizin ve ideallerimizin bize engel yerine, yönlendirici bir güç unsuru haline getirerek bize yol çizmesine izin vermeliyiz. Hayallerimizi belirlerken daha gerçekçi ve mantıkçı yaklaşmalıyız, aksi takdirde uçuk ve ya aşırı idealist hayallerimiz bizi gerçeklerden uzaklaştırabilir, ve demotive edebilir, başarısızlık korkusu bizi yarı yolda bırakabilir. Bilinçaltımızın oyunları yerine gerçek bilincimizi ve mantığımızı kullanarak hareket etmeliyiz ve hiç bir olumsuz enerjinin hedeflediğimiz noktadan ve açtığımız yoldan bizi alıkoymasına izin vermemeliyiz.

 

imza

Paylaş