Mars 18 Nisan’dan bu yana, önce Yay, sonra da Akrep burcunda geri gitmekte, 30 Haziran’da 23 ° Akrep burcundan itibaren ileri gitmeye başlayacak.

Bu süreçte, kendi burcunda yani yönettiği burçta tam güçle ilerlemeye başlaması, aniden kontrolsüz gücü akıllara getirebilir. 18 Nisan’dan bugüne motivasyon, aksiyon, karar verme, savaşma ve mücadele ettiğimiz belli alanlarda bir geri çekilme pozisyonu yaşadık. Durduk, içimize baktık, tereddütlerimiz ile ilgili düşündük. Hem de beraberinde bir çok Retro gezegenin etkisiyle birlikte. Aslında bu bir hazırlanma süreci. Hayatımızın retro gezegenlerin etkisinde kalan alanlarında, içsel anlamda bir tekamül sürecine girdik. Mars’ın ileri gitmesiyle de, kafamızda bu süreçte netleştirdiğimiz konularla ilgili harekete geçmek için düğmeye basacağız.

Mars Akrep’te iken bu nasıl bir aksiyon olabilir? Kısaca değinelim. Şüphecilik, intikam, tutku ve hırsların abartılı bir şekilde ortaya konması, kin, manipulasyon, zorlama, gizli mücadele, karşısındakini değiştirme arzusu, istikrar, güvende olma ve temkinli hareket etme ihtiyacı gibi.

Bu ve ya buna benzer güdümlemelerle harekete geçtiğimizde neler olacak?

Az önce kontrolsüz güç demiştik. Mars’ in ileri gitmesiyle ilk ilişki kuracağı gezegenler, Uranus ve Ay  olacak ve Uranus ile aralarındaki açı çok da sevimli değil.  Bu dinlenme sürecinde her ne karar verdiysek, ileri harekete geçmek için duyduğumuz sabırsızlık ve acelecilik bize yanlış adımlar atmaya sürükleyebilir. Özellikle 23 derecedeki Akrep enerjisi,  pire için yorgan yakma hevesiyle hareket etmemize ya da yanlış zamanda yanlış adım atmaya yönlendirebilir bizi.

Farklı ve sıra dışı bir bakış açısıyla hareket etme arzusu, sizden beklenen davranışları sergilememeniz, amacınıza ulaşmanızı engelleyebilir. Bu süreçte daha sakin olmalısınız, aksi takdirde küçük zaferlerinize hızlı koşayım derken elinizdekileri de kaybedebilirsiniz. Ve de  başladığınız yere dönmeniz olasıdır. Her şey çok hızlı olacağından, durun ve düşünün. Havadaki tansiyon son derece yüksek olabilir. Yavaş hareket etmek de fayda var. 14 Temmuz’da exact olacak olan bu açının etkilerini +/-3 gün sürecinde hissetmeye başlayabilirsiniz.

Mars sonraki bir kaç günde de , Chiron ve Güneş ile olumlu bir açı kuracak. Duygusal anlamda inanılmaz bir yoğunluk ve yükseliş beklemekte bizi.

Mars’ın içimizde biriktirdiği bu güç ile, acılarınız ile gerçek anlamda yüzleşebilir, içinizdeki öfkeyi ve suçluluk duygusunu köreltebilir, başkalarının canını acıtmak yerine, affetmeyi tercih edebilir, nefret yerine sevgiyi seçebilir, size yardımcı olacak ve şifa verebilecek bir kişi ile yeni bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Ya da içgüdülerinizle birlikte,  alt benliğinizdeki tüm öfkelerinizi ve intikam duygularınızı ortaya çıkarır, var olan yaralarınıza yenilerini ekler, şifalanmayı reddeder ve de en başa dönersiniz.

Şefkat, merhamet, koruma içgüdüsü size el uzatmakta. Bence bu eli tutun ve de hiç bırakmayın..

Mars Retro süreciyle ilgili Nisan ayında yayınlamış olduğum yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

17 Nisan 2016 – Mars Retro hareketine başlıyor

 

imza

 

Paylaş