Satürn, 7 Mart 2023 itibari ile Balık burcuna geçecek.

14 Şubat 2026‘ya kadar bu burçta kalacak olan Satürn, özellikle etkisini su elementi burçları üzerinde, (yengeç/ akrep/ balık) ve değişken burçlar üzerinde gösterecek.

Balık burçlarına yeni bir hayat düzeni, sadeleşmiş bir yaşam yaratması konusunda motive ederken, Akrep ve Yengeçlerin hayatında istikrar sağlamasında yardımcı olacak. Boğa ve Oğlak burçlarına uzun vadeli planlarla meşgul edecek ve bilirkişilerden destek sağlayacak. Başak burçlarını ilişkilerinde ve otoriter figürlerle olan bağlarında sınayacak. Yay ve İkizler burçlarını ise mücadeleci kılacak.

Satürn balık burcundaki seyahati boyunca, duygusal anlamda kendimizi ifade etmeyi zorlaştırırken, merhamet, hoşgörü, anlayış, birlik ve beraberlik, tasavvuf, koşulsuz sevgi, yardımlaşma, fedakârlık, gönüllülük, sanat, artistik faaliyetler, ilham, yaratıcılık, bağımlılıklar, bulaşıcı hastalıklar, maneviyat, Allah sevgisi ve inancı, ütopyalar, hayaller ve beklentiler gibi alanlarda tüm dünyayı bir takım sınavlardan geçirecek. Bu sınavlardan geçebilmek, içimizdeki var olan kapasitenin ortaya çıkması doğrultusunda, gereken emeği, çabayı, istikrarı gösterebilmemiz ile mümkün olabilecektir. Ayrıca bu dönem diğer boyutlar, frekanslar ile ilgili konularda daha fazla bilgi almamıza yardımcı olacak. Anlayışımız yükselecek. Yüksek farkındalığımız olacak, bilincimiz yükselişe girecek.

Saturn balık burcunda olduğu sürede, Jüpiter, Koç, Boğa, İkizler ve Yengeç burcunda seyahat edecek, Uranüs hala Boğa burcunda olacak, Pluto ise 23 Mart itibari ile kova burcunda 20 seneye yakın sürecek seyahatine başlayacak. Kasım 2024 itibari ile sürekli olarak kova burcunda hakimiyetine devam edecek.

An haritasına baktığımızda yükselen aslan, Ay burcu’nun başak olduğunu görüyoruz ve bir dolunay teması söz konusu. Dolayısıyla çalışma şartları, emek vermek, hizmet etmek, plan ve program yapmak, düzen kurmakla ilgili önemli sonuçlarla birlikte Satürn balık burcuna geçişini başlatacak, aynı süreçte Merkür, Güneş ve Neptün ona eşlik edecek, dolayısıyla her ne kadar balık burcu hayalleri, temennileri, umutları, beklentileri ifade etse de, burada hayalleri gerçekleştirmek noktasında hem gerçekçi, hem de planlı ve organize bir şekilde alınteri dökerek gerçeğe dönüştürmek durumunda kalacağımızı işaret etmekte. Yüksek beklentiler hayal kırıklığı yaratabilir. Birlik ve beraberlik enerjisi kısıtlanmaya çalışılabilir. Yönetici gezegenin 16 Mayıs’a kadar Koç burcundaki Jüpiter olması, 7 Mart – 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında büyük kazalar, yangınlar, patlamalar, yanardağlar ve büyük depremler gibi afetleri tüm dünya üzerinde gündeme getirebilir. Doğalgaz, maden, içme suyu, ilaç sektörü, alkol ve bağımlılık yapan maddeler, hastaneler, sanatoryumlar, ibadet yerleri, inziva alanları, okyanuslar gibi alanlarda müthiş sabırsız bir enerjinin açığa çıkması mümkün. Burada yeni düzenlemeler ve disiplinler gerekli olabilir. Aynı zamanda siyasal devrimler, isyanlar, bazı ülkelerde yönetimin değişmesine neden olabilir.

1964’te yaşanan 9.2 şiddetinde de yaklaşık 4 dakika süren Alaska depremi benzer etkiler altında gerçekleşmiştir. Denizcilik alanında isyanlar görülmüş, 1964’te Brezilya’da askeri darbe yaşanmıştır.

2023 Mart – 2024 Mayıs beklentileri:

Satürn Balık ve Jupiter Boğa olduğu dönemlerde, en çok görülen olaylar ise, barış ve özgürlük yanlılarının, insan hakları savunucularının suikastleri, sürgüne gönderilmesi ve cezalandırılması, büyük depremler (Equador 8.6 – Manyas 7.0) , maden ocakları patlaması, bazı ülkelerin bağımsızlığını ilan etmesi şeklindedir. Benzer olaylar dünya üzerinde Mayıs 2023- Mayıs 2024 arasındaki süreçte görülebilir.

2024 Mayıs – 2025 Haziran beklentileri:

Satürn Balık ve Jupiter İkizler olduğu dönemlerde en çok görülen olaylar ise, barış yanlı liderlerin başa geçmesi, yine büyük depremler ve heyelanlar..

2025 Eylül – 2026 Şubat beklentileri:

Satürn Balık ve Jupiter Yengeç olduğu dönemlerde, en çok görülen olaylar ise, savaş, büyük çapta yangınlar, grizu patlamaları, 8 üzeri depremler, anayasal değişiklikler ve sömürgecilik olarak görülmekte.

Bu noktada yaşanan bunca sıkıntılı sürece karşı birlik ve yardımlaşma, şifa enerjisinin ortaya konması gerekecektir. Karşılıksız yapılan çalışmalar, kurulan sivil toplum kuruluşları ve yardımlaşma dernekleri buna öncü edebilir. Allah inancının sınanması söz konusu olabilir. Metaya önemin azaltılması için bu derslerin alınması gerekebilir. Saturn Kova burcundayken insanların pandemi sürecinde yalnız kalarak farkındalıkların artması, asıl yeteneklerinin farkına varması ve bireyselleşmeyi seçmesi aslında tesadüf değildir. Bireyselleşmeyi burada olumsuz algılamamak gerekir. Balık burcundaki Satürn hepimizin birden gelip, bire gideceğimiz konusunda vereceği öğretileriyle, tanıdık / tanımadık her insana yardım amaçlı kollarımızı açmayı ve karşılıksız sevgiyi göstermemizi öğretecek. Bir diğer yandan, içimizdeki yaradanın gücünü açığa çıkararak, şifacı tarafımızı ortaya koymamızı, karanlığa karşı aydınlığı yaratmak ve güçlendirmek için mücadele etmemiz gerektiğini göstermektedir.

Hepimize katkı olması dileğiyle..

Zeynep Özyörük

18/02/2023

Paylaş