16 Ekim saat 22.32 de gerçekleşecek olan Terazi burcundaki Yeni ay oldukça önemli gelişmelere sebep olacak. Bu Yeni Ay 23 derece Terazi burcunda gerçekleşiyor. Yeni ay başlangıçlar, girişimler, oluşumlar ve toprağa atılan yeni tohumlara benzer. Bu Yeni ay, Terazi burcunda gerçekleştiği için ikili ilişkiler, ortaklıklar, sözleşmeler veya kontratlar, yasal süreçler gibi durumlar dahilinde bir takım başlangıçlar söz konusu.

Yeni Ay’ın an haritasında yükselen Yengeç burcu.  Olayın dış görünüşünde bir şekilde aile, ev, yuva ve ya gayrimenkul ile ilgili konular ön plana çıkmakta.  Dünya yani mundan astroloji açısından bakacak olursak memleket, vatanseverlik, halkın durumu ve toplumun kadınları bu Yeni Ay’dan etkilenenlerden.  İstanbul’a göre çıkartılmış olan haritada şans noktası Yükselen ile kavuşuyor. Bu olumlu bir işaret. Diğer taraftan Yeni ay haritanın 5.evinde, yani bazılarımız aşk hayatlarında önemli kararlar alırken, bazılarımız ise çocuklarıyla ilgili yeni oluşumlara merhaba diyecekler.  Spekülatif yatırım araçları, gayrimenkul gelirleri ön planda olacak.

Yeni Ay’ın diğer gezegenlerle olan ilişkisine baktığımızda uzun zamandan beri Oğlak burcunda seyahat eden Satürn ve Jüpiter’in bu oluşuma zorluk veya engel çıkarabileceğini görüyoruz.  Pluto ise 22 derece Oğlakta.  3 gezegen de ileri hareketteler.  Mars ise bu yeni oluşuma karşı. Eylül itibariyle kariyer ve sosyal statü, sorumluluklar ve görevler ile ilgili alanlarda süre gelen birtakım değişiklikler, düzenlemeler ve yoğunluklar kısıtlayıcı etkisini gösterebilir.  Covid-19 açısından baktığımızda, sürecin yokuş aşağı hızlanmasına şahit olacağımızı ve beraberinde getirdiği kısıtlamalarla bu yeni ayda atacağımız adımların engellenebileceği veya zorlaşabileceğini söyleyebiliriz.

Yeni Ay’da bazı diğer olumsuz faktörler ise şunlar. Birincisi Merkür’ün Retro olması. Algılarımızda bazı sıkıntılar var. Hiç bir şey göründüğü gibi değil. İkincisi ise Yeni ay yöneticisi olan Venüs’ün Neptün’e yaptığı karşıt açı.  21 – 25 Eylül arasında yaşadığınız olaylardan çok fazla etkilenerek, belki de başlatmak istediğiniz enerjide, fazla yükseldiniz. Olmayacak hayaller kurdunuz ve bazı sonuçlardan, beklentilerden ilerlediniz. Jupiter’in Neptun ile olan olumlu açısı da burada işleri zorlaştırmakta. Hayal kurmak çok keyifli ve kolay, iyi de hissettiriyor. Dolayısıyla bu Yeni Ay’da gerçekçi olmanız size kazandırırken, hayalperest yaklaşımlar ise sizi üzebilir. Olmayacak bir şeyin peşinden koşmanın anlamı yok. Elde etmek istediğiniz başarı gelecek ama zamanla. Bu nedenle planlarınızı ve kararlarınızı bir gözden geçirin derim..

Her şeyin mükemmel, rüyalardaki gibi, hayal ettiğiniz gibi olmayabileceğine dair, detayların canınızı sıkabileceği, mükemmel yaklaşımların üzebileceği bir enerjisi var bu Yeni Ay’ın.

Hayatın acımasız gerçekliğinin bu Yeni Ay’da gölge düşüreceğini ön görerek hareket etmek, ve yaratımlarınızın beklentisiz alandan var olmasına izin vermek çözüm olacak!

Unutmayın, her güzelin bir kusuru vardır…

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş