8 Nisan 2020 saat 05:43’te gerçekleşecek olan Dolunay Terazi burcunun enerjisini taşıyor.

18 derece Terazi burcundaki bu Dolunay, ilişkiler, ortaklıklar ve ortak paylaşımlar, sosyalleşmek konusunda önemli farkındalıkları, uyanışları, bitişleri ve sonlanmaları getirebilir. Bazılarımız ilişkiler konusunda bir sır perdesinin ortadan kalkmasıyla gerçeklerle yüzleşebilir. Venus’un İkizler burcunda olmasıyla, yalanlar, dedikodular, entrikalar ve iletişimdeki dualitenin farkına varmak, gerçek bilgiyi bulmak, partner ve ya ortağın gerçek anlamda fikirlerini öğrenmek, bu uyanışa sebep olacak gibi.

Diğer taraftan, inanmak, avunmak, kanmak, kurban psikolojisini tercih etmek isteyenler aramızda olabilir. Kabulü geçmekte zorlananlar olabilir. Merkür – Neptun kavuşumu, bu ilişkilerde ve sosyalleşme arzusunda hala merhamet ve fedakarlık duygusunun çalışmasına neden olurken, uyanmamak için direnenler olabileceğini gösteriyor. Bu enerjinin Dolunay’a uyguladığı yıpratıcı açı, yaşadığımız salgın sürecinin psikolojik anlamda bizi zorlamasını, bunun bir tuzağa dönüşmesini, bu nedenle kaçışı kolaylıkla tercih edebileceğimizi gösteriyor.

Dolunay’ın Jupiter ve Pluto ile olan zorlu açısı, hayatlarımızın değişen ve dönüşen yüzü ile birlikte, bu bitişleri ve sonlanmaları hızlandırabilir. Her ne kadar kolay kolay duygusal açıdan hazmedemesekte bu durumu, üzerimizdeki baskının şiddeti artarken, yaşanan değişim ile ilişkilerde ve ortaklıklarda çözülmeler gündeme katılacak. Sağlam olanlar hayatta kalırken, zayıf olan ilişkiler, ortaklıklar bu seleksiyon ve dönüşümde geçmişe karışacak. Burada sadece duygusal ilişkilerden bahsetmiyoruz tabii ki. Kontratlar, sözleşmeler, anlaşmalar, şirketler, ortaklıklar buna dahil. Değişen dünyaya adapte olmak burada asıl anahtar olacak, sisteme adapte olamayan ortaklıklar son bulacak. Bu sürecin geçtiğimiz 24 Mart Yeni Ay’ı ile tetiklendiğini söylememe gerek yok. Bu nedenle bu Dolunay’ın 19 derece Terazi burcunda yarattığı enerji bir takım sonuçlarla karşılaşmamızı anlatır cinsten.

Terazi burcunun bir diğer semboliği hak, hukuk, adalet, yasal konulardır.Bu sebeple birey ve toplumsal ilişkiler arasında bir dengenin sağlanması açısından bitişler yaşanabilir. Burada sağlanmaya çalışılan denge herkesin kendi hakkını koruması sebebiyledir. Eğer yasal anlamda kendinizi güvenceye almadıysanız mesela, bu Dolunay ile bunun sonuçlarıyla karşılaşmanız mümkündür. Hakkınızı aramak isteseniz bile, eliniz güçsüz olabilir. Eğer güvencedeyseniz, haklarınızı almak ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız. Ama yine de gelen bu bitişle, kötünün iyisi bir durumla karşılaşırsınız.

Dolunay haritasının bir başka önemli noktası, Mars – Uranus arasındaki zorlu açı. Bu durum ekonomik ve global krizler, para piyasalarındaki değişim nedeniyle bazı adımlarımızın önünün kesileceğini gösteriyor. Toplumsal krizler ve isyanlar, başkaldırının tetiklenmesine neden olabilir.

Jupiter ve Pluto kavuşumu, eski düzenin çöktüğünü bize tüm çıplaklığıyla gösterirken, farkındalığımızı ve yüksek bilincimizi arttırıyor. Eski düzenin bittiğini, yeni bir sistemin kurulması gerektiğini bu Dolunay ile çok daha iyi kavrayabiliriz. Merkür’ün desteği ile yani inançla ve umutla bunu kavramak ve kabule geçmek mümkün olabilir.

19 derecede konumlanan Hidalgo asteroidi, Dolunay’ın yamacında. Yani meydan okumak, hayır diyebilmek, gerçek adaletin sağlanması için çaba göstermek gerekebilir. Toplum önünde bireylerin eşit haklara sahip olması gerektiğinin altını çizerken, sınıflar arası farklılaştırma, özel haklar ve ya muafiyet gibi konuların asla kabul edilemeyeceğinin de altını çiziyor. Toplumsal açıdan bu tarz olayların bu Dolunay sonrasında tetiklenmesi mümkün..

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

 

 

Paylaş