7 Aralık 2018 saat 10:20 itibariyle 15 derece Yay burcunda Yeni Ay meydana gelecek.

15 derece genelde kriz zamanlarını çağrıştırsa da, bu Yeni Ay’da görünür değil ama görünmeyen ve ya kılık değiştirmiş bir krizden bahsetmemiz mümkün..

Yeni ay başlangıçları, girişimleri ve hayatınızdaki yenilikleri sembolize eder. Attığınız adım her ne ise, Yeni Ay ‘ın doğum haritanızı etkileyen alanında bir oluşum başlar. Bu oluşum ilk filizlerini Dolunay ile birlikte verir ve ya uzun vadeli bir proje ise, tutulmalar bu tohuma destek olur.

Gökyüzünde Yeni Ay’ın gerçekleştiği an haritasına baktığımızda, Yeni Ay Yay burcunda ve yöneticisi Jupiter ise, Yeni Ay’a destek vererek uzaklar, farklı kültürler, felsefeler, öğretiler, din, inanç, uzak seyahatler, yüksek öğretim, hukuk, basın-yayın ve ya tıp alanında yeni bir adım atmanız konusunda sizi rahatlatmakta, ihtiyacınız olan cesareti vermekte. Yay burcu, maceraperest, cesur, son derece iyimser , zaman zaman hatta aşırı Polyanna, özgürlükçü ve de riski seven bir doğaya sahiptir. Jupiter’in de etkisiyle bu duyguların eşliğinde yeni bir oluşum yaratmak arzusu içinde olabilirsiniz.  Tüm bu kavramlar ışığında yeni bir adım atmak isteyebilirsiniz. Ama bekleyin! Daha bitmedi!

Merkür’ün Yeni Ay gecesinin ilk saatleriyle birlikte ileri gitmesiyle, iletişim, düşünceler, fikirler, elektronik araçlar, kısa seyahatler, yolculuklar, evraklar alanında büyük ilerlemeler gerçekleşecektir. Fakat gökyüzünde Yeni Ay sırasında gerçekleştirdiği özel oluşum çok daha büyük bir önem taşımakta. Ay düğümleriyle ve Chiron ile oluşturduğu “uçurtma” diye tabir ettiğimiz açı şekli, aslında Yeni Ay’dan çok aile, yuva, annelik, sevmek, şefkat göstermek, korumak ve kollamak adına bir çok konuya odaklanmamız gerektiğine işaret etmekte. Eğer bu alanda güçlenirsek, görevlerimizi yerine getirirsek bir çok eski yaranın ve geçmiş travmanın şifalanmasına alan açmış oluruz. Bu Yeni Ay’ı avantajınıza çevirmek istiyorsanız öncelikle bu alanda çaba göstermeniz şart.

Düşünceleriniz ve söylemleriniz bu alana odaklanmalı. Çünkü Yeni Ay’ın Mars ve Neptun ile kurduğu açıyla ortaya koyduğu kafa karışıklığı, bulanıklık ve de algı bozukluğu etkisinden kendinizi ancak böyle kurtarabilsiniz. Yoksa büyük hayaller kurup, sonrasında çok yüksekten yere çakılabilirsiniz. Mars – Neptun kavuşumu, bu hataya düşmeniz için gereken her türlü sisi ve bulanıklığı yaratmak için fırsat kolluyor. Aynı şekilde aşırı merhamet, aşırı fedakarlık, iyimserlik ve vericilik düşebileceğiniz diğer tuzaklardan. Kendinize karşı acımasızca dürüst olmanızın tam da sırası. Gerçeklerden kaçmak sizin için sadece zaman kaybı olacaktır. Etrafınızdaki sisi dağıtmak için elinizden geleni yapmalısınız. Geçtiğimiz Dolunay ve bu Yeni Ay’ın Mars ile olan çatışmasından faydalanarak, duygusal anlamda öfkenizi dışa vurmak için,  kendinizi fiziksel anlamda yormak, spor yapmak, enerjiyi açığa çıkartmak suretiyle sisi dağıtmanız mümkün.. Açık havada zaman geçirmek, macera sporları yapmak bile iyi gelebilir.

Bu Yeni Ay’da bazılarınız aşırı beklentilerinin kurbanı olabilir, bazılarınız ise uzun zamandan beri uyuduğu uykudan acı bir şekilde uyanabilir. Bağımlı olduğunuz konularla ilgili yeni bir farkındalık oluşmaya başlayabilir. Yeni bir bakış açısı geliştirebilirsiniz. Ve ya ihtiyaçlarınızın asıl ne olduğuna, sizi asıl neyin beslediğine ve tatmin ettiğine karar verebilirsiniz. Bu Yeni Ay başlangıçlardan çok; başarabilirseniz, bitişler sayesinde açılacak yeni alanlara işaret etmekte. Ama sabırlı olmak gerekiyor. Acele etmeyin. Yeni Ay asıl potansiyelini 21 Aralık’da Jupiter ve Merkür kavuşumu ile ortaya koyacaktır. Merkür’ün Retro sonrası performansını kazanması için biraz daha beklemek gerekiyor. Beklenmedik fırsatlar, yeni kapılar hayatınızda bu tarihten sonra  kendilerini belli edecek.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş