Dolunay 20 Haziran’da 29°  Yay burcunda gerçekleşecek.

Yay burcunda gerçekleşen dolunaylar genellikle, inançlarımız, felsefelerimiz, farklı kültürlerle olan ilişkilerimiz ve bağlantılarımız ile ilgili, netlik kazandığımız ve aydınlanma yaşadığımız zamanları getirir bizlere. Yay burcunun dürüst ve optimist yapısı iyice ortaya çıkar, inandıklarımızı, fikirlerimizi, felsefelerimizi  kimseden çekinmeden dile getiririz. 29° derecede yani son derecede gerçekleşiyor olması ise, yaşanacak olayın, ya da aydınlanmanın, geçmiş yaşamdan getirdiğimiz karmik bir konu ile ilgili olacağını gösteriyor. Bu olayın benzeri, daha önce yaşandı, alınması gereken ders alınmadı da diyebiliriz. Retro gezegenlerden bu noktada faydalanmamız şart gibi görünüyor. Diğer yandan değişken burç fazlalığı , duygularımız ve düşüncelerimizde oldukça fazla gel-git yaşayacağımızı da göstermekte, karar vermekte zorlanacak mıyız? Evet.

Gökyüzüne baktığımızda, Ay ve Güneş’in haritada en tepe ve en dip noktalara değdiğini görüyoruz. Yaşayacağımız olaylar , bizi toplumda ön dolunay haritasıplana çıkaracak, kimliğimizle, başarılarımızla belki de düşüncelerimizle. Dolunay haritasının yükseleni Başak burcunda , yönetici Merkür ise Saturn  ve Neptün ile olumsuz açı yapıyor. Fikirlerimizi ve inançlarımızı  bir yandan savunmak isterken, diğer yandan karşımızdaki kişilerin fanatikliği ve tutucu tavırları yüzünden engeller ve ya zorluklarla karşılaşabiliriz, bu yüzden de düşüncelerimizi kendimize saklamayı tercih edebiliriz.  Gerçeklerden kaçma eğilimi gösterebilir, ya da olayları istediğimiz şekilde algılayabiliriz. Bu davranış, ilişkilerimizde özellikle kariyer hayatı içinde olanlar için üst düzey yöneticilerle gerginliğe sebebiyet verebilir, ailedeki otoriter kişilerle zıtlaşma yaşamamıza neden olabilir.

Ay’ın ve Güneş’in Chiron ile yapacağı olumsuz açı, geçmişteki üzüntülerimizle, hala açık olan yaralarımızla, yüzleşmemiz gerekirken duygularımızı ifade etmekte zorlanacağımızı, ya da yaralarımız olduğunu kabullenmeyeceğimizi göstermekte. Anne ve baba ya da hem kadın hem erkek figürlerle anlaşmakta zorlanabilir, onlar tarafından duygularımızın anlaşılmadığını düşünebiliriz.  Mars’ın Akrep burcunda geri gidişi ve Chiron’ la yaptığı olumlu açı ise, bu yaraların tekrar açılarak gündeme geleceğini gösteriyor. Diğer yandan Ay’ın Venus ile olan olumsuz açısı, ilişkilerde kıskançlık duygusunu ortaya çıkarabilir, ama bu duygularımızı kimseyle paylaşmayabiliriz. İntikam peşinde olabiliriz, birilerinin canını yakmak isteyebiliriz ya da birileri bizden intikam almaya ve yaralarımızı deşmeye çalışıyor olabilir. Yüzleşmekten kaçmamalı, acılarımızı iyileştirmeye çalışmalıyız.

Yükselen burcuna göre detaylı yorumları Haziran ayı yorumlarında okuyabilirsiniz.

2016 Haziran – Burç yorumları

 

imza

Paylaş