go_movieMerkür gökyüzünde 9 Mayıs’ta Cazimi pozisyonunu gerçekleştirecek.

Cazimi Arapça’da ” kalbinde, kalbindeymiş gibi” demek.. Bir gezegenin Güneş’in kalbine oturması Güneş’in hakimiyeti ve koruması altına girmesi demektir. Gökyüzündeki bu pozisyonun gerçekleşmesi için gezegenin minimum 16 dakikalık bir açı ile Güneş’e yaklaşmış olması gerekiyor hem yükseliş, hem de sapma değerleri açısından.

Merkür’ün Retro pozisyonunda olmasından kaynaklanan sıkıntıları, sorunları daha önceki yazılarımda paylaşmıştım. Cazimi pozisyonuyla, bu sıkıntılar ve ya sorunlar kısa süreliğine bertaraf edilebilir. Şans getirebilir. İletişim, seyahat, yazışmalar ve ya eğitim, öğretim konularında problemler, engeller, gecikmeler yaşayanlara bir anlık mola verebilir. Dolayısıyla bu zamanı iyi kullanmakta fayda var. Retro yazımda belirtmiş olduğum gibi, özellikle finansal ve maddi konularla ilgili;  ‘geçmişte ne yapmıştık? nasıl davrandık? ne sonuç aldık? ve şimdi ne yapmalıyız?’ sorularının cevabını bir anda bu pozisyon esnasında bulabilirsiniz.

Bir nevi Archimedes’ in “Eureka” durumu..

Ya da öyle bir durum ortaya çıkar ki meselenin özünü anlarsınız ve Merkür ileri gittiğinde işe koyulursunuz. Ne de olsa Merkür, yüce Güneş’in tahtında oldukça güzel bir konumda ve de retro gücünü gösteremeyecek durumda. Bu yüzden Güneş ona yardım etmekte, onu onurlandırmakta. Cazimi süresince ne yaşayacaksanız,  durum ve ya olay,  asıl meyvelerini 11 Kasım civarında vermeye başlayacaktır. Eğer bir karar söz konusuysa doğru olup olmadığını anlayacak, ya da bir projeye başladıysanız, 11 Kasım civarı tamamlayacak ya da ortaya çıkaracaksınız.

Özellikle Boğa burcunda olanlar bu konumdan en çok etkilenecek olanlar. Sonrasında diğer Toprak grubu burçları Oğlak ve Başaklar bu pozisyondan faydalanacak, Yengeç ve Balıklar desteğini hissedecek. Koçlar, Aslanlar, Kovalar, Akrep ve de İkizler burcundan olanlar biraz daha fazla şanslarını zorlamalılar. Yaylar ve Teraziler ise daha uyanık olmalı, gözü açık davranmalılar.

Şimdi saatlerinizi ayarlayın..

9 Mayıs’ta saat 14:00 itibariyle Cazimi etkisi başlamış olacak, saat 18:12  Cazimi pozisyonun yani Merkür’ün Güneş’in tam kalbine oturduğu an. Dolayısıyla tüm talepleri kabul olacak. Akşam 22:00 itibariyle etkisini kaybedecek.

 

imza

Paylaş