Merkür Boğa burcunda olan seyrine Nisan ‘ın ilk haftasında başlamasıyla birlikte,  daha kalıcı çözümler arayışları , daha somut ve gerçekçi fikirler, parasal konular gündemimize oturmaya başladı.
17 Nisan ‘da exact yaşanacak olan Merkür – Pluto olumlu açısıyla birlikte, uzun zamandan beri etkisini gösteren yeni bir düzen kurma çabamız bulacağımız fikirler ile oldukça kolaylaşacak gibi görünüyor. Pluto’nun Oğlak burcundaki  etkisiyle beraber, herkes hayatının belli bir alanında özellikle dış etkenler ve oluşumlar sayesinde, kontrol edemediğimiz yeni bir değişim ve dönüşüm yaşamakta. Bu dönüşüm maalesef yeni bir düzen kurmak adına eski düzenimizi tamamen yok etmemizi istiyor ya da yok ediyor.  Aksi takdirde, direndiğimiz noktada, bize asla yeni başlangıçlar yaptırmayacak. Merkür ün Boğa burcuna girmesiyle birlikte bulacağımız kalıcı ve akılcı çözüm üreten fikirler,  finansal açıdan yakalayacağımız fırsat ve ya teklifler, ya da duyacağımız haberler, bize bu yeni düzeni kurmak adına oldukça kolaylık sağlayacak gibi görünüyor, ya da henüz değişim başlamadıysa , düğmeye basacaklar. Kulakları açmakta fayda var. Daha sakin davranmalı , gerçekçi ve akılcı düşünmeliyiz. Tavsiyeleri dinlemeli, ani kararlar almamalıyız.
Bu ikilinin Jüpiter ile birlikte oluşturacağı büyük toprak üçgeni, bizim ayaklarımızı daha da yere basmamıza neden olacak olaylara gebe. Karar almak adına , daha fazla detaylı planlar, hesap kitap, abartılı analizler yapabilir, mantıklı ve realistik düşüncelerle, düzenimizi adeta değiştirecek fırsatları ortaya çıkarabilir. Maddi konular, fırsatlar, anlaşmalar gündemimize oturabilir. Konsantrasyonumuzu, değişen ve ya değişecek sorumluluklarımıza çevirebilir, biraz daha derinlemesine araştırma yapmak isteyebiliriz. Bu konular toprak ve su grubu burcundaki (ve ya yükselen) kişileri oldukça yakından etkileyecek belki de işini kolaylaştıracak. Ateş ve hava gruplarını da biraz daha fazla zorlayacak gibi görünüyor. Bahsedilen konular ise 12 – 21 Nisan tarihleri arasında gözlemlenebilir.
imza
Paylaş