13 Ocak 2021’de saat sabah 08:00’de gerçekleşecek olan 23 derece Oğlak burcundaki Yeni Ay, iş ve kariyer alanlarında yepyeni bir sayfa açılmasını sağlayacak. Bu bağlamda yeni düzenler, organigramlar, şirket içinde yeni yapılanmalar, otoriter anlamda yeni yöneticilerin başa getirilmesi, yeni prosedürlerin ve düzenlemelerin uygulanmaya başlanması mümkün.

Oğlak burcunda Saturn’un seyahati boyunca anlatmaya, öğretmeye çalıştığı her neyse, burada başarılı oldu ki, çoğu kişi mesleki hayatlarında önemli kararlarını uygulamaya başlıyorlar. Ve bu Oğlak burcunda Yeni ay burada önemli bir tohumun atılmasını sağlıyor. Uzun vadede sonuçlarını Temmuz 2022’de alacağız gibi görünüyor.

Devlet otoriteleri, şirket yöneticileri, yeni kurulacak şirketler ve şahıs bazındaki atılımlar 13 Ocak 2021 sonrasında hız kazanabilir. Oğlak burcunda Yeni Ay’a eşlik eden Pluto, bu yeni oluşumun biz farketmesek de son derece derin ve güçlü, köklü bir değişimi beraberinde getirdiğini söylüyor. Belki güçlü konumda ve ya belli bir kontrol mekanizmasına sahip kişilerin desteğini alıp yola çıkılacağını da söyleyebiliriz. Bu durum farkında olmadan üstümüzde stres ve ya baskı yaratabilir. Venus’un an haritasında tepede olması önemli başarılar, kazanımlar elde edileceğinin ve elde edilecek statü ve pozisyonun herkesin takdirini kazanacağını ifade etmekte.

Fakat her şey bu kadar kolay değil elbette!

Oğlak burcunda Yeni Ay’ın yöneticisi, Saturn’un, Jupiter ile olan birlikte ilerleyişi hala devam etmekte. Aralarına katılan Merkür’ün etkisiyle, online eğitim ve alışverişler daha fazla gündemde olabilir. Bu alanda alınacak kararlar ve ya uzun soluklu projeler masaya yatırılabilir. Fakat o kadar isyankarız ki, Boğa burcuna henüz geçen Mars’ın, tüm bu Kova burcundaki gezegenleri zorlaması bütün planları alt üst edebilir. Mars’ın 6 aylık süreçten sonra Boğa burcuna geçerek, Uranus’e yaklaşıyor olması, burada asıl sorunun ve ya mücadelenin etkisini arttırmakta. Mars Yeni Ay’ın yöneticisi Saturn ile 13 Ocak’ta olumsuz bir açı yapacak. 20 Ocak’ta ise Uranus ile kavuşacak.

Tüm bunlar ne demek?

Maalesef ki Oğlak burcunda Yeni Ay’dan hemen sonra önümüzdeki hafta bu enerjileri yaşıyor olmamız, gezegenlerin sabit burçlarda yer almasını katarsak, ekonomik alanda ve piyasalara uyum sağlama konusunda çok fazla emek harcanacağına, adaptasyon ve değişimde zorlanacağımıza işaret. Merkür’ün de aynı dönem Mars’ı zorlaması işleri çığırından çıkarabilir. İletişim alanında sosyal adalet ve haklar konusunda daha fazla kavga ve mücadele edeceğimiz kesin. Kendimizi ifade etmek için her alanı kullanmamız mümkün. İnteraktif ortamlarda ve sosyal medyada daha fazla paylaşımlarla, isyankar yaklaşımlarla ve itirazlarla karşılaşabiliriz. Yeni Ay’da elde edilecek yeni iş alanlarının sonraki adımları çok kolay olmayabilir.

Jupiter’in ve Saturn’un Kova burcundaki ilerleyişleri, Uranus ile zorlu bir karşılaşmayla işleri çıkmaza, strese ve anlaşmazlıklara sokabilir. Öncelikle Jupiter 18 Ocak’ta Uranus ile çatışırken, Saturn sırasıyla 17 Şubat, 15 Haziran ve son olarak 24 Aralık’ta Uranus ile zorlu bir karşılaşma yaşatacak. Uranus’un para piyasaları, doğal kaynaklar, gıda, tekstil, kazançlar ve gelirler alanında yaşattığı beklenmedik durumlar, krizler ve ani iniş çıkışlar, kurmak istediğimiz düzenle ilgili yine tehlike yaratabilir. Adapte olmakta zorluk çekebiliriz. Olayın pandemiyle direk alakası bulunurken, bu olumsuz etkinin 15 Haziran sonrasında hafiflemesi mümkün.

Haritada Oğlak burcunda Yeni Ay’ın uzaklaşan açıyla sadece Neptun ile bağ kurması böylelikle tüm iyi niyetini kaybetmiş oluyor. Belli ki uzun zamandan beri istenen, hayali kurulan ve ya idealize edilen bir şeyleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Her ne olursa olsun, bu adımla birlikte ailemizin, yaşadığımız evin, çocuklar ve ya yeteneklerimizle ilgili güçlerimizin etkilenmesi mümkün. Mesleki alanda kendimizi ve kapasitemizi ispat edecek yeni bir statü ve ya pozisyon, tüm bu alanlardaki hayallerimizin cevabı gibi geliyor olabilir. En azından elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sorun burada tamamen kontrol dışı gelişen ekonomik problemler, dünyadaki gıda, tekstil ve diğer sektörlerdeki kaynak yetersizliği ve git gide artan fiyatlar. Kazancımınızı güvenceye almak bize ne kadar fayda sağlayacak? Artan vergiler ve sosyal adaletsizlikler tüm dünyada boy gösterirken, bu durum isyanları ve ayaklanmaları maalesef ki tetikleyecek.

Tüm bu etkilerin bu Oğlak burcunda Yeni Ay’ı önemli kılıyor olması 2021’in tamamını etkileyecek güçte olmasından ileri gelmekte.

Yükselen burcunuza göre hangi hayat alanında atılım yapacağınızı merak ediyorsanız,

KOÇ: Kariyer ve mesleki alanda köklü değişimler ve başlangıçlar. Mesleğinizden elde edeceğiniz kazançlar sekteye uğrayabilir. Ekonomik değişikliklere adapte olmakta zorlanabilirsiniz.

BOĞA: Uzaklarla bağlantılı yeni sorumluluklar, köklü değişimler. Koltuğunuza sahip çıkmak sizi her zamankinden yorabilir. Otoritelerin adaletsizlikleriyle karşılaşabilirsiniz.

İKİZLER: Yatırımlar ve tasarruflar alanında köklü değişiklikler. Seyahatler ve uzaklarla bağlantılı kurmak istediğiniz yeni düzen zorlayıcı olabilir. Ekonomik endişelerinizle mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeni bir ilişki ve ya evlilik yolunda ilerleyebilirsiniz. Köklü değişimler partnerlik ve ortaklık alanında. Eşinizin kazançlarıyla ilgili sıkıntılar baş gösterebilir, masrafları kısmak durumunda kalabilirsiniz.

ASLAN: Yeni bir görev ve ya sorumluluk söz konusu. Şirket içi organizasyonda köklü değişiklikler yapılabilir. Partneriniz, ortağınız ve müşterileriniz sizi her zamankinden fazla yorabilir. Üst düzey otoriteler ve şirketin kredebilitesiyle ilgili ekonomik sorunlar gündeme gelebilir.

BAŞAK: Aşk hayatınız ve ya çocuklar alanında yeni bir oluşum gündemde. Yeni bir hobi hayatınızı tamamen değiştirebilir. Çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz. İş yükünüz artarken, düzen kurmak her zamankinden zor olabilir.

TERAZİ: Ev ve aile hayatınızda yeni bir oluşum ve köklü bir değişiklik sizi bekliyor. Çocuklar ve aşk hayatınız sizi her zamankinden fazla zorlarken, gayrimenkul gelirleriniz ve yatırımlarınızı , ek gelirlerle birlikte desteklemeye çalışabilirsiniz.

AKREP: Yakın çevreniz, kardeşlerinizin hayatında köklü bir yenilik ve gelişmeler söz konusu. Bir yandan aileniz, yuvanız içindeki yeni yapılanmalara odaklanmak, ve maddi anlamda buradaki ihtiyaçları karşılamak zorlayıcı olabilir.

YAY: Yeni bir gelir kapısı açılıyor. Gelir ve kaynak yaratmak noktasında köklü değişimler sizi bekliyor. Tüm ilginiz ve dikkatiniz interaktif ortamdaki başarılarınıza bağlı. Bilgiyi yaymak isterken, ekonomik çalkantılar sizi zor durumda bırakabilir.

OĞLAK: 2018’den bu yana yaptığınız değişimler sizi bu noktaya getirdi. Artık son vuruşu yapma zamanı. Yeni hayatınıza merhaba diyebilirsiniz. Şimdi gelirler ve kazançlar alanında ciddi bir yapılanma içine gireceksiniz. Kendi değerinizi ve kıymetinizi sistem size öğretmeye çalışacak.

KOVA: Yeni bir iş girişimi perde arkasından hayatınızı kökten değiştirebilir. Özellikle bir yandan yeni hayatınızı kurma çabanız ve aile içindeki sürpriz durumlar ayak uydurmaya çalışmanız sizi bedenen ve zihnen yorarken, bu uzun vadeli proje size ilaç gibi gelebilir. Temmuz 2022’de hasadını yapabilirsiniz.

BALIK: Yeni bir sosyal çevre ve ortama adım atmanız mümkün. Arkadaşlarınız alanında köklü değişimler sizi bekliyor. Fakat bir süre inzivada olmak sizin daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Kardeşler ve onların hayatındaki sürpriz değişimlere destek olmakta zorlanabilirsiniz.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş