31 Ekim 2020’de saat 16.49’da gerçekleşecek olan Boğa burcundaki Dolunay önemli bitişleri ve tamamlanmaları hayatımıza getirecek. Dolunay genelde hayatımızda sır olan şeylerin de açığa çıkmasına yardımcı olur. Bu Dolunay ise Ekim ayında yaşayacağımız ikinci Dolunay olacak. Dolayısıyla “Full Blue Moon” (Çılgın ay) olacak bu Dolunay, 2 Ekim’de yaşadığımız Koç burcundaki Dolunay’dan sonra bizi bir kere daha sarsacak gibi. 

Dolunayın an haritasına baktığımızda Uranüs ile exact kavuşumda olduğunu görüyoruz. Özellikle maddi alandaki birçok bilgiyi açığa çıkartacak. Kazançlar, kaynaklar, finansal durumumuz ön plana çıkarken, buradaki ani ve beklenmedik durumlar can sıkabilir. Aslında biz bunun haberini 7 – 8 – 9 Ekim tarihlerinde Merkür – Uranus karşıtlığı sırasında aldık. Hatta bu hafta 20 – 21 Ekim tarihlerinde bu konuyla ilgili ikinci uyarıyı da aldık. Bu Dolunay tam da bu günlerde yaşananların duygusal sonuçlarını bize getirmekte.

Güvenlik alanları bazıları için daralırken, bazıları için büyüyebilir. Duygusal anlamda tepkimizi açığa çıkarırken, isyankar bir ruh halinde olmamız mümkün. Kendimizi bir şekilde güvende hissetmeyebiliriz.

31 EKİM 2020 – BOĞA BURCUNDA DOLUNAY ASTROKLAROS.COM

Bazılarımız için bir takım gelirlerin veya kazançların kaybı söz konusu olabilir. Veya ekonomik şartlardan kaynaklı bizim kontrol edemediğimiz koşullar nedeniyle paramız değer kaybedebilir. Dolunayın yöneticisi Venus’un Şiron’a karşıt açı yapması, olaylara olan duygusal tepkilerimizi yükseltebilir.. Kendimizi yetersiz ve başarısız  hissetmek,  ve buradaki yaralarla yüzleşmekten korkmak aslında maddi ve manevi alanda kendimizi güvende hissetmememizin nedeni gibi görünüyor. Paramız bize hiç yetmiyormuş gibi gelebilir ya da kazancımız bizi tatmin etmeyebilir ve biz az kazandığımız için kendimizi suçluyor olabilir, başarısız görebilir veya kendimizi yetersizlikle yargılıyor olabiliriz. Fakat aslında konunun bizle, benle veya başarılı olmakla bir alakası yok. Bu sadece duygusal anda yaşadığımız bir yanılsama.

Dolunay’a eşlik eden kollektif gezegen Uranüs, Mayıs 2018’den bu yana Boğa burcunda seyahat etmekte. Ve bu tarihten itibaren tüm dünyada yaşanan global krizler, finansal piyasalardaki dalgalanmalar, döviz, dolar, euro ve altının değerindeki değişimler, gezegenimizde yaşanan iklim değişiklikleri, madenler, doğal kaynaklar 8gıda, su gibi) ile ilgili sorunlar alanında ciddi krizler yaşamaktayız. Uranus Boğa burcunda 2025 senesine kadar ikamet edecek. Dolayısıyla hayat standartlarımız bu süreçte tamamen değişebilir, kurban psikolojisinde olmak işe yaramayacak. Krizi fırsata çevirenler kazanacak.

Hem Merkür’ün, hem de Dolunay’ın yöneticisi Venüs’ün henüz Terazi burcuna geçmesi ve aynı süreçte, Merkür’ün de Terazi burcunda Retro olması için özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar ve sözleşmeler konusunda bazı problemleri gün yüzüne çıkaracak. 23 Eylül ve 14 – 15 Ekim tarihlerinde yaptığımız görüşmeler, yazışmalar, ilişki ve ortaklık konusundaki fikirler boyut ve şekil değiştirebilir. Yanlış anlaşılmalara aman dikkat! Özellikle ikili ilişkiler ve para konularında bir şekilde el sıkışmaya ve anlaşmaya eğilimde olabiliriz.  Koç burcundaki Retro Mars ise bu konuda Venüs ile aynı fikirde değil. Bir şekilde bireysel hareket etmek istemekte. Bu anlaşmazlık, özellikle Dolunay’ı takip eden haftalarda 8- 9- 10 Kasım tarihlerinde daha da ön plana çıkabilir.  Anlaşmazlıklar, kavgalar, gerilimler ilişkilerde dikkat çekici.

Fakat bu olumsuz bir durum değil aslında. Retro’daki Mars kendi hedeflerimizin ne kadar önemli olduğunu bize hatırlatırken, başkalarına boyun eğmek, başkalarının manipülasyonlarını ve baskısını yönetmek, kaldırabileceğimizden daha fazla iş yükü omuzlamak gibi konularda bizi daha mücadeleci kılacak. 

Dolunayın başka hiçbir gezegenle açısı olmaması ve yönetici gezegenine olan yıpratıcı ve minör açısı karşı tarafa “Evet” derken ne kadar zorlanacağımızı da gösteriyor. Bir yandan sürekli kendimizle çatışırken,  kendi yapmak istediklerimizi yapamamak ve bunun için daha fazla paraya veya kaynağa ihtiyaç duymak bizi zor durumda bırakabilir.

Bu Dolunay’ın ortaya çıkaracağı duygusal enerji, ekonomik ve finansal piyasalardaki krizlere karşı isyan ve itirazlar olacak. Güvensizlik ve huzursuzluk halkın canını sıkarken, bu konuda elinin, kolunun bağlı olması cabası. Uykudan uyanış can acıtıcı olabilir. Bu uyanış belki de yeni fırsatları yaratmak konusunda bazılarımız için altın değerinde olabilir!

Her şerde bir hayır vardır! Unutmayın!

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş