Yeni Ay, 17 Eylül’de saat 13:00’de gerçekleşiyor. Başak burcunda gerçekleşecek olan bu Yeni Ay, düzen, sistem, çalışma şartları, sağlık gibi konularda yeni oluşumlara, yeni başlangıçlara işaret ediyor.

İstanbul’un an haritasına göre, yükselen Yay ve yönetici Jupiter, 2.ev girişinde. Yeni Ay ise haritanın tepesinde konumlanmış vaziyette.

Bir çok insana yeni iş ortamı, alanı, çalışma şartları vaad eden bu Yeni Ay, bir yandan maddi koşullarla da ilgili zorluklarla mücadeleye işaret etmekte. Bu Yeni ay ile finansal anlamda kazanç getirecek oluşumlar, yıl sonuna kadar gündemde kalabilir. Asıl amaç maddi anlamda istikrar sağlayacak bir iş yapmak, belki ek işler için alan açmak olabilir. Sadece para değil, bu parayı yaratmak için de çok çalışmak ve mesai harcamak gerekebilir.

Yeni Ay’ın Saturn ve Pluto ile olumlu açısı, para alanında hem kontrol sağlamak, hem de maddi alandaki sorumluluklar alanında uzun vadeli ve kalıcı bir düzen yakalamak, bu noktalarda kararlılıkla ilerlemek konusunda işleri kolaylaştırabilir. Saturn ve Pluto’nun burada Retro olması, yapılacak bir takım küçük düzenlemeler sonrası bunun mümkün olacağını göstermekte. Bu konuyla ilgili en önemli tarihler, 11 – 25 Ekim tarihleri arası olacak..

Diğer taraftan haritadaki bir diğer tehdit unsuru, henüz Retro harekete başlayan Mars ve Neptun ile olan karşıtlığı. Bu Yeni Ay’ı zorlayacak etkide. Hedeflere ulaşmaktaki hırs, kavga, mücadele enerjisinde yavaşlamak can sıkıcı olabilir ve yıpratabilir. Kasım ortasına kadar Mars retroda. Dolayısıyla doğru hamle için henüz zaman gelmedi. Aralık ayı sonu, 23 – 27 Aralık tarihleri, bireysel hedefler ile ilgili harekete geçmek için daha uygun olacak. Yeni Ay’ın Neptun ile karşıtlık durumu ise, belirsizlik ve sonucu öngörememe yaratması olacaktır.

Bu Yeni Ay’da bazılarınız yeni bir diyet, yeni bir beslenme düzeni, spor, ve ya sağlıklı bir alışkanlık geliştirmek konusunda adımlar atabilir. Kilo vermek, bağışıklığı güçlendirmek, sağlıklı beslenmek ve yeni bir disiplin oluşturmak her zamankinden daha kolay olacaktır. Normalde Dolunay sonrası daha kolay ödem atılacağını da bu noktada da unutmamak da fayda var.

Son önemli nokta ise, Yeni Ay’ın Ay düğümleriyle yaptığı zorlu açı. Bu çoğumuz için ruhsal tekamül yolunda, önemli bir yol ayrımı ve ya karar noktası olabilir. Amaç burada Güney Ay Düğümü Yay’dan Kuzey Ay Düğümü İkizler’e gitmek olduğu için, sahip olunan bilgelik, deneyim ve yüksek bilinç ile bu bilgilerin artık etrafa yayılması ve öğretilmesi, anlatılması gerektiğidir. Bu da ancak bunu bir sisteme, düzene ve ya işe dönüştürmek, alışkanlık haline getirmek ve bu konuda daha planlı, programlı ve stratejik hareket etme gerekliliğini doğurmakta.

Bu Yeni Ay’ın herkese en yüksek şifayı ve hayrı getirmesi dileğiyle,

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş