“Kendiniz hariç hiç kimse ve hiçbir şeyden talep edemezsiniz”

Kendinizden talep etmek, ne olursa olsun fark etmez, hayatınızda arzu ettiklerinizi elde edeceğinizin farkına varmaktır.

En sonunda; “Ne gerekirse gereksin, neye benzerse benzesin, hayatımı ben yaratacağım. Başkalarının bakış açısı veya realitesini yaşamayacağım. Ben kendiminkini yaratacağım!” talebini yaptığınız zaman hayatınızı yaratmaya başlayacaksınız.Çoğu zaman bir şeylerin ortaya çıkması için talepte bulundum ama neye benzeyeceğini gerçekten bilmiyordum. Ve her defasında, yine de talepte bulundum; “ne gerekirse gereksin” ve “neye benzerse benzesin.” Seyahat ederken otelde kendi başıma kalmak için nasıl para kazanacağımı tam olarak bilmiyordum, ama onu yaratmak için ne gerekirse gereksin yapmaya gönüllü olduğumu biliyordum.Farklı seçim yapmaya gönüllü olduğunuz zaman, etrafınızdaki insanların ve olayların farkında olmaya ve alıp kabul etmeye gönüllü olursunuz ve o sizin için daha fazla yaratacağı zaman bir nano saniyede onu değiştirme becerisine sahip olursunuz.

Bu şöyle olur; “Oh! Daha fazla bilgi! Tamam, hadi bunu yapalım.” Seçimler yaparken bir şeylerin ilk düşündüğünüzden daha farklı şeyler olduğunu bulabilirsiniz. Yeni bilginin, değişim için gerekenlerin farkında olmaya gönüllü müsünüz, yoksa artık daha fazla işinize yaramıyorsa bile ilk seçiminize yapışmaya mi çalışıyorsunuz? Yoksa küçük tadilatlar yapıyor ve sonrasında neden değişmediğini merak mı ediyorsunuz?

Küçük değişiklikler yapmak, ama özellikle aynı şeyi yapmak (sanki her gün aynı gömleği giyip, gömleği gerçekten değiştirmek yerine, sadece birazcık farklı görünmesine çalışmak gibi) sizi farklı bir sonuca götürmeyecek.

Einstein’ın delilik açıklaması, aynı şeyi yapmak ve farklı bir sonuç beklemektir şeklindeydi. Farklı bir netice yaratmak için hali hazırda fonksiyonel olma şeklinizi değiştirmeniz gerekir.

Hayatımızdaki belli şeyler için sanki onlar sabit ve değişemez gibi hareket ettiğimizde, kendimizi, farklı bir realite ve finansal realiteye sahip olmak için ne gerekiyorsa yapmaya gönüllü olmaktan alıkoyarız. “Böyle gelmiş böyle gider” şeklinde düşündüğümüzde, bir şeyleri değişemez olarak yaratırız.

Değişemez olarak ne yarattınız? Sizin için değiştirilemez olan nedir? Neyi değerli, daimi ve kalıcı olarak görüyorsunuz? Ev sahibi olmak? Uzun süreli bir evlilik? Kendi işinize sahip olmak? Bir işte devam etmek? Borçlu olmak?

ALINTI (SIMONE MILASAS, Getting out of debt joyfully)

Paylaş