BURÇLAR DEĞİŞTİ Mİ? HAYIR, DEĞİŞMEDİ!!

NASA, Her sene olduğu gibi, yine ortaya takımyıldızlarıyla ilgili 2016’da keşfettiği bir konuyu gündeme getirdi.

OPHIUCHUS ( Yılan) takım yıldızının kaymasıyla, diğer BURÇ takım yıldızlarından Akrep ile Yay takım yıldızının arasına oturması (ucundan diyelim) böyle bir karmaşaya her sene maalesef neden oluyor…

TROPİKAL ZODYAK – BURÇLAR DEĞİŞTİ Mİ? ASTROKLAROS.COM

Batı astrolojisinde (Western) kullanılan zodyak Tropikal bazlıdır, yani mevsimleri dikkate alır.  Kişinin doğum haritasındaki burcunu saptamak için Tropikal zodyak kuşağının kullanılması bu çelişkiyi ortadan kaldırmakta.. Dünyanın ekseni ve eksenin eğik olmasını baz alarak göksel ekvator çevresindeki burçlar kuşağı sizin doğduğunuz andaki Güneş burcunuzu belirler..Yani bu kuşak takım yıldızlarından bağımsızdır..Her hangi bir değişime uğramaz, çünkü mevsimlerle sabittir, döngü 21 Mart Ekinoksuyla yani Koç burcuyla başlar.  İçiniz rahat edebilir. Hala aynı burca sahipsiniz.

BURÇLAR ASTROKLAROS.COM BURCUNUZ DEĞİŞMEDİ.

Medya tarafından HER SENE yayınlanan düzenli bir hikaye ye dönüşen, 13.burç konusu maalesef ki astrolojik açıdan geçersizliğini korumaya bundan sonraki haberlerde de devam edecek.

NASA’nın keşfettiği şey, BURÇ değil, bir takımyıldızı. Zodyak burçları, gerçek yıldızların / takımyıldızların hareketine dayanmaz. Bu nedenle dünyanın ekseni zaman içinde ne kadar değişirse değişsin, kullanılan burç sistemi (12 burç sistemi) sabit kalır.

NASA, tamamen farklı bir disiplin olan astrolojiyi değil, astronomiyi yönetir. Astrolojik açıdan konuya yaklaşmamakta. Bu konuyu medyatik olmak için kullananlar her sene 1 kere (NASA, 2016’da bu takım yıldızını keşfettiğinden beri) mutlaka gündeme getirmekte.

KAOS YOK…HALA AYNI BURÇTASINIZ!!!

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş