YENGEÇ BURCUNDA İKİNCİ YENİ AY

Yeni Ay, tutulmasız bir şekilde 20 Temmuz’da saat 19:32’de Yengeç burcunun 28 derecesinde gerçekleşiyor. Uzun zamandan beri tutulmaların etkisindeyken, ve henüz Güneş tutulmasının enerjisini yaşarken, aynı burçta tekrar bir Yeni ay enerjisi yaşıyoruz.

Sistem oldukça ısrarlı bu başlangıcı yapmamızda. Yengeç burcunda bir ay içerisinde gerçekleşen ikinci Yeni ay oluşumu. İlki tutulma ve 0 derecede 21 Haziran’da gerçekleşmişti. İkincisi 20 Temmuz’da 28 derece Yengeç burcunda gerçekleşiyor. Aile ve yuva, ev, atalar, geçmiş ve benzeri konularda atılması gereken tohumun sıfırdan, yeni ve hatta neredeyse mükemmele yakın bir görünüm sergilemesi konusunda gökyüzü adeta uyarıyor.

Önümüzdeki 6 aylık süreçte, aile, yuva ve ev hayatımızda yepyeni oluşumlara doğru gidebiliriz. Sistemin burada yapmak istediği, düzenin değişmesinde sadece iş ve kariyer alanının yeterli olmayacağını göstermek aslında. Aile hayatlarımızda aynı frekansta değişime ayak uydurmalı..

Bu yeni Ay’ın an haritasına baktığımızda yükselenin Kova ve yöneticinin henüz Oğlak burcuna geçen Saturn olduğunu görüyor. Üstelik Yeni Ay’a baş kaldırmakta. Yeni ay harita yöneticisinin, Yeni Ay’a kafa tutması çok da hoş değil aslında. Yeni kuralları benimsemekte ve ya yeni düzenin şartlarını onaylamakta çok da hevesli değiliz anlaşılan. Direnç gösterme hevesinde olabilir, sisteme karşı gelip kendi bildiğimizi okumak isteyebiliriz. Belki de bu bağlamda sistem bizi yeni bir oluşuma yönlendirmek istiyor olabilir. Patron, baba, devlet, sistem, otorite figürleri fazla kısıtlayıcı ve zorlayıcı bir tavırla üstümüze gelebilir.

İstanbul olarak çıkardığım haritada, yükselenin Kova olması, ve 0 derece olması, isyankar ve asi bir oluşum sergileneceğine işaret etmekte. Manipulatif bir düzen değişikliğine karşı gelerek, kendimizi güvende ve evde hissettirecek bir oluşuma yönelmek, özgüvenimizi de cebimimze koyarak potansiyelimizi fark ederek mümkün olacak.

Bu oluşumla birlikte önümüzdeki süreçte kurallar, prosedürler, stratejiler şekillenirken, 30 Eylül sonrası hayatımızdaki düzenin değişmesi bizi bu alanda tetikleyen ikinci enerji olabilir. Özellikle okullar, şirketler, kurumlar, üniversiteler, devlet daireleri vb kuruluşlardaki düzen değişiklikleri ve yeni prosedürler, aile içi ilişkileri ve sistemi belirleyici olacak. Patronlar, otorite figürleri, yaşça büyük erkekler ve baba figüründeki insanlar hayatlarımızda zorluk sebebi olabilir. Sürecin tamamlanması, aile içi bu yeni rutinin belirlenmesi, Kasım ve Aralık ayında yaşananlarla daha da netlik kazanabilir. İhtiyaçlar ve duygusal anlamda beslendiğimiz enerjiler yenilenebilir. Evden yönetilecek işlerin artması halinde özellikle evdeki ve yuvadaki rutin değişebilir.

Bu Yeni Ay ile atılacak adımlar, ailenin, yuvanın , evin, sahip olduğunuz gayrimenkulün çekiciliğini arttırabilir. Ev ve yuva daha keyif verici olabilir. Burada pandemi sürecinin ilerki pozisyonlarını da yoruma katmak da fayda var. Saturn’un ve Jupiter’in Retro’da oluşu, pandemi etkilerini görmezden gelmemize, ya da yokmuş gibi görmemize neden olurken, 14 Eylül ve 30 Eylül tarihlerinde bu iki gezegenin ileri gitmeleriyle artışlar ses getirmeye başlayabilir.

20 TEMMUZ 2020 – YENGEÇ BURCUNDA YENİ AY
ASTROKLAROS.COM

Asıl yıkıcı nokta Kasım ve özellikle Aralık ayında yaşanırken, pandemi nedeniyle ve ya benzeri sebeplerden dolayı 15 Aralık’ta Saturn’un Kova burcuna geçmesi karantina ve benzer düzen değişikliklerini, eve kapanmaları, sosyal mesafeyi tekrar hayatlarımıza sokabilir. Pandemi ve benzeri hastalıklar, salgınlar, radyoaktif savaşlar ve ya sorunlar, radyasyon yayılımı, teknolojik alanda konular yasalar, inter aktif ortamlardaki düzen değişiklikleri, sosyal medyanın yasalarla kısıtlanması, ve ya yeni kuralların getirilmesi ve yasallaşması, insanlığın özgürlük alanlarının kısıtlanması, ırkçılık gibi sorunlar sebebiyle aile içi yaşantılarda, halkın devlete karşı olan eğiliminde ve bakış açısında, büyük değişimleri de beraberinde getirecek. Tohumlar 21 Haziran ve 20 Temmuz’da gerçekleşecek olan bu Yeni Ay ile atılıyor.

Bu Yeni Ay’da tohumu atarken, karşı tarafa karşı fazla korumacı ve kollayıcı fakat sert bir ifadeyle yaklaşmamız mümkün. Yuvasını ve çocuklarını koruyan anne kuş gibi, tüm tehditlere karşı acımasız bir yaklaşım ile saldırabiliriz. Bu dönemde çocuk sahibi olanlar, olmak isteyenler, bir yuva ve ya ev sahibi olmak isteyenler, evlenip aile kurmak isteyenler çoğalacaktır. Önümüzdeki 6 ay içerisinde bunu gerçekleştirmek için tüm alternatifleri değerlendirip, karar vermek ve harekete geçmek ve mücadele etmek esas olacak. Mars’ın Koç burcunda önümüzdeki 5 ay boyunca ilerleyeceğini unutmayın. Özellikle de bu oluşumları zorlayıcı etkisi olacak. 11 Eylül’de, şu anda masaya koyduğunuz aksiyon planlarınızda değişiklikler yapmak durumunda kalabilirsiniz. Özellikle yeni düzen kuralları Eylül’de açıklandığında. Bu nedenle şimdiden B ve C planlarınızı da masaya koymakta fayda var. 11 Eylül – 12 Kasım arasında eylem planınızı değiştirmek için kolları sıvayabilir, yeni planları ise 12 Kasım sonrasında uygulamaya koyabilirsiniz.

Tüm bu zorluklara rağmen, bu ay atılan tohumlar Yengeç burcundaki hayat alanında önemli değişimleri getirecek. Sıfırdan ve mükemmele yakın değişimler hayatımızda etken olacak. Ailenin ve yuvanın ne kadar değerli olduğunu bir kere daha anlayacağız.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş