Jüpiter – Pluto kavuşumu 30 Haziran’da yine gerçekleşiyor!!

Jüpiter, geçtiğimiz yılın sonlarından itibaren pandeminin ilk tohumu olan Jüpiter – Neptun zorlu açısıyla gündemde. Hem de iyicil yerine kötücül olarak çalışmakta. Çoğu klasik astroloğun ‘beneficial’ yani iyicil olarak belirttiği Jüpiter, kötü yüzünü bu pandemiyle göstermiş oldu. Yaptığım bir çok istatistiki deneyime dayanarak, Saturn’den çok, Jüpiter’in boşanma ve ilişkilerde özellikle 7.ev yani ilişkiler evini direk ve ya dolaylı olarak tetiklemesiyle daha etken ve zarar verici buluyorum.

JÜPİTER – PLUTO KAVUŞUMU ASTROKLAROS.COM

Jüpiter’in Neptun ile zorlu açısı Eylül 2019’da Wuhan’da pandeminin ilk tohumunu attı. Sonrasında görevi Saturn alarak, Neptun’u Kasım ayında destekleyen açısıyla salgında istikrara neden oldu. Aralık ayında ise Jüpiter’in, Saturn ve Pluto’nun da bulunduğu Oğlak burcuna geçmesiyle alan büyüdü. Virüs salgına dönüştü ve tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ocak ayında Oğlak burcunda, Saturn ve Pluto kavuşumu ile, pandeminin yarattığı korku ve endişe tüm dünyada yankı buldu. Sanırım istenilen de buydu.

Nisan’ın ilk haftasında Jüpiter’in Pluto ile kavuşmasına tanıklık etmiştik. Analiz etmek gerekirse, gökyüzündeki Pluto, yerin altında, görünmeyen ve bilinmeyen fakat bir şekilde huzursuz edici olan şeylerin gün yüzüne çıkarak değişim ve dönüşümü yaratmasıyla tanınır. Mutlaka bir amacı vardır, yıkıp yeniden kurmak. Ve Pluto biliyoruz ki sağlam ve güveniliri asla yıkmaz, çürüğü ve zarar veren şeyleri tamamen yok eder. Küllerinden doğan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi.. Jüpiter ise, büyümek, genişlemek, yeni ufuklar açmak, farkındalık getirmek, yüksek bilince ulaşmak gibi enerjiler içindedir. Ona dokunanı büyütür, abartır, şişirir, derecesini büyütür..

Bu görünüm, 2020 senesinde 3 defa gerçekleşmekte. 2020 yorumlarını yazarken belirttiğim gibi, 5 Nisan – 30 Haziran – 12 Kasım bu oluşumun gerçekleşme tarihleri.

Neden 3 defa gerçekleşiyor?

Gökyüzünde özellikle dışsal ve kollektif gezegenler yılın neredeyse yarısında Retro harekete maruz kalır. Bu da, daha önce bulundukları yere tekrar geri dönecekleri anlamındadır. Dolayısıyla Jüpiter, 5 Nisan’da Pluto’ya 24 derece Oğlak burcunda kavuştu. Sonraki süreçte Jüpiter geri harekete geçti. 30 Haziran yani bu hafta, tekrar Pluto ile yan yana gelecek. Jüpiter 14 Eylül’de ileri hareketine başlayacağı için, tekrar Pluto ile yan yana gelecek. Pluto aşırı derecede yavaş bir gezegen olduğu, Jupiter’de Pluto’ya göre fazla hızlı olduğu için Jüpiter ileri hareketinde tekrar Pluto ile karşılaşacak.

Burada özel hayatlarımızda dikkat etmemiz gereken şey, özellikle doğum haritamızda Oğlak burcunun etkisinde olan hayat alanında, 5 Nisan civarında hayatımızı önemli ve yüksel ölçüde değiştirecek ne öğrendik, ne duyduk, neyle karşılaştık? Şimdi ise bu konuyu by-pass etmek ve üzerinde hesap kitap yapmak için masaya koymak gerekiyor. Bu yüksek ölçüde değişimin hayatımızda gerçek olması için nasıl hareket etmeliyiz?

Mars Koç burcunda‘ yazımda belirttiğim gibi, sıfırdan bir olay için harekete geçmek için uygun zaman değil ama daha önce başlattığımız enerjiler konusunda strateji belirlemek ve yola çıkmak için uygun bir zaman. Yola çıktığımız takdirde bu büyük değişim ile ilgili ilk sonuçları 12 Kasım 2020 civarı almamız mümkün olacak.

Dünyada ise, 4 – 5 Nisan tarihlerinde Covid ile ilgili dehşetin basına yansımasına tanık olduk. Arkasından devletlerin ekonomik ve parasal piyasalar bağlamında olumsuz etkilendiğini gördük. Yönetimler zor durumda kaldı. Kaynak arayışına başladılar.

Dolayısıyla Saturn tarafından Ocak ayında tetiklenen ve pandemiyi tüm dünyanın kucağına atan enerji yine büyüyerek tekrar geri gelmekte..Bir taraftan yönetimsel değişimleri de işaret eden bu oluşumdaki başrollerden biri olan Pluto, Modern Astroloji’de yönettiği Akrep burcu nedeniyle, borçlar, harcamalar, kredi, mortgage, sigorta ve pasif gelirler bağlamında ekonomide abartıya kaçmaya neden olabilir. Borçlanmak ana tema. Vergiler, sigortalar, bankalar buna ana sebep. 2021’de yaşayacağımız ve bizi 3 defa vuracak olan Saturn – Uranus zorlu açısı, özellikle bu kavuşumla birlikte kendine alan bulabilir, tetiklenebilir. Ekonomik istikrarsızlık, finansal piyasalardaki ani değişim, hak ve hukukun ihlali, işveren ve işçi arasında açılan uçurumlar maddi açıdan bizi zorlayıcı günlerin beklediğini göstermekte. Bu nedenle 3.buluşma tarihi olan 12 Kasım civarına dikkat etmeliyiz. Özellikle maddi açıdan risk almak pek doğru olmayacaktır.

Bu süreçte, işinize, mesleğinize, yaptığınız işlere , statünüze olan inancınızda da büyük ölçüde değişim yaşayabilirsiniz. Gerek otoriteler, gerek kendi bakış açınız bunda yardımcı olacak. Sektör değiştirenleri görebiliriz. Kendilerine yeni bir iş alanı açmak isteyenler olabilir. İşleri yönetirken yeni bir felsefe ve ya bakış açısıyla olayları değerlendirmek mümkün olabilir.

Bu oluşumdan en çok etkilenecek olanlar, Terazi, Yengeç, Koç ve Oğlak burçları olacak. Su burçları olumlu etkilenirken, Ateş burçları ikilemde kalabilir, yıpratıcı etkiye maruz kalabilir.

Asteroid Pallas eşliğinde gerçekleşecek olan bu kavuşum, yaratıcı zekanın özellikle organizasyon, yöneticilik, liderlik gibi vasıflarda değişime uğrayarak kullanılacağını da göstermekte. Stratejilerde değişim, eskiyi yok edip, yeniyi yaratma bağlamında gündeme gelecektir. Kültürel ve etnik kökenlerden, eskiyle yeniyi harmanlamaktan faydalanabiliriz.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş