21 HAZİRAN 2020 YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

21 Haziran 2020’da yaşanacak olan Güneş tutulması, Yengeç burcunda son kez meydana gelecek. 0 derecede meydana gelecek olan bu tutulma, bir dönemin kapanışını yapmış olacak.

Tutulmalar her zaman hayatlarımızda önemli değişimleri tetikler ve bu değişimler gereklidir. Sadece bu değişime bizi iten bir güç rolündedirler. Bunu unutmamak gerekir.

Bu tutulma sırasında Ay düğümleri aynı burç aksında olmayacak. Mayıs ayında İkizler/Yay aksına geçen Ay düğümleri, Yengeç/Oğlak aksındaki görevlerini tamamladı. Bu tutulmada, Güneş tam anlamıyla Ay tarafından örtülemeyeceğinden, HALKALI bir görünüm oluşacak. Ay’ın büyüklüğü ve çapı görünüm olarak Güneş’e oranla daha ufak kalacağından bu görüntüyü verebilecek. Kuzey ve doğu Afrika’da, Avrupa’nın güney doğusunda Asya’da ve Avustralya’nın kuzeyinde gözlemlenebilecek.

Bir diğer önemli nokta Güneş tutulmasının 0 derecede gerçekleşmesi ve Yaz mevsimini başlatması. Bu demektir ki hayatlarımızda önemli bir döngüyü başlatacak nitelikte bir tutulmayla karşı karşıyayız. Geçmiş dönemlere baktığımızda 0 derece Yengeç burcunda Güneş tutulması en son, 21 Haziran 2001 Saros 127 döngüsünde gerçekleşmiş. 2001 Haziran ayından sonra dünya ve Türkiye’de yaşananlardan başlıca olaylar; Ak Parti’nin kurulması, 11 Eylül Dünya Ticaret Merkezi Terör saldırısı, karşılığında Afganistan’a yapılan saldırılar, Taliban rejiminin çöküşü, Dünya Ticaret Örgütü’ne Çin’in kabulü, Bush yönetiminin Anti-Balistik Füze anlaşmasından çekilerek, nükleer anlamda silahlanmaya kapı açması..

Bu durum, Pandeminin ve Mart 2020’de Saturn’un Kova burcuna geçmesiyle artan hümanistik kavramların, yukarıda sayılan ve dünyanın değişmesine yol açan benzer sonuçları, tüm Dünya’da tekrar yaşatabileceğini göstermekte.

Haziran ayı burç yorumlarını okumak için tıklayınız..

YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI ASTROKLAROS.COM

Önceki yazılarımda belirttiğim gibi, Pandeminin Mars – Neptün kavuşumu eşliğinde gerçekleşen 5 Haziran’daki İkizler burcundaki Ay tutulması ile ikinci bombayı kucağımıza bıraktığı yönünde. Dolayısıyla Eylül 2020’de Saturn’un Oğlak burcunda ileri harekete geçmesiyle, Temmuz ayında büyümeye başlayan ikinci krizin bizi beklemesi mümkün. 3. Darbe ise Saturn’un Kova burcunda Jupiter ile yapacağı kavuşum ile Ocak 2021‘in ilk haftalarında sonuçlarını yaşayacağımız, pandemiye benzer fakat daha sarsıntılı ve beklenmedik başka olayları da katarak, insan hakları, radyasyon, 5G, nükleer enerji, özgürlükler, internet ve sosyal medya üzerindeki haklar ve erişimler gibi sayısız konuda yaşanacakların daha başka kısıtlamalara tüm insanlığı götüreceği yönünde.

Bu tutulmanın etkisinin yüksek olması 0 derecede gerçekleşmesi demiştik. Astrolojide 0 derece kritik derece sayılmaktadır. Sıfırın enerjisi, yeni ve yepyeni oluşumların da bizi beklediğini göstermekte. Bu tutulmanın hayatınızın hangi alanında yaşanacağını öğrenmek için, 0 derece Yengeç burcunun doğum haritanızda hangi yaşam alanına düştüğünü bulmanız yeterli. Bu alanda denenmemişi denemeniz mümkün.

YENGEÇ BURCUNDA HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI BİZE NELER SÖYLÜYOR?

An haritasına baktığımızda, tutulmanın en belirgin açısının, 0 derecede Retro olan Saturn ile 150’lik olduğunu görüyoruz. 150 derece bir yıpratma açısıdır. Aynı anda sahip olamayacağımız iki şeye de duyulan ihtiyacı, birinden birini seçmek zorunda kalmanın yaratacağı stresi göstermektedir. Verilecek olan karar ise bu iki farklı isteği yeni bir düzen kurarak sağlamaya çalışmak olacaktır, bu da yepyeni bir oluşumu gündeme getireceğinden biraz sancılı olabilir.

21 HAZİRAN 2020 HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI ASTROKLAROS.COM

Saturn, şu anda kariyer ve iş alanındaki özgürlükleri ve sahip olduğumuz ve ya kaybettiğimiz bir çok hakları ifade ederken, Yengeç burcundaki Ay ve Güneş ise, ailemiz ve yuvamız için neye ihtiyaç duyduğumuzu, neyle mutluluğu sağladığımızı göstermekte. Bu ikisini aynı paydaya getirmek için, neler yapabileceğimiz bu tutulmayla tetiklenebilir. Esnek olmak, adaptasyon gücünü arttırmak ve olumsuz bakış açılarından uzaklaşmak bu noktada yardımcı olabilir. Bu iş ve kariyer alanında yeni seçenekleri gündeme getirebilir.

Haritada başka bir enerji ise Jupiter ve Pluto kavuşumu. Kariyer alanında sorumluluklar ve görevlerin, düzenin, yönetimin ÇOK BÜYÜK ÇAPTA ve hatta TÜM DÜNYADA değişimini anlatan bu enerji, zaman zaman korkutabilecek, endişeye ve kaygıya yol açacak olsa da, değişimin sizin için olumlu yönde olacağını kodlamalı ve bu değişimin gerekli olduğunu bilmelisiniz. Pluto, sadece çürümüş düzeni yok eder. 5 Nisan’da gerçekleşen bu enerji, 30 Haziran’da ve en son olarak da 12 Kasım’da gerçekleşecek. Dolayısıyla değişimin HENÜZ BİTMEDİĞİNİ bilin. (Bu aynı zamanda pandemiye de işaret eder.) Daha büyük krizlere ve dönüşümlere neden olacak pandemi ve benzeri olayların, iş alanında kendimizi hazırlamamız gerektiğini gösteren bu enerji, gerekirse kariyer hayatında B ve C planlarını yapmamız gerektiğini göstermekte. Şimdiden söylemesi!

Haritada bir diğer önemli nokta, 5 gezegenin de Retro olması. Bu demektir ki, geçmiş günlerde belki de bu değişimin ayak seslerini duyduk, ya da bize bu değişimin uyarısını veren bir çok konuyla karşılaştık. Özellikle Merkür’ün Yengeç burcunda Retro olması, Haziran başında olabilecek değişimi düşündüğümüzü, karar verdiğimizi ve ya hissettiğimizi göstermekte. Yengeç burcunun hayatımızdaki anlamı aile, yuva, ev, gayrimenkul, genetik miras, atalarımız iken, mundan anlamının ise vatan ve topraklar olduğunu unutmayalım. Bu alanda yeni bir oluşumu da tetikleyen bu süreç, tüm dünyada, devletler içindeki değişimleri de gündeme getirecektir.

Sabian sembollerine baktığımızda bu mesaj net görülmekte. Yengeç burcunun başlangıcına tekabül eden bu tutulma, ” GEMİDE ESKİ BAYRAĞI İNDİREN, YENİ BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKEN DENİZCİLER “ temasını ifade eder. Dışlanmış fakat sembolik bir eylem ile köklü bir bağlılık değişikliği: dönüşü olmayan bir nokta. Şu anda tüm dünyada yüzyılın en büyük özgürlük yürüyüşleri, ırkçılık aleyhine atılan sloganlar, aktivist eylemler görmekteyiz. Bu tutulmayla dünya üzerinde etkisinin daha da önemli değişimlere varacağını göstermekte.

Bu temsili Yeni bayrağın , yani tutulmanın, ülkelerin haritasına etkisine baktığımızda,

  • Türkiye’nin 12.evinde, Akrep burcundaki Güneş’ine olumlu etkide. Gizli ve yeni bir oluşum dahilinde kimlik ve görüntü değişimine maruz kalabileceğini göstermekte.
  • Amerika’nın doğum haritasında Venus’ünün üzerinde. Özellikle kadınların, annelerin, ailelerin ve halkın, tüm vatandaşların vatan sevgisiyle harekete geçmesi mümkün.
  • Çin’in ise 6.evindeki Uranus’unün üzerinde . Devlet kuruluşları, hastaneler, tıp sistemi, ordu, sağlık düzenlemelerinde yepyeni bir döneme gireceğini göstermekte.
  • Rusya’nın ise Ay’ını (halkını, topraklarını) olumlu etkilerken, Güneş’inin tam karşısında olması, hükümetin bir takım zorluklarla mücadele edeceğini göstermekte.

Yengeç burcundaki Güneş tutulması sizi hangi alanda etkileyecek? Önümüzdeki 6 aylık süreçte, yeniliklere ve değişime nerede merhaba diyeceksiniz?

KOÇ: Aile, yuva, ev ve gayrimenkul alım-satım.

BOĞA: Yakın çevre, akrabalar, eğitim, öğretim, kısa seyahatler.

İKİZLER: Parasal konular, gelir ve kaynaklar.

YENGEÇ: Özel hayatınız, çizmek istediğiniz yön, imajınız.

ASLAN: Ailenizle ilgili perde arkasından düşündüğünüz konular. Annelik duyguları, evinizle ilgili planlar.

BAŞAK: Kariyer çevrenizle yapacağınız geçmişe dönük konuşmalar, kariyerden elde ettiğiniz gelirler.

TERAZİ: Statü, işiniz, mesleğiniz, toplum önündeki rolünüz.

AKREP: Uzaklarla bağlantılı işiniz ve konumunuz. Uzak akrabalar, eğitim, öğretim, seyahatler.

YAY: Harcamalar, yan gelirler, miras, kredi, ikramiyeler.

OĞLAK: Partneriniz ve ortağınız, evliliğiniz, imza attığınız tüm sözleşmeler, yaptığınız anlaşmalar.

KOVA: Çalışma ortamınız ve şartlarınız ile ilgili düzenlemeler, sağlığınız.

BALIK: Aşk hayatınız, hobileriniz, çocuklar, tatil ve eğlence.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş