28 Mayıs 2020 itibariyle Merkür Yengeç burcuna geçiyor. Merkür iletişimin, bilginin, zekanın ve stratejilerin gezegenidir.

Yengeç burcundaki Merkür ise, daha anaç, daha duygusal, daha geçmiş odaklı düşüncelerle, eğilimlerle iletişimimizi etkiler. Aile içi ilişkiler, yuvamız ve evimiz, gayrimenkulle ilgili alım-satım işleri bu dönemde ön planda olabilir.

MERKÜR YENGEÇ BURCUNDA ASTROKLAROS.COM

Merkür, bir burçta yaklaşık 3 hafta kalırken, Yengeç burcunda 5 Ağustos’a kadar yani neredeyse 2 aya yakın bir süre kalacak. Nedeni ise Temmuz ayında Merkür’ün Retro harekete geçmesi. Merkür Retrosu, 19 Haziran‘dan, 14 Temmuz‘a kadar devam edecek. Bu süreçte hangi konularla başa çıkmamız gerektiğini ise 2 – 3 Haziran‘da yaşayacağımız konular belirleyecek.

Aile, ev ve ya yuvayla ilgili geçmiş olaylar, ucu açık kalmış konular, işler hızla tamamlanmak üzere listemize girebilir. Tartışmalar, yanlış anlaşılmalar, iletişim problemleri aile ve yakın çevremizle olan iletişimimizi olumsuz etkileyebilir. Mars ile olan etkileşimi nedeniyle birden fazla tekrarlayacak tartışmalar gündemimizi bu süreçte meşgul edecek gibi.

19 HAZİRAN 2020 MERKÜR RETROSU – ASTROKLAROS.COM

Eğer taşınmayı ve ya yer değişikliği yapmayı düşünüyorsanız, kararı çok daha önceden yani Mayıs ve ya Haziran ayının başında vermelisiniz. Retro süresince alınan kararlar, işleri arap saçına döndürebilir. Çok daha fazla çaba sarf etmek, gecikmeler ve ya karışıklarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Bu yüzden aman dikkat!

Diğer Retro gezegenler, Venus, Jüpiter, Satürn ve Pluto Retrosu hakkında bilgi için linkleri tıklayabilirsiniz.

Merkür Yengeç burcunda iken, hangi tarihlere dikkat etmeliyiz?

5 Haziran 2020 – Sürpriz haberler kapıda..Aile içinde önemli konuşmalar yapılabilir. Fakat bu haberler ve görüşmeler, Temmuz başında tekrar gündemimize gelecek ve uzun süre etkili olacak.

1 Temmuz 2020 – Haziran’ın ilk haftası yaşananlarla ilgili çözüm yollarına başvurmak, aile büyükleriyle bir araya gelip önemli kararlar almak önem kazanacak.

8 Temmuz 2020 – Konuşurken agresif, öfkeli ve intikam hissi yoğun olabilir. Aile içi anlaşmazlıklar etken. Temmuz sonu benzer kavgalarla karşılaşabiliriz. Yoğun bir iletişim süreci bizi bekliyor olacak.

22 Temmuz 2020 – Haziran ve Temmuz başı gündemimize bomba etkisi yapan sürpriz ekonomik koşullar, krizler ve bu alanda ailemizi ve yuvamızı ilgilendiren önemli başlıklar için harekete geçebiliriz. Gelir alanındaki ani iniş ve çıkışlar doğrultusunda en sağlıklı adımları atmak isteyeceğiz.

1 – 3 Ağustos 2020 – Bir yandan ailevi konular, bir yandan kariyer ve iş hayatının üzerimizde uyguladığı baskı sıkıntı yaşamamıza neden olabilir. Bazılarımız susmayı tercih ederken, bazılarımız ise üst yönetim ve otoritelerle çatışabilir, güç savaşına girebilir.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş