Oğlak burcu ve 2020 – Güç savaşları – Kontrol ve statü elde etme çabası!

 

Oğlak burcunun etkisi, tüm dünyada ve hayatlarımızda Saturn’un 20 Aralık 2017’de yönettiği Oğlak burcuna girmesiyle başladı.

Saturn, gökyüzündeki disiplindir, öğretmendir, olgunlaşmamızı ve içimizde potansiyeli çıkarmamız için gereken bir takım sınavlar ve dersler toplamıdır.

Oğlak burcu, Mundan Astroloji’de, devlet büyükleri, hükümet, CEO’lar, yöneticiler, organizasyon liderleri gibi, gibi arketipleri ifade eder. Karakteristik yapısı itibariyle, soğuk, mesafeli, ciddi, duygudan yoksun, zaman zaman merhametsiz olarak algılanan, statü ve kariyer, güç ve yönetim sahibi olmak ve bunu kalıcı kılmak için sıkı ve disiplinli çalışan, bunun için uzun vadeli projeler yapan, sabırla, inatla, istikrarla bir şekilde hedefine ulaşmak için son derece stratejik hareket eden bir burçtur.

capricorn hd wallpaper ile ilgili görsel sonucu

Saturn Oğlak burcunda bizi nasıl etkiledi?

20 Aralık 2017 tarihinden bu yana Saturn’un  Oğlak burcuna girmesi etkisiyle hepimiz, doğum haritalarımızda bu burcun etkisinde olan hayat alanlarında yönetimi ve kontrolü ele almak ve disiplinli bir şekilde görev bilinciyle hareket ederek hakimiyeti sağlamaya çalıştık. Sorumluluklarımızı fark ettik. Fakat hakimiyeti sağlamak için çıktığımız bu yolculukta asıl amaç, bu alanda gücü elimizde ne kadar tuttuğumuzu görmemizde yatıyordu. 

Geçen 2 sene boyunca bu alanda;

iplerin bizde olması gerektiğini idrak etmekten başlayarak, Pluto sayesinde yaşadığımız onca baskı ve stres, manipulasyon ve zorbalığa isyan etmek, bu nedenle değişimi ve dönüşümü kabul etmek, bastığımız çürük zemini fark ederek tamamen yenilenmek ve bunun için çok sıkı çalışmak gerektiğini gördük. Ve gücümüzü bu alanda hem kendimize, hem de başkalarına ispat ettik. Fakat serüvenimiz henüz bitmedi.

Jupiter’in 2 Aralık 2019’da Oğlak burcuna girmesiyle, yarattığımız yeni ve sıfırdan yapıda büyümek ve genişlemek adına fırsatları kollamaya başladık. Bazen de fırsatları biz yarattık.

26 Aralık’da Oğlak burcunda yaşanan Güneş tutulması, 10 Ocak 2020’de yaşanan zıt burçtaki Ay tutulması ve 12 Ocak 2020’de gerçekleşen Saturn – Pluto kavuşumu kısıtlanma enerjisine daha fazla katlanamayacağımızın ifadesiydi. Kurduğumuz düzenin uzun vadeli olması için bir değişime daha gittik.

Saturn’un 22 Mart 2020’de Kova burcuna geçmesiyle bu disiplin ve yapılanma hayatımızda alan ve yön değiştirecek olsa da, Temmuz 2020’de Oğlak burcuna geri dönmesiyle, 17 Aralık 2020’ye kadar, benzer deneyimleri yaşamaya devam edeceğiz. Özellikle Şubat ve Mart 2020 arasında yaşanan krizler, konu başlıkları ve bununla gelen mücadele Temmuz – Aralık 2020 arasındaki zaman diliminde tekrar gündemimizde yönetmemiz gereken konular olacaktır. Bu deneyimler bize bu alanda olgunluk katacak son adımlar olacak.

Dünya da bu bağlamda güç savaşlarına atılan ilk adım Saturn’un Oğlak burcuna geçtiği süreçte, ABD’nın Kudus’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini açıklaması olmuştur. Bu durum sonrasında, ABD, Çin, İran ve Rusya’nın politikalarının güç savaşına dönüşmesiyle birlikte, dünya üzerindeki uygulamalarıyla devam etti. 2020 senesi ise bu güç savaşını en fazla çıplaklığıyla gözler önüne sermiş bulunuyor.

Şimdi yakın zamana bakalım!

Daha önce yayınlamış olduğum Mart 2020 yazısını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

https://www.astroklaros.com/2020/02/25/2020-mmars-oglak-burcunda-gorev-basinda/

Mart ayının gündemindeki gökyüzü olayları özellikle Oğlak burcu çevresinde dönmekte.

***18 – 22 Mart 2020 – Mars – Jupiter Kavuşumu: Elimizdeki gücü arttırmak, büyütmek, sorumluluk alanlarını genişletmek adına girişimlerde bulunacağız. (Koronavirüs’ün yaygınlaşması en yüksek seviyeyi bulabilir. Bunun üzerinden güç ve hakimiyet elde edenler olabilir. Yönetimsel anlamda güçlerini arttıranlar sistemi manipule ederek kendi savaşlarında zafer nidaları atabilir, özgüvenlerini ve egolarını abartılı bir şekilde tüm dünya önünde sergileyebilir. Bu durum başka krizlere sebep olabilir.)

***21 – 24 Mart 2020 – Mars  – Pluto Kavuşumu: Yıkma suretiyle eski düzeni değiştirerek yenisini yaratmak için aksiyona geçeceğiz. (Yüksek sayıda kayıplar, ölümler gündemi sarsabilir. Devlet büyüklerine uygulanabilecek suikastler gündeme gelebilir. Depremler ve salgınlar, doğa olayları için extra tetikte olmamız gereken süreç!)

***27 Mart  – 15 Nisan 2020 – Jupiter – Pluto Kavuşumu: (exact açı 5 Nisan 2020) :  Değişim ve dönüşümün eskiyi yıkma politikasıyla var olabildiği bir süreçte sarsıntının boyutunu ve şiddetini arttıracak durumlar yaşanabilir. 29 – 30 – 31 Ocak tarihlerinde yaşanan olaylarla ilgili boyutun büyümesine şahitlik edebiliriz. (29 – 30 – 31 Ocak gündemi: Coronavirus’un Çin’de tırmanması nedeniyle, uluslararası platformda alınan önlemler, Suriye sınıra asker yığılması, Elazığ depreminin yaralarının sarılması, Coronavirus’un borsayı ve para piyasalarını etkilemesi)

Bu oluşum, 2 defa daha gündemimizi etkileyecek. 30 Haziran ve 12 Kasım 2020 tarihlerinde exact olarak yine gerçekleşecek olan bu açı, 19 Haziran – 10 Temmuz ve 5 – 19 Kasım 2020 tarihlerinde etkisini tekrar gösterecek.

***30 Mart – 2 Nisan 2020 – Mars – Saturn Kavuşumu Kova burcunda:  Yönümüzü bambaşka bir alana çevirerek, (teknoloji, humanist akımlar, örgütleşme, kitlesel iletişim, bilim, keşif ve icatlar, nükleer enerji ile ilgili testler) sağladığımız yeni düzeni kalıcı ve uzun vadeli kılmak için belirlediğimiz stratejileri bu yeni alanlarda uygulamaya başlayacağız. Fakat bu zorlu ve yıpratıcı bir süreç olacaktır. İsyankar olup, özgürlük arayışında olmak motivasyon kaynağımız olabilir. Ünlü ve ya güçlü bir liderin ölümüne tanıklık edebiliriz. (Kitlesel ve teknolojik, bilimsel anlamda özgürlük elde etmek için, isyan eden gruplar, insan hakları için mücadele edenler, örgütlenmeler, yürüyüşler, uçak kazaları, rüzgar kaynaklı afetler, salgınların daha fazla kitlelere ulaşması dünya gündemine oturabilir. İnsan haklarının kısıtlanması ve engellenmesi çıkabilecek isyanların ana kaynağı olabilir.) 

***Mars 19 – 24 Mart 2020 tarihleri arasında önemli olaylara damgasını vuran Saturn – Pluto kavuşum derecesini tetikleyecek ve etkisini en şiddetli şekilde gösterecek.

12 Ocak civarında yaşanan olaylar ile ilgili aksiyon ve mücadele gündemimizde olacak. (Dünyada 12 Ocak’ta yaşanan gündem; ABD – İran gerginliği, Suriye’de kaybedilen askerler, Ukrayna uçağının düşürülmesi, Kraliyete veda eden Harry – Megan çifti, Koronavirüs’ün tırmanışı, depremlerin başlangıcı) . Dolayısıyla dünya gündeminde Mart ayının ikinci yarısndan itibaren, bu başlıklarla ilgili sarsıcı haberler, devletlerin güçlerini arttırmak ve hakimiyet alanlarını genişletmek adına birbirleri üzerinden aldığı aksiyonları, ve maalesef ki bir takım doğa olaylarını  (deprem, çığ , fırtına, yangın gibi) ve salgınları duyabiliriz.

Mart ayının sarsıntıları sonrası, Nisan ayında Güneş’in Koç burcuna geçmesiyle yeni bir sayfa açmak, yeni bir başlangıç yapmak isteyeceğiz. 2018’den beri yaşanan gerginliklerden ve mücadeleden uzaklaşmak isteyeceğiz. Her ne kadar bu başlangıç, sorumluluklarımızı zorlasa da, 6 aylık süreçte önemli başarılar elde etmemiz mümkün olacak.

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

 

Paylaş