22 Mart 2020 – Saturn Kova burcunda – Teknoloji, internet, yeni keşifler, kitlesel iletişim ve örgütlenme, insan hakları ve demokrasi alanında sınavlarımız var!

Saturn, 2017 sonundan bu yana yönettiği Oğlak  burcundaki seyahatine bir ara vererek 22 Mart 2020’de Kova burcuna geçiş yapıyor.

Saturn gökyüzünde neyi temsil eder?

Saturn, gökyüzünün öğretmenidir..

Sınavlar, engeller, kısıtlamalar ve gecikmeler ile esneklliğimizi sorgulayan, ayaklarımızı daha güçlü yere basmamızı sağlamak adına dayanıklılığımızı arttıran, karmaların efendisidir kendisi.

Kova burcu, teknoloji, keşifler, modern dünya, yenilikler, radikal ve özgün olma, marjinallik, isyankar bir ruh, devrim, anarşi gibi kavramları temsil eder. Kova kitlelerin, humanist akımların, geniş arkadaş gruplarının, sosyal çevrelerin, toplumsal örgütlenmelerin enerjisiyle kendini parlatır. Kalabalıklarla yürümek, kalabalıkların sesi olmak, herkesten güç toplayarak etrafa kendini ispat etmek ister.

Saturn’un Kova burcunda olduğu dönemlerde dünyada neler yaşandı?

1932 – 1934 – Totalitarizmin öne sürülmesi , (totalitarizmde bireysel özgürlüklere izin verilmez ve bireyin yaşamının tüm alanları devlet kontrolüne bırakılır.) Gandhi’nin İngiltere hükümeti tarafından hapsedilmesi, Rusya’nın tarım politikalarının açlığa ve ölüme sebep vermesi, Atom’un ilk parçacıklarına ayrılması. Hitler’in Başbakan konumuna gelmesi, ilk kampları açması.Stalin’in katliamları. Çin’de Mao Tse-Tung’un ilk komünist doktrini yayması.

1962 – 1964 – İlk TransAtlantic canlı TV yayını. Çocuk felci aşısının keşfi. Concorde uçağının geliştirilmesi. Cezayir’in kurtuluşu. İlk böbrek nakli. Amerikalı sivil haklar aktivisti Martin Luther King Jr. tarafından İş ve Özgürlük için eşitlik adına, sivil ve ekonomik haklar ile ilgili yaptığı “Benim bir hayalim var!” konuşması. Kennedy’nin öldürülmesi. Japonya’da ilk hızlı trenin kullanılması. Çin’in ilk Nükleer bombasını patlatması.

1991 – 1993 – Irak işgalinin ardından ABD, Arap ve Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler koalisyon gücünün Kuveyt’teki Irak kuvvetlerini bombamasıve Irak kuvvetlerini Kuveyt’ten çıkarması. Apple2ın ilk modern Laptop’u yaratması. Bangladeş’te yaşanan siklon sonucu 200.000 kişinin ölümü. Sovyetler birliğinin dağılması, bir çok milletin özgürlüğünü kazanması. Yugoslavya’nın dağılması. Bosna savaşı. Avrupa Birliğinin kurulması.

Saturn ne zaman Kova burcuna geçiyor?

Saturn, 22 Mart – 2 Temmuz tarihleri arasında Kova burcuna geçerek bize bu alanda ilk deneyimleri yaşatacak. Çok uzun boylu olmasa da, yaşanacaklar;  bize önümüzdeki 2,5 sene hakkında önemli ipuçları verecektir. 12 Mayıs’ta ise geri harekete başlayarak, 2 Temmuz’da tekrar Oğlak burcuna dönecek, 2018’den  bu yana bir takım sınavlara tutulduğumuz, kariyerimizi, statümüzü, profesyonel hayatımızı yeniden organize etmemiz için, gerekli gördüğü disiplin, sabır ve sıkı çalışmayı son bir kez tecrübe etmemizi bizden talep edecek.

17 Aralık 2020’de ise Oğlak burcuna son kez veda ederek, önümüzdeki 2,5 sene boyunca ikamet edeceği Kova burcuna geri dönecek. Mart 2023′ de Saturn Balık burcuna geçerek, sınavlarını başka alanlarda bize yaşatmaya devam edecek.

Saturn Kova burcunda bizleri nasıl etkileyecek?

Saturn’un Kova burcunda yaşatacakları, doğum haritanızda Kova burcunun etkisinde olan hayat alanında olacaktır. Bu alanda kişisel gelişim sağlamak, olgunluk kazanmak ve güvenli, kalıcı ve uzun soluklu bir yapılanma içine girmek önümüzdeki 2.5 sene içinde mümkün olacak.

Saturn Kova burcunda, dünyayı nasıl etkileyecek?

Dünyaya baktığımızda ise, insanlık ve küreselleşme açısından önemli sınavlara işaret etmekte. İnsanlık için eşitlik ve evrensel haklar, yeni fikirlerin ve yeni akımların gündeme gelmesi, yeni keşifler ve kaşifler, teknoloji ve bilimsel araştırmalar, internet ve kitlesel iletişim araçlarının kullanımında yeni yollar ve yöntemler, tüm  bu alanda yaşanacak ciddi zorlanmalar, problemler ve engeller bize bu alanlarda yepyeni  bir anlayış, bakış açısı, düzen ve yapı kurmamıza neden olacak. Kendimizi baştan yaratacağız.

Satürn, bu bağlamda potansiyeli ortaya çıkarmak adına zayıflıkların üstesinden gelme ihtiyacını vurgulamak için göz ardı edilemeyecek şekilde insanlık adına tüm problemleri ortaya net bir şekilde koyabilir. Teknolojinin, keşiflerin, gelecekle ilgili uzun vadeli planların, bilimsel araştırmaların, bilginin ve bilginin internet ve kitlesel iletişim araçları üzerinden paylaşılmasının, entelektüel anlamda bilginin yayılmasının engellenmesine ve kısıtlanmasına şahit olabiliriz. Bu tarz blokajlarla bireylerin bir araya gelerek gruplaşması, örgütlenmesi, çoğalması ve güçlenmesi engellenmek istenebilir. Asıl amaç, birlikten kuvvetin doğmasını bloke etmektir. Fakat burada Saturn’un yaratmak istediği bir panzehirdir. Bu nedenle savaşmaktan, mücadele etmekten, yeni keşiflerle bu engelleri aşmaktan asla vazeçilmemelidir.

Kova’nın özgürlük ve özgünlük anlayışı kısıtlanabilir. Konuşmak ve fikirleri paylaşmak noktasında önemli problemler gün yüzüne çıkabilir. Bu durum, devrimin ve ya çıkacak bir isyanın, alt yapısını hazırlamak için gerekli malzemeyi insanlığa verebilir. Dolayısıyla hümanist yaklaşımlara karşı gelen her anlayış, yok edilmek üzere özgür düşünce sahibini önümüzdeki yıllarda daha da güçlü kılabilir. Bu bağlamda savaşmak ve mücadele etmek gerekebilir. Sindirilmek, ezilmek, engellenmek, kısıtlanmak suretiyle, insanlığın içinde yatan gizli anarşizmin daha da güçlenmesi mümkün olabilir. Gerçeği ve ya gerçekliği ortaya koyamamak ilk başlarda problem yaratsa da, konulan blokaj ve engellerin nasıl aşılabileceği ile ilgili gelişim sağlamak asıl aşılması gereken duvar olacak.

Saturn’ un Kova burcundaki yolculuğunda karşılaşacağı zorluklar neler?

Saturn’un Kova burcundaki seyahati boyunca yapacağı en önemli etkileşim, Boğa burcundaki Uranus ile olacak.

2021’de Saturn’un Uranus ile 3 defa tekrarlayacağı zorlu açı, özellikle Şubat – Haziran – Aralık aylarında, insan haklarının tüm dünyada kısıtlanarak,  beraberinde doğal kaynakların azalması, finansal piyasaların zora girmesi ve kapitalist düzenin yaratmaya çalıştığı suni savaş ve mücadele sürecinin insanlık üzerinde ciddi sarsıntı yaratacağını göstermekte. Sonucunda çıkabilecek kaos ve anarşinin yarattığı enerjiye baktığımızda yeni hayat düzenine adapte olma zorunluluğu ve baskısı, insanlık hakları adına oldukça yaralayıcı olabilir. Yaşanabilecek hava olayları, meteorolojik afetler ciddi ölümlere sebep olabilir.

Tüm dünyada, virusler, interaktif ortamda hacklenmeler, güvenlik ağlarının çökertilmesi, internet ve sosyal medyanın engellenmesi, gerçek ve doğru bilginin yaygınlaşmasına engel olurken, bireysel yaşamda olumsuz motivasyona neden olabilir. Akıllı telefon aracılığıyla sosyal medyanın yarattığı bağımlılıklar bu açıdan oldukça zorlanacak gibi. Fakat belki de burada yeniden çizilmesi gereken sınırlarımız var..

En çok hangi burçlar etkilenecek?

Saturn Kova burcunda olduğu sürece, Güneş, Ay ve Yükselen burcu, Kova, Aslan, Boğa ve Akrep burcunda olanları oldukça zorlayabilir. Özellikle yükseleni ve Güneş burcu Kova olanlar, yeni bir yaşam kurmak için oldukça sancılı bir süreç geçirebilirler. Hayatlarını gereksiz ve ağırlık yapan her türlü kavramdan arındırarak, sıfırdan bir düzen ve sistem kurmak meşgalesinde olacaklar. İkili ilişkilerindeki bakış açıları tamamen değişebilir.

Diğer taraftan, Güneş, Ay ve Yükselen burcu, İkizler, Terazi, Yay ve Koç olanlar, bu dönemden olumlu etkilenebilirler. Hayatlarında istikrar ve disiplini kolaylıkla sağlayabilirler.

 

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

 

 

 

 

 

Paylaş