OLUMSUZ DÜŞÜNCE DÖNGÜSÜ NASIL KIRILIR ?

Taşıdığınız kalıpların tamamı, düşüncelerinizin, algılarınızın, davranışlarınızın ve fiziksel işlevlerinizin yönünü oluşturur.

Eğer düşünceleriniz üzerinde çalışmak zor ise, duygularınız ve fiziksel gelişiminiz , hisleriniz ve ya davranışlarınızı değiştirmeye çalışın.
Sonuca tersten gidin!

En güçlü yönünüzü bulun, bu yönünüzü kullanarak, tüm benliğinizi geliştirmeye bu noktadan başlayın.
Kendinizi bir bütün olarak kabul ederseniz, birlik bilincini çalıştırırsınız

.Eko-sistemde ve tüm evrende, her şey, her varlık birbiriyle etkileşime girerek deneyimlenir. Kendi mikrokozmosumuzda yaşadıklarımız, makro kozmos dahilinde de çalışmaya devam eder.

Eğer düşüncelerinizi değiştirmek istiyorsanız, herhangi bir şeyi değiştirmekten başlayabilir, bu değiştirdiğiniz her şey, başka bir şeye alan açar, böylelikle hayatınız da değişime uğrar.

Negatif düşünceleriniz olumsuz yaratımları hayatınızda gerçek kılacağı için, her gün, her negatif düşünceye girdiğinizi fark ettiğinizde, başka bir noktaya odaklanın. Bunu bilinçli olarak bir kaç gün üst üste yaptığınızda, alışkanlık edinerek, negatif düşünce sayısını azaltırsınız.

Ve ya kendinizin gizli kamerası olun. Negatif düşünce tablosu oluşturun.3 günlük bir çalışma dahilinde, her gün her negatif düşünceniz için tabloya bir çizgi atın. 3 günün sonunda tabloları karşılaştırın. Hangi gün daha fazla olumsuz düşünceye kapılmışsınız? Sonra yaşadıklarınızı düşünün.

Olumsuz düşünceye iten sizi nedir? Birileri mi? Gruplar mı? Kolektif bilinç mi? Kendiniz mi? TV mi? Sosyal medya mı?

Etken ne ise keşfedin.Keşfettikten sonra bu alanda farkındalık geliştirdiğiniz için, etkeni daha kolay yönetebilir hale geleceksiniz. Etkenler her zaman hayatımızda olacak.

Ortadan kaldırmaya çalışmak kalıcı bi çözüm yaratmayacaktır. Fakat kontrol etmeniz, negatif düşünceyi yaratan etkenin üzerinde hakimiyet sağlamanız, onun sizi kontrol etmesi yerine, sizin onu kontrol etmeniz olumlu düşünceye zamanla yer açacaktır.

 

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş