17 Şubat 2020 – Merkür Balık burcunda Retro harekete geçiyor – İletişime dikkat!

Merküri 17 Şubat itibariyle Retro hareketine yavaştan başlıyor.

Merkür Retro hareketini önce Balık burcunda, sonra Kova burcunda gerçekleştirecek.

Merkür Retro alana 2 – 3 Şubat tarihlerinde aslında geçiş yaptı, 18 Şubat’ta Retro hareketine başlayarak 11 Mart’a kadar geri hareketini sürdürecek.

Merkür 4 Mart’ta Kova burcuna geçip Retro hareketine devam edecek. Gruplar içindeki iletişim, interaktif ortamlar, internet üzerinden yapılan yazışmalar, görüşmeler ön plana çıkacak, hataya açık olacak.11 Mart’ta Kova burcunda ileri harekete geçerek, 30 Mart’ta Retro alanı tamamen terk edecek. 

Merkür Balık burcunda hem zararda, hem düşük enerjide çalışır. Dağılır, hayallerde kaybolur, odaklanamaz, unutkanlık yaşar, yüksek beklentiler ve ya kurban psikolojisine kolay girer. Bilgi ve gerçekten uzaklaşır. Beklediğimiz haberler bu süreçte gecikebilir. Görüşmeler, seyahatler ertelenebilir. İletişim aletleri, cihazlar, elektronik eşyalar her Retroda sorun çıkarabilir. Fakat bu retroda telefon ve bilgisayarlara, internet üzerinden yapılan alışverişlere, uçakla yapılan seyahatlere extra dikkat etmek gerekecek. Özellikle 5 – 11 Mart arası sıkıntılı görünüyor. İletişimde, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir, kafa karışıklığı, odaklanamama problem yaratabilir. 

Ama bu demek değil ki, Retro sürecinde hiç bir şey yapmamalıyız.

Retro süreçleri çok kıymetlidir. Bize gözlem yapma fırsatı sunar, hatalarımızı bulmamızı, ya da gelecek için gereken fizibilite çalışmalarımızı yapmamızı sağlar. Retro süreçleri yarım kalan işleri de tamamlamak için bu nedenle idealdir. Özellikle Şubat başında yaptığınız görüşmeler varsa Retro sürecinde bu alanda çalışmanız, süreci tamamlamanız mümkün.

Peki bu Retrodne yapmalıyız ?

?Geçmiş travmalar, yaralar, acılar üzerine spirituel teknikler ile çalışabilir, şifa bulabiliriz.

?Hayattaki hayallerimiz, beklentilerimiz, ideallerimizi gözden geçirebilir, gerçekten neyi istediğimizi bulmaya çalışabiliriz.

? Yaratıcılık ve ilham gerektiren işlerde geçmişte çıkardığımız eserlerden kendimizi yeniden doğurabiliriz.

? Şubat ayında adım adım attığımız ve ya planladığımız işlerimizi gözden geçirip, hatalarımızı, yanlışlarımızı bulabilir, düzeltebilir, daha iyisini nasıl yapabileceğimizi keşfedebiliriz.

?Psişik gücümüzü arttırabilir, rüyalar, meditasyon, imgeleme gibi çalışmalardan çok daha iyi sonuçlar alabilir, sezgilerimizi yükseltebiliriz.

?Arkadaş çevresinde ve ya sosyal ortamlarda daha önce bir takım problemler yaşadıysak bunları çözmek için masaya oturabiliriz.

?Kurban psikolojisi ve hayal kırıklığından uzak durmalıyız. Enerjimizi yüksek tutmak için çalışmalar yapabilir, tekamülümüzdeki yolculuğumuza devam etmeliyiz.

Bununla birlikte Merkür Retro sürecinde diğer gezegenler ile önemli etkileşimler yapacak. Dikkat edilmesi gereken tarihler;

26 Şubat 2020 – Kariyer, sosyal statü, profesyonel hayat ile harekete geçebilir, bunun için bir takım görüşmeler, yazışmalar yapabilirsiniz. Yapacağınız görüşmeler, 7 – 8 Şubat tarihinde yaşadığınız konuları tekrar gündeminize getirebilir, tekrar değerlendirmeniz gereken durumlar olabilir.

29 Şubat 2020 – Maddi, manevi konfor alanınızı sarsacak sürpriz durumlar, beklenmedik haberler gündeminizi meşgul edebilir. 5 Şubat’ta yaşadıklarınızla ilgili önemli yeni bilgilere ulaşarak bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

4 Mart 2020 – İkili ilişkiler, ortaklıklar ve para ile ilgili girişimler ön plana çıkabilir. Yapacağınız görüşmeler, 2 – 3 Şubat’ taki gündeminiz ile bağlantılı olabilir. İlişkiler, size yol gösterici olabilir.

22 Mart 2020 – Merkür 11 Mart’ta Retrodan çıktıktan sonra, Retro süreçte yaptığımız güncellemeler  ve fizibiliteler ile ilgili dönüşleri bize yaşatmaya devam edecek. Sürpriz haberler 22 Mart’ta kapımızı çalabilir. Özellikle, 6 Şubat civarında yaptığımız görüşmelerin sonuçlarını sürpriz bir şekilde alabiliriz.

 

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

 

Paylaş