Jupiter – Güney Ay Düğümü, Saturn – Pluto kavuşumu ve bir Ay tutulması hikayesi – Meghan Markle – Prens Harry Kraliyet ailesini terk ediyor!

Bu yazı, son günlerde paylaşmış olduğum yazılarda belirttiğim gezegen etkileri ve öngörülerin aslında nasıl çalıştığına dair bir ispatı olarak kabul edilebilir.

Dün yazmış olduğum ” Gökyüzünde bugün”  instagram postumda, Jupiter- Güney Ay düğümü kavuşumunun, eski felsefelere, inançlara, anlayışlara, yargılara veda etme olduğundan bahsetmiştim.

Ayrıca yine dün yayınlamış olduğum “Uranus ileri harekete geçiyor” yazımda ise, şunu yazmıştım.

“Ay tutulması, duygusal boşalmalar ve zulüm, baskı, şiddete karşı yardım çağrısını ifade ederken; Saturn – Pluto kavuşumu karma sebebiyle, eski  ve çözülmüş, bozulmuş ve gücünü hala ispatlamaya çalışan ama işlevini yitirmiş güçlerin yıkılması, yeni düzenin kurulma çabasını bize göstermekte. Uranus, tüm bunlara bağlı olarak, domino etkisiyle para piyasaları, global ekonomi, doğa, beslenme, lüks tüketim gibi alanlarda ciddi krizler ve dalgalanmaları tetikleyecektir.”

Arkasından Meghan Markle ve Prens Harry’nin açıklamaları geldi. 

“İngiltere Prensi Harry ve eşi Meghan Markle kraliyet ailesinden çıktı”

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in torunu ve Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Meghan Markle, İngiliz kraliyet ailesinin ‘üst düzey’ üyeleri olmaktan çekilerek maddi açıdan bağımsız olacakları bir işte çalışmak istediklerini açıkladı.

Harry ve Meghan yaptıkları yazılı açıklamada aldıkları kararın finansal olarak bağımsız olmayı istemelerinden ileri geldiğini belirterek “Kraliyet ailesine ve Kraliçe’ye bağlılığımızın devam edeceğini bildirerek, Kuzey Amerika’daki ve Birleşik Krallık’taki hayatımızı daha dengeli yaşayabilmek adına bu kararı alıyoruz” ifadelerini kullandı. Çift, “Kraliyet ailesinin üst düzey üyeleri olmaktan çekilerek, maddi açıdan bağımsız olarak çalışmak, aynı zamanda Kraliçe Ekselanslarını desteklemeye devam etmek istiyoruz” dedi.

Sussex Dükü ve Düşesi, ‘aylarca süren tefekkür ve iç müzakereler sonucu’ kraliyet ailesi içerisinde yenilikçi bir yeni rol oluşturmaya başlama kararı aldıklarını belirtti.

Yeni dönemde bir hayır kurumu kurmayı planladıklarını da açıklayan çift, “bu heyecan verici” kararın detaylarını zaman içinde paylaşmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Prens Charles, Prens William ve William’ın üç çocuğunun ardından tahta altıncı sırada yer alan Prens Harry’nin aldığı bu kararın taht sıralaması konusunda nasıl bir etkisi olacağı henüz belli değil. Abisiyle yaşadıkları anlaşmazlıkların da bu kararda etkili olduğu iddia edildi.”

Jupiter ve Güney ay Düğümü kavuşumu; artık çürümüş ve aşağıya çeken, enerjiyi tüketen alışkanlıklara ve inançlara, ahlak ve felsefelere elveda deme zamanı. Meghan ve Harry bu semboliği en net şekilde ortaya koyanlardan oldu.

Diğer taraftan Meghan ve Harry’nin aldığı bu duygusal karar ve yaptıkları açıklama,  Ay tutulmasının etkisiyle, duygusal bir boşalma ve zulüm, baskı, şiddete karşı yardım çağrısı niteliğinde olarak görülebilir.

Uranus’un ileri harekete geçmesi ile, gelirler ve kaynak elde etme, kazanç sağlama gibi konularda radikal bir karar vererek, Kraliyet ailesinin üst düzey üyeleri olmaktan çekildiler. Maddi açıdan bağımsız olarak çalışmayı tercih ettiklerini belirttiler.

Saturn – Pluto kavuşumu, karma sebebiyle, eski  ve çözülmüş, bozulmuş ve gücünü hala ispatlamaya çalışan ama işlevini yitirmiş güçlerin yıkılması, yeni düzenin kurulma çabasını ifade ederken, bu alınan kararın bize şunu gösterdiği net!   İngiltere’nin sömürgeci kraliyet rejimi ile artık faydasız ve çağ dışı geleneklerle yönetilmesi, hatta bu sömürgecilik anlayışı dahilinde Avustralya’da aborjinlere karşı yapılan zulüm ve şiddet sonucu doğaya verilen tahribat ve çıkan yangınlarla doğanın tamamen yok olması göz önüne serilirken, diğer taraftan kraliyet ailesinin repütasyonunu düşüren bu açıklama uzun zamandan beri beklenen kırılma noktalarından biriydi.

Şimdi biraz astrolojinin içine daha fazla girelim ve Meghan ile Harry’nin doğum haritalarına göz atalım.

 

Meghan’ın doğum haritasındaki Saturn’u Terazi de yüceliyor, aynı zamanda Ay ve Jupiter kavuşumlu. Saturn aynı zamanda partnerlik evi olan 7.evin yöneticisi. İkili ilişkiler ve evlilik,  aile ve yuva kurmasını kısıtlama potansiyeline sahip. Fakat Jupiter kavuşumlu olması, burada Saturn’un her ne kadar yücelimde olsa da bu kısıtlamayı kırma konusunda bir şans doğuruyor. Bu kırılmayı sağlayacak fırsatlar ve olasılıkları getiriyor.

Pluto’nun Terazi burcunda yine 4.evde olması Meghan’ın ailesindeki boşanmayı ifade ederken, ileride kendisinin de aynı risk içerisinde olabileceğinin göstergesi. İkilinin evliliğinin geleceğinde bu bir soru işaretine neden olabilir. Meghan ayrıca bu sene, 3.evini yaşamakta. Bu da bizi Venus ve Merkür’e götürüyor.

Gelirler ve kazanç elde etme, çalışma ve hizmet etme konusunda oldukça yoğun analizler içine girdiğini, 2.evdeki Aslan burcunda konumlanan Merkür ile birlikte,   oyunculuğa geri dönerek para kazanma potansiyelini çalıştırabilir.

Önümüzdeki Ağustos ayında Meghan 4.evini yaşayacak. Yani ev, aile ve yuvasına odaklanacak. Evlilik şartları ve ya evliliklerinin, taşınmalarının yasal süreçleriyle ve kraliyet ailesinden ayrılmanın bürokratik sürecini yaşayacak.

6 derecelik bir orb ile güçsüz ve zayıflatılmış Yengeç burcundaki Mars ile zorlu açı yapan Saturn’un ona zorluk çıkaracağı aşikar. Yuvasını istediği gibi kurmak için oldukça çaba sarf edecek. Fakat Jupiter ona bu riski alması için gereken özgüveni verecek.

Harry’nin haritasına baktığımızda, yükselen Oğlak burcunda. Saturn ve Pluto kavuşumu 1.evinde gerçekleşiyor. Harry’e yeni ve sadeleşmiş bir hayat vaad eden Saturn ve Pluto, kendi imzasının olduğu tüm sözleşmelere ve kontratlara ve yasal süreçlere de “HAYIR!” deme lüksü vermekte. Ay tutulması Yengeç burcunda 7.evinde gerçekleşirken, burada duygularını ve artık yasal nedenlerle sahip olduğu statüleri istemediğini açıklaması ve bunu tüm dünyanın önüne sermesi son derece normal.

Diğer taraftan Harry, profeksiyonda 12.evini yaşıyor. Jupiter son 1 seneden bu yana Harry’nin 12.evinden geçiyordu. Bilinçaltındaki kaygı ve endişelerin, karmanın, tecritin ve perde arkasından hareket etmek istediğimiz alanları temsil eden 12.evde, yüksek farkındalıkla hareket ederek, gerçeklerin farkına vararak, kendini adeta bir şifacı gibi iyileştirerek bu kararı almış olabilir. Yay burcundaki Uranus ve Mars, bu radikal karar konusunda hamlelere perde arkasından büyük bir hevesle çaba gösterdiğine işaret etmekte.

Astrolojinin, yani gökyüzündeki gezegenlerin doğduğumuz anda oluşan doğum haritalarımıza etkileri tamamen matematiksel hesaplamalara dayanır. Astrolog ise bu matematiksel hesaplamaları yorumlayan kişidir.

Bazı mertebelerce bilim olarak kabul edilmemesi ve sadece “GÜNLÜK FAL” klişesiyle hala Astrolojinin anılması maalesef acı bir gerçek ve çağ dışı bir inanç. Belki de bu şekilde anılması insanlığın gerçeklerle yüzleşmekten hala çekinen ve kaçınan bir tarafını da bize gösteriyor olabilir. Evet, gerçekler acıdır. Ama şunu unutmamak lazım ki,

Gökyüzü bir kılavuzdur. Kullanmasını bilen için de en iyi yol haritasıdır.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş