Saturn – Pluto Kavuşumu

Gökyüzünün baş öğretmeni Saturn, 2018’in başından bu yana Oğlak burcunda. Bu sene son kez Oğlak burcunda seyahat edecek olan Saturn, 2008’den bugüne Oğlak burcunda gezinen Pluto ile aynı derecede kavuşacak.

Saturn – Pluto kavuşumu nedir? En son ne zaman gerçekleşti?

12 Ocak 2020’de 22° 46′ Oğlak burcunda buluşacaklar. En son 1982’de Terazi burcunda kavuşan Saturn – Pluto, önümüzdeki buluşmayı Balık burcunda 2053-2054 senesinde yapacaklar. Saturn ve Pluto kavuşumu, her 33 – 35 senede bir gezegenlerin geri ritimlerine istinaden gerçekleşir.

Saturn gezegenin özellikleri 

Saturn gezegenin özellikleri; Saturn, disiplin, sabır ve çaba gezegenidir. Hangi alanda etkiliyorsa, o alanda sıkı çalışmamız gereki. Burada esnememiz, kendimizi aşmamız ve geliştirmemiz , olgunlaşmamız gerekir. Zorluklar, gecikmeler, sorunlar bu olgunluğa erişmemiz için üstesinden gelmemiz gerekenler.

Pluto gezegenin özellikleri

Pluto gezegenin özellikleri; Pluto ise, derin değişim ve dönüşümün gezegenidir. En derinde saklananın, gün yüzüne çıkartılarak yüzleşme yaşanmasını, böylelikle değişimin sağlanarak eskinin tamamen yıkılıp yerine yeni düzenin kurulmasını sağlar.

Saturn – Pluto kavuşumu 

Bu iki gezegenin kavuşumu oldukça sancılı olacak. Saturn’un bu kavuşumda kendi yönettiği Oğlak  burcunda olması, üstünlük sağlamasına yardımcı olacak. Oğlak burcunun temsil ettiği, otorite, diktatör ve yönetici kadrosu, kariyer ve statü ihtiyacı ile birleşince daha acımasız ve daha merhametsiz, zulüm etmek isteyen ve karşısındaki ezmeye hevesli bir senaryo ortaya çıkmakta. Dolayısıyla 10 Ocak’ta gerçekleşecek olan Ay tutulması etkilerini de bu senaryonun içine katarsak, durum daha çok daha vahim görünüyor. Kadının onu ezmeye çalışan erkeğe isyanı, bir diğer sembolikle, halkın hükümete karşı isyanı tüm dünyada gözle görülecek.

Saturn – Pluto kavuşumu ne zaman gerçekleşecek?

12 Ocak’ta exact olarak gerçekleşecek ama etkisini az da olsa bir şekilde hissettiğimiz bu süreç, size bir şekilde, Nisan- Mayıs 2019’de yaşadıklarınızı hatırlatabilir. 3 derece orb ile birbirine yakınlaşan Saturn ve Pluto, bu dönemde yaşattıklarının bir üst oktavını tekrar yaşatmaya geliyor. Burada aslında bir direniş söz konusu. Amaç ise kendini ezdirmemek ve ayaklarını sağlam yere basarak karşınızdaki o acımasız güce baş kaldırmak.

Saturn – Pluto kavuşumu an haritasında başka hangi etkiler var ?

An haritasında, Güneş ve Merkür, Saturn ve Pluto’ya eşlik ediyor. Ay ise Aslan burcunda. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Oğlak burcundaki bu stellium, Eris adlı cüce gezegene zorlu bir açı yapmakta. Eris, global sorunların ortaya çıkışını tetikleyen bir gezegen. Dolayısıyla ego ve güç savaşları, halkı yıpratmak isteyen demokrasi dışı hükümet stratejileri, ezilen halk olabilecek senaryolardan birkaçı.. Mart ayında Saturn ve Pluto’ya Mars’ın da katılmasıyla ortalık daha fazla karışacak!

Dünya gündeminde Saturn – Pluto kavuşumunun etkileri

SATURN PLUTO KAVUŞUMU ASTROKLAROS.COM

Dünya gündeminde ise, Saturn –  Pluto kavuşumu, bazı güç ve otorite simgelerinin ellerindeki ve kontrolündeki sahip oldukları her ne varsa kaybedeceklerine işaret etmekte. Güç el değiştirecek. Yeni sahipleri ise karşı tarafı kontrol altına almak için en acımasız maskelerini takacaklar. Buradaki esas, korku ve kaygının yıkıma uğratılarak kendi yönetimsel gücünün ve insiyatifinin farkına varılmasıyla eş değer olabilir. Eski yönetimler ve ya organizasyonlar eğer 3 ayakla yollarına devam etmeye çalışıyorlarsa, bu sonuç vermeyecek ve bu kavuşumla yıkılmaları an meselesi olacak. Yönetimler sıfırdan kurulmak için bu tarih itibariyle ve tüm sene boyunca sıkı bir disiplinle  son düzenlemeleri yapabilir.

SATURN PLUTO KAVUŞUMU ASTROKLAROS.COM

Devletler, liderler, devlet başkanları, hükümetler, şirketler, büyük organizasyonlar,teşkilatlar, 2018’den bu yana disiplin ve bir yapı kurmaya çalıştığınız alan bu değişime ve dönüşüme dahil. Bir süreç tamamlanmak üzere.  Güçlü olan ayakta kalacak, güçsüz olan ise yıkılıp baştan kendini yaratacak ve küllerinden doğacak. Bu dönemde dünyada bolca gösteri, isyan, başkaldırı, savaş ve mevcut düzenin değişmesi için farklı yollardan tepkileri görebiliriz.

Yeni Dünya Düzeni

SATURN – PLUTO KAVUŞUMU ASTROKLAROS.COM

Bu durum, iki taraflı işleyecek bir süreç gibi.. Bir taraftan halkın çıkarını koruyan ve sorumluluk alan (2020’de Saturn Kova burcuna geçince etkisini daha net göreceğiz.) bir grubun ortaya çıkması tetiklenirken, diğer taraftan ezmeye ve zulüm etmeye çalışan, son derece bencil ve açgözlü, karşısındakini daha fazla sömürmeye ve daha fazla zenginlik için halktan acımasız taleplerde bulunan grup, baskısını daha da arttıracak. Hatta bu zulüm eden grup, karşı tarafın isyanını bastırmak için zor kullanabilir.

SATURN – PLUTO KAVUŞUMU ASTROKLAROS.COM

Dolayısıyla toplumun çıkarını korumak isteyen tarafın işi hayli zor. Fakat bu yeni ve radikal, humanist anlayışın yeni düzeni kurması için Saturn’un Kova burcuna geçişini beklememiz gerekecek. 22 Mart 2020’de ilk ayak seslerini duyacağımız bu yeni düzenin, en yüksek performansıyla işlemesi 2023 yılını bulacak.

KARMA

Son olarak Saturn, gökyüzünde Karmayı temsil ettiği için, yaşanacaklar dahilinde esas rol, kader gibi gözüken Karma da olacak. Ne ektiyseniz, bu Ocak ayında onu biçmeniz ve biçtiğinizle karşı karşıya kalmanız mümkün.

Bu dönemde yaşayacaklarımızın  bütünün en yüksek hayrına olması dileğiyle,

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

☎ : 0 212 214 78 28

? : 0 539 626 98 87

 : klarosdanismanlik

Paylaş