Merkür Akrep burcundaki seyahatini her zamankinden üç kat daha uzun bir süreçte tamamlayacak. 1 Kasım’dan itibaren geri hareketine başlayan Merkür, 22 Kasım sonrası ileri harekete geçecek, Retro alandan ise, 7-8 Aralık tarihinden sonra çıkabilecek.

Bu dönem, her zamankinden fazla şüpheci ve gizemci yaklaşımlarda bulunmanıza neden olabilir. Kredi, banka, miras, sigorta, ortak sermayeler, gelirler ve finansal güven ön plana çıkacak. İlişkilerde kıskançlık, takıntılı davranışlar, cinsellik, ten uyumu gibi konular zihni kurcalayabilir. Doğum haritanızı tanıyorsanız, Akrep burcunun etkisinde yönetilen hayat alanınız bu şüpheye ve manipulasyona açık hale gelebilir.  Tüm ilginiz bu dönemde zihinsel anlamda bu hayat alanına yönelmenizi sağlayacak.

Sır perdelerini aralamak için extra çaba sarf etseniz de, ancak 12 Kasım’da yaşanacak Dolunay size bu konuda gerekli fırsatı ve bilgiyi yaratabilecek. Diğer günlerde kendi kazdığınız kuyuya düşmeniz ve ya komplo teorilerinizi gerçek kılmanız, enerjinizi bilerek, isteyerek düşürmeniz mümkün. Yaratım açısından dikkatli olmalısınız. Olumsuz ve şüpheci, manipulatif yaklaşım beraberinde Merkür’ün Retro hareketiyle algıları bozmasıyla daha da çıkmaz sokaklara sizi götürebilir. Dikkat!

Merkür Retro yolculuğunda, önce Pluto ‘ya destek verecek. Parasal konular ve ya ilişkilerdeki samimiyet ile ilgili düşünceler ve fikirlerle yapacağınız görüşmeler karşı tarafı kolay ikna etme becerisi verecek. 19 – 20 – 21 Ekim civarında bu konuyla ilgili ilk adımı ve ya görüşmeyi yapmıştınız. Hikayenin devamı, 10 Kasım’da yaşanacak. Eğer 10 Kasım’da aldığınız cevaptan memnun kalmazsanız, geriye dönüp düzeltmeniz gereken ve ya pazarlığa açık noktaları tekrar değerlendirmeniz gerekecek. Üstünüze düşeni yaptığınız takdirde 2 – 3 – 4 Aralık tarihlerinde anlaşmaya varabilirsiniz.

Sonrasında, Saturn ile el sıkışacak olan Merkür,  kafanızda oluşturduğunuz uzun vadeli planlar konusunda dile gelmenizi ve karşınızdakine ne kadar sorumluluk ve görev aşkıyla hareket edebileceğinizi ispatlayacak. 13 – 14 – 15 Ekim tarihlerinde ilk görüşme ve ya yazışmayı yapmış olabilirsiniz. Perdenin ikinci yarısı, 13 Kasım’da hemen Dolunay sonrası yaşanacak. Elde ettiğiniz bilgilerle eğer kararlılığınızı devam ettirirseniz, sıkı çalışırsanız, 29 – 30 Kasım civarında ödülünüzü alabileceksiniz. 

Neptun ile kuracağı olumlu açı, 16 Ekim civarında kafanızdan geçirdiğiniz projelere doğma fırsatı yaratacak. Yaratıcılık ve ilhamın en yüksek seviyede olacağı bugünlerde üretkenliğiniz artabilir. Bunun için şanslı zaman, 14 ve 28 Kasım olacak.. Belki 14 Kasım sonrası projeler ve niyetler üzerinde bir iki değişiklik yapmanız gerekebilir. Dua, meditasyon, imgeleme açısından  bugünler son derece elverişli. Bu tarihlerde bu fırsatı değerlendirmenizi öneririm.

Sevgiyle,

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş