Dolunay, 14 Ekim Pazartesi 00:07’de 20 derece Koç burcunda meydana gelecek.

Bu Dolunay, her Dolunay gibi bazı konularda bitiş ve sonlanmaları hayatınıza getirecek. Farkındalık anlamında yüksek olacağınız alan ise kendi benliğiniz, egonuz ve hedefleriniz olacak. Dolayısıyla doğum haritanızda Koç  burcunun aydınlattığı hayat alanında ani ve beklenmedik duygu boşalmaları, öfke krizleri ve ya şiddetli geçimsizlik bekleyebilirsiniz. Koç’un o anlık parlaması, Pluto’nun da etkisiyle bomba etkisi yaratabilir!

An haritasında yükselen Yengeç ve Ay haritanın tepesinde. “Biz” değil ben dedirtecek şekilde duygularınızı ortaya dökmek isteyeceğiniz bir Dolunay geliyor. Hisler oldukça ön planda. Hayatınızdaki bitişleri ve sonlanmaları herkesin  bilmesini isteyebilir, adeta anons edebilirsiniz. Kendinize olan saygınız ve sağlıklı egonuzun olumlu çalışacağı bu dönemde, iş ve kariyer alanında üzerinizde kurulan baskıya karşı gelmek, kolayca münakaşaya girmek ve tepkilerinize hakim olamamanız mümkün. Manipülasyonlar ve  üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışan otoritelere diş bilemek, sabırsızlık ve aceleci tavırlar gündemi oluşturacak.

Bazılarınız ilişkilerini sonlandırma kararı alırken, bazılarınız ortaklık ve ya sözleşmelerle bağlanmış partnerlikleri bitirme kararı alabilir. Dolunay’ın yöneticisi Mars’ın da Terazi burcunda olması pek yardımcı olmayabilir bu duruma. Mars’ın Terazi burcundaki beceriksizliği ve ilişkileri yönetmedeki yeteneksizliği dengeleri sağlamanızda zorluk yaratabilir. Pasif agresif enerjinin Pluto’nun baskısıyla yanlış bir kanalla ortaya çıkması mümkün. Dikkat! Sonrasında eylemlerinizden, söylediklerinizden pişman olmayın.. Merkür’ün Akrep burcunda ilerlemesi, yapacağınız konuşmalarda ve iletişim şeklinizde manipulatif ve yanıltıcı olmanıza neden olabilir. Laf sokabilir, acımasız ve duygusuz ifadelerle karşınızdaki üzerinde baskı yaratabilirsiniz. Hem Merkür, hem de Dolunay, yetersiz Mars enerjisiyle yönetildiği için, iki kere dikkatli olmakta fayda var.

Diğer taraftan Jupiter’in Dolunay’ın yardımına koşması enteresan bir alan açabilir. Bitişler size yeni bir alan ve olasılıklar zinciri yaratabilir. Özellikle de uzaklar, farklı kültürler, seyahatler, yüksek öğrenim gibi konularda daha fazla büyüme ve gelişme fırsatı yakalayabilirsiniz. Merkür’ün Saturn ve Neptun ile olan olumlu ilişkisi, karşınızdakini kolay ikna edebileceğinizi gösterirken, uzun soluklu ve gelecek vaad eden kalıcı imzalara, projelere ve yatırım planlarına işaret etmekte.

Ekim sonu itibariyle Saturn’un de, Güney Ay düğümü ile olan birlikteliğine veda etmesiyle, rahat bir nefes almanız mümkün. Yalnız bu Dolunay’ın başlattığı süreç konusunda asıl zorlukları 22 ve 23 Aralık civarında beklemeniz daha doğru olacaktır. Mücadeleyi elden bırakmayın!

Geçtiğimiz 28 Eylül’de gerçekleşen Yeni Ay ile attığınız adımlarında belirgin sonuçlarını bu Dolunay ile birlikte almaya başlayabilirsiniz. Eğer uzun vadeli bir adım attıysanız, Şubat 2020’yi beklemeniz gerekecek. Geçtiğimiz Yeni ay ilişkileri ön plana çıkarmıştı, dolayısıyla ilişkilerinde olumlu konumda olanlar, bu durumu daha iyi bir seviyeye bu dolunayla çıkartabilir.

Bu Dolunay her ne kadar çoğunlukla duygusal krizler ve patlamaları tetiklese de, yeni olasılıklar ve şanslara gebe olacak. Her bitişin yeni bir başlangıç yarattığı gibi, her şerden de bir hayır doğduğunu unutmayın! Hayatınızdaki her şeyi kendinize katkı olarak kabul ederseniz ve sadece bunu yaratırsanız her şey, daha kolay ve ihtişamla akacaktır!

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

 

Paylaş