28 Eylül’de gerçekleşecek olan Yeni Ay, Terazi burcunun 5 derecesinde meydana gelecek.

Ekinoks sonrası gerçekleşen Terazi Yeni Ay’ları, bir sonraki Nisan ayında atılacak döngüsel ve büyük girişimler için oldukça önem taşır. Bir önceki Koç ekinoksunun sonuçları alırken, diğer taraftan Terazi burcundaki Yeni Ay ile, sıfırdan yepyeni bir alan açmak için, önce tamamlanma hissiyatı ile hareket ederiz. Doğanın dengesini bulması gibi biz de kendi içimizdeki huzuru sağlamak için nelere ihtiyacımız olduğuna bir bakarız. Amaç burada NEYİN huzuru getirdiğini bulmaktansa, huzursuzlukları keşfetmek, onları yok etmek, huzur getirenler için ise alan açmaktır.

Bu Yeni Ay’da gökyüzü önce huzursuzluk yaratanın geçmiş travmalar ve acı dolu anılar olduğunu bize göstermekte. Yeni Ay, Chiron’a karşıt açı yapıyor. Bu pek de iyi sayılmaz. Travmalarla, anılarla yüzleşmekten kaçmayı ifade eden bu etki, sizi çıkmaza götürebilir. Bu kaçışın asıl sebebi ise, maddi manevi güvenlik alanlarının dış etkenler tarafından tehdit edilmesi ve bireyin burada bocalamasıdır. Yeniye adapte olmak zorlayıcı ve yıpratıcı gelebilir. Denge ve huzur yanlış yerlerde aranabilir, bu yüzden dikkatli olmak gerekir. Bu alanda atılacak adımların, aslında daha çok sahte gündem yaratacağını söyleyebilirim. Gerçeklerle yüzleşmekten kaçınıp, geçmişi şifalandırmak yerine, sığınacak başka alanlar yaratmak maalesef hiçbir şeyi çözmeyecektir. 12 Ekim civarı beceriksizce yapılan girişimler ve sonuçlar bunun kanıtı olacaktır.

Bu Yeni Ay’da başlatılan girişimlerin gerçekten fayda sağlaması için, önce bireyin kendi yaralarıyla yüzleşmesi, onları şifalandırması, sonrasında iç huzuru nerede yakalayacağını keşfederek yeni vizyonunu belirlemesi gerekir. 21 Nisan 2019 civarında yaşadığınız olaylar belki size biraz bu konuda ipucu verebilir. Neyle savaşmanız gerektiğini size gösterebilir. ‘Ben’ demek, ‘benim hedeflerim, arzularım, amaçlarım’ demek kolektif bilinçten gelen ve satın alınan bazı endişe ve kaygılarla engellenmiş olabilir. Bu alandan hareket edip yanlış stratejiler gütmek sizi mutlu etmeyecektir. Çünkü size ait değiller. Dolayısıyla yazının başında bahsettiğim tamamlanma ihtiyacı, yanlış eşler, ortaklıklar, partnerlikler ve ya sözleşmeler, kontratlar yapmanıza neden olabilir.

Yeni Ay yöneticisi Venus’un de Neptun ile, 150’lik bir açı yapıyor olması, olmayacak bir hayalden işlemeyi göstermekte. Bu adeta ikinci bir uyarı gibidir. Gerçekte sizi neyin tatmin edip, tamamlayacağını keşfetmeniz konusunda keşif yapmak, ruh, beden ve zihin olarak tam bir denge yakalamanızı sağlayacaktır. Çünkü, Venus’un Jupiter ile olan partil açısı da, büyümek ve gelişmek konusunda sizi heveslendirip ağzınıza bal çalmakta.

Bir diğer gösterge yine paralel dönemlere işaret eden Saturn, Güney Ay Düğümü kavuşumu. Üçüncü ve son kez bu Yeni Ay ile tekrar meydana gelen bu oluşum, terk edilmesi gerekenlerin altını defalarca çizmekte. Özellikle Saturn’un Nisan sonunda geri hareketine başlamasıyla tetiklenen süreçten, ileri gittiği 18Eylül’ e kadar, karmik borçlarınızla yüzleştiniz ve özellikle kariyer, iş, çalışma konuları ve sahip olduğunuz statü alanında ne yapmanız gerektiğine karar verdiniz. Burada asıl uyarıyı size 2 ve 16 Temmuz’da gerçekleşen Güneş ve Ay Tutulmaları yaptı, size yeni bir yol çizmeniz gerektiği ile ilgili farkındalığı kazandırdı. 30 Nisan ve 4 Temmuz tarihlerinde hangi olayları yaşadıysanız işte bu konularda değişim yapmak durumundasınız. Bu maalesef kaçınılmaz. Bazılarınız bunu çoktan fark edip, gerekli önlemleri almış ve 18 Eylül’den sonra harekete geçmiş olabilir. Geçmeyenler ise acele etmeli, aksi takdirde, Saturn – Pluto kavuşumunun yaşanacağı 6 -15 Ocak 2020 son derece sancılı ve bir o kadar güç kaybettirici olacaktır.

Bu Yeni Ay ancak kendi yargıcınız olursanız, travmalarınızı ve acılarınızı ve geçmişte kendinizi eksik ve yetersiz gördüğünüz alanları ortaya çıkararak dürüstçe yüzleşirseniz, kendi gerçeğinizi bulacağınızı gösteriyor. Bunları bulup, şifalandırmak ve kendiniz olmanızı sağlayacak çalışmalar yapmak terazinizi dengeleyecektir. Böylelikle vizyonunuz netleşecek, huzuru ve mutluluğu asıl bulacağınız yeri keşfetmiş olacaksınız.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş