Başak burcundaki Stellium bugünlerde her ne kadar Yeni Ay’ın etkisiyle hevesle ve motivasyonla bir sistem ve rutin oturtmaya uğraştırsa da, bu yolda engeller yok değil. Buna sebep, gökyüzündeki değişken burçlarda yer alan T – Kare. Bu tehlikelerden biri dün ve bugün bahsetmiş olduğum Başak Stellium’unun Neptün ile karşıtlığı, bir diğeri ise Yay burcundaki Jüpiter ile olan kare açısı. Her iki gezegen de kendi burçlarında ( Neptün modern astrolojiye göre kendi burcunda olsa da, yine Jüpiter’in hakimiyeti altındadır.) Bu durum bir takım kaygan zeminlere yol açmakta.

Öncelikle bütün görevlerin, ayrıntıların, iş ve çalışma alanındaki koşulların, sağlığın ve günlük rutinin beraberinde getirdiği, kontrol altına alınması gereken şartların karşısında hayaller ve idealler fazla ütopik. Gerçek dünya ve vaad ettikleri dahilinde tekrar değerlendirilmesi faydanıza. (Yeni Ay – Neptun karşıt açısı)

Detayları; fanteziler, aldanmalar, avunmalar maskeler. Uyanık olun! Buradaki en büyük tehlike uyur gezer olmayı tercih etmek ve ya saf bir şekilde karşınızdakine inanmak olacaktır. (Merkür – Neptun karşıtlığı – 7 Eylül 2019)

Yeni plan ve uygulama stratejisi geliştirilerek 18 Eylül’den sonra hayata mutlaka geçirilmeli. Rehavet ve tembelliği hayatınızdan çıkarmalısınız. ( Saturn 18 Eylül’de ileri harekete geçiyor!)

Hem heyecan verici, hem de ilham verici, yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceğiniz bir çok potansiyel iş konusu gündemde. Fakat bunlara ulaşmak için çok çalışmak, her gün çalışmak ve emek yoğun bir sistem oturtmak gerekiyor..Seçin, ayırın, eleyin, emek değerli, en efektif sonuç alacağınıza odaklanın. Aksi takdirde pişmanlıklar ve ya gereksiz alınan riskler , boşa harcanan zaman ve emekle karşı karşıya kalırsınız.  ( Mars – Neptun olumsuz açısı – 14 Eylül 2019)

Bugünlerde bir gün fantezi bir dünyaya uyanırsınız, ertesi gün acı gerçekler yüzünüze çarpar, kendinizi yargılamak ve suçlamak, kendinizi vicdan/ kurban psikolojisi yaparken bulursunuz. Bu tamamen zaman kaybıdır. Şu an üretme ve çalışma vakti. (Güneş – Merkür-Venus- Mars Başak burcunda)

Ocak 2019 ile başlayan döngüyü sonlandırma arzusu, endişe ve kaygıya sebep olabilir. Satürn ve Pluto, bu BAŞAK Stellimuna olumlu açı yaptığı için Temmuz ayında tutulmalar sonrası yaşanan zorluklardan ders almış olmalısınız. Gereğini yapmadan Satürn peşinizi bırakmaz.

Bir sene boyunca elde ettiğiniz farkındalık ve yüksek bilince karşı inançlarınız ve maneviyatınız sınanır, sorgulanır. Jupiter ve Neptun önümüzdeki günlerde 2019 senesi içinde üçüncü ve son kez çatışma için girecek. Bu konuyla ilgili 8 Kasım 2018 tarihli yazımdan alıntıyı aşağıda hatırlattım..

8 Kasım 2018; Jupiter Yay burcuna geçiyor.. Yeni ufuklar ve hayat felsefeniz..

Bu süreçte dikkat etmeniz gereken her ne olursa olsun, inançlarınızda kaybolmamak, inançlarınızla gerçekler arasında asıl dengeyi sağlamak olmalıdır. Jupiter’in bir sene boyunca Yay burcunda kaldığı sürece Neptun ile olan sert etkileşimi, bazı gerçeklerin farkına varmanızı zorlaştırabilir. Özelikle 13 Ocak – 16 Haziran ve 21 Eylül 2019 tarihleri bu anlamda önemli tarihler. Körü körüne inanmak, ve ya hayallerinizin peşinden gitmek ile, gerçekçi bir bakış açısıyla ideallerinizi gerçekleştirmeye çabalamak arasında çok büyük fark vardır. Beklentiler bu bağlamda sizi yanlış yönlendirebilir. Beklentisiz olmak , beklentisiz yola çıkmak sizi her zaman güvende tutar. Dolayısıyla bu tarihlerin size hazırlayabileceği tuzaklara karşı dikkatli olmalısınız. İnandığınız ve ya güvendiğiniz dağlara kar yağabilir.. Beklentileriniz karşılıksız kalabilir. Bir şeyi çok idealize etmek sebebiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşanabilir. Aşırı iyimser, aşırı olumlu yaklaşmak bu süreçte size fayda sağlamayacaktır. Dolayısıyla hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir.  Çok şüpheci ve ya aşırı gerçekçi yaklaşım bu bağlamda sizi kurtarabilir. Bu dönemlerde asla karar almayın.. Ya da bu dönemlerin geçmesini bekleyin derim..”

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş