Astroloji’de Ay Boşlukta ne demek? Günlük hayatta neyi ifade ediyor? Nasıl kullanmalısınız?

Ay’ın Dünya üzerindeki etkisi, doğa üstündeki gücü tüm medeniyetler boyunca ispatlanmış ve takip edilmiştir. İnsan psikolojisi ve bedeni üzerindeki etkisi ise yadsınamaz bir güçtedir. Hormonlar, aylık döngüler, özellikle de dişil enerji alanındaki hakimiyeti, nesillerden beri insanlığın Ay’ın seyrini takip etmelerine neden olmuş, bilinçle ve farkındalıkla hareket ederek hayatlarını yönetmelerinde yardımcı olmuştur.

Ay sizin bilinçaltınızı, hislerinizi ve duygularınızı etkileyen en önemli faktördür.

Ay’ın Boşlukta olduğu zamanlar ise bu bağlamda önem kazanmıştır. Peki, öncelikle Ay Boşlukta kalabilir mi? Evet, kalabilir. Bir çok astroloğa göre, Ay’ın bir burçtan diğerine geçerken izlediği seyrinde, içsel ve dışsal gezegenlerle ilişki kurmadığı, başka bir deyişle, astrolojide, İskenderiyeli astronom Ptolemaios’un belirlediği derecesel bağları kurmadığı sürece ‘Ay Boşlukta’ denmektedir.

Ay, enerjisini diğer gezegenlere aktaramadığı için, insanlar da, duygularını ne şekilde ifade edeceklerini ve ya göstereceklerini bilemezler. Bu nedenle genelde bu saatler, ‘krizli’ saatlerdir. Ani öfke patlamaları, gerginlikler, tepkiler, duygusal hassasiyetler ön plana çıkar.

Bu saatler aynı zamanda,  belirsizliklere ve pasifliğe sebep olabilir.

Güne enerjiniz tavan bir şekilde başlamışken, Ay’ın boşluğa girmesiyle,

işlerin ilerleyişinde hareketsizlik ve ya yavaşlık, duygusal karmaşaya ve krizlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Duygusal alanda kendinizi uyumsuz ve ya güvensiz bir ortamda hissetmeniz sizi gerçeklerden koparabilir. Ve siz garip tepkiler verebilirsiniz. Kontrolsüz bir güç ile baş etmek kolay olmayacaktır. Yargılarınızda yanılmaya ve aldanmaya müsait olabilir.

Bu nedenle, özellikle de ezoterik bağlamda, bu saatler bir işe başlamak, yeni bir adım atmak ve ya sıfırdan bir girişimde bulunmak için doğru zamanlar değildir.

Sorun, bu zamanlarda ‘hiç bir şeyin olmaması’ dır. Bu nedenle bu zamanlar daha keyif verici, dinlendirici, eğlendirici aktiviteler için daha uygundur. Önemli kararlar, imzalar, görüşmeler, anlaşmalar Ay Boşlukta olduğu saatlerde gerçekleştirilirse, attığınız taşın çok da uzağa gitmeyeceğini, işinizin beklediğiniz şekilde sonuçlanmayacağını ya da hiçbir sonuca varmayacağını bilmelisiniz. Başlattığınız girişim mutlaka tekrar düzenlenmeye ihtiyaç duyacaktır ve ya ilgili alanda ertelenmeler, gecikmeler, sorunlar baş gösterecektir.

Peki Ay boşlukta olduğu saatlerde hiç mi bir şey yapmayacaksınız? Bu tabii ki de günlük hayat şartlarında pek de mümkün gözükmüyor..

  • Dinlenebilir, müzik dinleyebilir, kitap okuyabilir ve ya bir hobinizle ilgilenebilirsiniz.
  • Uyuyabilirsiniz.
  • İbadet edebilir, meditasyon yapabilir, zihninizi dinlendirebilirsiniz.
  • Gezintiye çıkabilirsiniz.
  • Bazen duygusal anlamda bağ koparmak istediğiniz kişileri ve ya alışkanlıkları hayatınızdan çıkarmak için uygun bir zaman olabilir.

Diyelim ki, toplantınız var, fakat Ay’ın boşlukta olduğu bir saatte… Erteleyemezsiniz de.. O zaman ne olacak?

Bu noktada, aslında yapabileceğiniz pek bir şey yok. Neden mi?

Çünkü evrensel ve ruhsal anlamda olayın Ay Boşlukta gerçekleşiyor olması, zaten olayın ne kadar karmik  bir boyutta olduğunu size gösteriyor olabilir. Belki de kadersel anlamda çoktan kararlar verildi ve siz bir döngü içindesiniz. Geçmişte yarattığınız bir karmayla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Bir bedel ödemekle yükümlü olabilirsiniz. Bu durumda sonuçlara katlanmaktan başka çareniz olmayacaktır. Yaşanması gerekenler yaşanacaktır.

Ay’ın boşlukta olduğu saatlerin, hangi burçta olduğu da, bir o kadar önemlidir. Ve de bu burcun doğum haritanızda hangi alanda bulunduğu..

Bu bilgi, o anı yönetmenizi kolaylaştıracaktır. Buna göre bir takım önlemler alabilirsiniz.

Diyelim ki, Ay boşlukta ve de Boğa burcunda..Ve Boğa burcu,  haritanızda eş ve ya partnerinizle olan ortak gelirlerinizi,borçlarınızı, harcamalarınızı, banka, kredi, vb yan desteklerle ilgili hayatınızı etkileyen alanda bulunuyor..

Bu durumda, bu saatlerde maddi ve manevi anlamda güven ihtiyacı ön plana çıkabilir. Dolayısıyla herhangi bir aksiyon almasanız bile, başkalarından bu konularla ilgili tavsiyeler alabilir ve ya bilgi toplayabilirsiniz. Gerekli ve gereksiz harcamalarınızın farkına varabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında Ay boşluktan çıktıktan sonra aksiyona geçebilirsiniz.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş