26 Ağustos – 1 Eylül 2019 – Haftalık Gökyüzü Olayları

Bu hafta gökyüzündeki Başak enerjisine bir gezegen daha katılıyor. Başak burcunda Yeni Ay gerçekleşiyor.

Merkür 29 Ağustos’da, 30 Ağustos’da gerçekleşecek olan Yeni ay öncesi Başak burcuna geçiş yapacak. Gökyüzünde Güneş de dahil olmak üzere, Merkür, Venus ve Mars Başak burcunda hareket edecek.

Böylelikle hayatlarınızda Başak vurgusunun önemi artacak ve gündem sağlık, iş, çalışma şartları, günlük düzen ve rutin, plan ve program, alışkanlıklar, temizlik, hijyen ve takım çalışmalarını ön plana çıkartacaktır.

Merkür’ün Başak burcuna geçmesiyle analitik ve detaylı düşünmeye yönelebileceğiniz gibi, etrafınızla olan iletişiminizde aşırı eleştirel, memnuniyetsiz olabilir ve mükemmeliyetçi düşünme tarzınız nedeniyle detayların üzerinde çok daha fazla yoğunlaşabilirsiniz.

Bu hafta tüm bu Başak çoğunluğu, Boğa burcunda ilerleyen Uranus ile iletişime geçmekte.

26 Ağustos’da Venus, 28 Ağustos’da Mars, 30 Ağustos’da Güneş ve 1 Eylül ‘de Merkür Uranus ile bağlantı kuracak. Maddi konular, ekonomi, kazançlar ve gelirler alanında beklenmedik durumlar ve sürpriz olaylar sizi şaşırtacak, düşündürecek ve aksiyona geçmenizi sağlayacak. Özellikle 1 Eylül’de beklenmedik haberler ve görüşmeler yapabilirsiniz.

Bu haftanın en önemli olayı 30 Ağustos’da gerçekleşecek olan Yeni Ay. Başak burcunda gerçekleşecek olan Yeni ay, yeni bir düzene, sisteme, disipline, alışkanlığa ve günlük rutine adım atmanızı sağlayacak. Bu sistemi yaratırken, beklenmedik durumlar her ne kadar sizi şaşırtsa da, belki de önceden kendinizi alıştırmış olduğunuzu fark edeceksiniz. Çünkü 2 ışık ve 4 gezegen, geçtiğimiz hafta Retro hareketine başlayan Uranus ile etkileşimde bu Yeni Ay’da. Bu durum sizin yeniye, farklıya ve sıra dışı her ne oluyorsa hayatınızda, kolaylıkla adapte olabileceğinizi göstermekte. Bu dönemde tek zorlanabilecekler, Güneş burcu, Ay burcu ve Yükseleni Boğa, Aslan, Akrep ve Kova olanlar. Uranus onları oldukça zorlayabilir, konfor alanından çıkmaları için oldukça fazla üzerlerinde baskı kurabilir, esnetebilir. Bu Yeni başlangıç, yenilikler barındıran ve konfor alanınızı esnetmeyi gerektirecek bir takım adımlara ve girişimlere gebe olacak. Uranus’un işin içinde olması aslında bir takım global, mundan ve toplumsal şartların getirisi olan ve bizim aslında bireysel anlamda kontrolümüz dışında gelişen olayların varlığına işaret etmekte. Global ekonomilerde ve ülkelerin para piyasalarında büyük krizler kapıda. Bu bilgiyi daha önce Mayıs 2018’de yayınladığım “Uranus Boğa burcunda” başlıklı yazımda paylaşmıştım. 7 senelik büyük bir döngü içindeyiz. Ve bu 7 sene sonunda, kimse 2018 Mayıs ayında sahip olduğu maddi konforunu koruyamayacak.  Ya daha aşağısında, ya da çok daha üst bir noktada bu dönemi kapatacak. Saturn ve Pluto’nun Ocak 2020’de kavuşum yapacak olması, bu konuda dönüştürücü etkiye sahip olurken, devletler, büyük şirketler ve dünyayı yöneten büyük otoriteler ve güçler tarafında köklü değişimler, yok oluşlar ve bitişleri tetikleyecek. Devletlerin ve ya devlet büyüklerinin, otoritelerin elinden gücünün alınması, önemli çöküşleri tetikleyecek. Ve maalesef ki bu kolay yolla değil, zor yolla, savaşla ve bir takım sert stratejilerle, afetlerle tüm dünyada etken olacak.  Yazımı tekrar okumak isteyenler aşağıdaki linki tıklayabilir. 

15 Mayıs 2018 – Uranus Boğa burcunda – Değerleriniz, güvenlik alanınız değişiyor..Reform zamanı..

Bu Yeni ay, yeniye adapte olmanızı sağlarken aynı zamanda da, gücünüzü ve kendinize olan güveninizi arttırabilir. Merkür, Mars ve Venus, elinizi kuvvetlendiriyor. Kendinizi oldukça motive hissedebilirsiniz. Yeni bir adım ve ya girişimde bulunma konusunda başarılı olmak için ise, eskilerden kurtulmak ve yeniye alan açmanız gerektiğini unutmamalısınız.  Özellikle, doğum haritanızda Yengeç ve Aslan burcuyla temsil edilen hayat alanlarında, temizlik şart. 28-29 Ağustos’da bu alanlarda gereksiz ve ya sizi yavaşlatan tüm enerjileri bir bir hayatınızdan çıkarın, derim. Böylelikle kuracağınız yeni düzen daha sağlam ve uzun vadeli olacaktır.

1 Eylül’de hemen Yeni Ay sonrasında gerçekleşecek olan Venus – Saturn olumlu açısı, ilişkiler ve para konularında gerekli istikrarı sağlayacağınızı göstermekte. Bu Yeni ay’da başlayan yeni ilişkiler ve ortaklıklar uzun soluklu olmayı vaad ediyor. Tek yapmanız gereken Başak burcunun aşırı eleştirisel, yargılayıcı ve mükemmeliyetçi, sürekli şikayet eden ruh halini yönetmenize bağlı olacak. Bu dönemde özellikle kurulacak olan yeni ilişkiler ve ortaklıklar,çalışma ortamı ve yeni çalışma şartları ile bağlantılı olabilir ve ya yeni çalışma alanları doğurabilir. Partnerinizle yeni bir günlük rutin ve ya sistem oturtabilir, birlikte kurgulayacağınız bir takım çalışması içinde olabilirsiniz. Eğer bu sistemi iyi yönetebilirseniz, maddi alanda da büyük sürprizler sizi beklemekte.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

Paylaş