Tutulmalar sezonu başlıyor. İlk tutulma 2 Temmuz saat 22:16’da 10 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek. Güneş tutulması, aslında bir Yeni ay oluşumdur, fakat ay düğümleri bu birlikteliğe eşlik eder. Güneş tutulmasının yaşattığı olayların önemi büyüktür. Hayatınızda öneml dönüm noktalarına işaret ederler ve etkileri 6 aylık bir süreci bulabilir.

Bu Güneş tutulması, Yengeç burcunda gerçekleşmekte. Türkiye’nin doğum haritasında 1.evinde gerçekleşecek olan bu tutulma haritadaki Pluto’yu da tetiklemekte. Türkiye 6 aylık süreç boyunca kimlik, görünüm ve imajında önemli köklü değişimler yaşayacak. Bir kez daha gerçek tutku ve amaçlarını hatırlayacak, yeni bir yüze sahip olacak, bunu yaparken ise bir takım sancılar çekmesi mümkün. Kadersel olarak adlandırılabilecek bu önemli döngüde tutulmanın Uranus’e yaptığı olumlu açı ile, bu değişimin, Türkiye’nin konumu ve itibarı açısından tüm dünya tarafından  sıra dışı,  hatta bazılarınca radikal ve beklenmedik olarak algılaması mümkün olacak. Bu değişimde ve popülerlik sürecinin artmasında özellikle kadınların desteği yoğun olacak. Diğer taraftan Ekonomi ile ilgili daha hırslı davranmak, rekabetçi düzene ayak uydurmak zorunda kalmak için ciddi uğraşlar verilebilir.

Yurt dışı ve diğer ülkelerle olan ilişkiler, sağlık, adalet, yüksek öğrenim, üniversiteler gibi alanlarda daha fevri ve asi bir tutum izlenmesi, denenmemişi denemek için şartların zorlanması bir takım riskleri doğurabilir. Spekülasyonlar ve yatırımların sonuçları olumlu sonuç vermeyebilir. Maddi alanda beklentiler çok yüksek kalabilir. Bu bağlamda 28 -29 Eylül önem kazanıyor. Ayrıca 15-16 Haziran’da yaşananların benzeri, 11 EKim civarında tekrar gündeme oturacak. Bu süre zarfında ani ve beklenmedik olaylar bir takım meydan okumalarına, isyana ve reform isteğine neden olabilir.  Ayaklanmak , itiraz etmek, özellikle ülkenin genç nüfusu açısından önem kazanabilir. Eski kalıplardan kurtulma ihtiyacı artabilir.

An haritasına baktığımızda, yükselenin Kova ve yönetici Saturn’un Pluto ile olan açısında, 17 Şubat – 04 Mart 2019 tarihlerinde yaşanan olayların, aldığınız kararların, attığınız adımların sonuçları doğrultusunda, daha da önemli döngülere adım atılabileceğini görüyoruz. Özellikle de 10 Temmuz civarında..

Bu adımlar başkaları tarafından radikal ve ya sıra dışı olarak adlandırılabilir.  Aile, yuva, ev, gayrimenkul, annelik, anne olma, çocuklar ve ya ebeveynlik alanında girişimler söz konusu olacak. Partnerle yeni bir ev düzeni kurmak, ve ya ortağınızla home office yönetebileceğiniz bir iş kurmak gibi durumlar gündeme gelebilir. Günlük rutin, çalışma şartları, ortamı, sağlık, alışkanlık, planlar ve programlar ev ve aile çevresinde daha etken olacağından bu alanda bir takım yeni düzenlemeler yapmak durumunda kalabilirsiniz. 28 – 30 Ekim 2019 tarihlerinde net sonuçlarını görmeniz mümkün olabilir. Tarihleri not etmeyi unutmayın.

Tutulmanın Kuzey Ay düğümü ile birlikte olması yeni ve yepyeni bir girişimde bulunacağınıza işaret. Ruhsal tekamülünüzde önemli bir adım atmış olacaksınız. Her ne kadar sorumluluk ve görevler alanında bir takım sıkıntılar hissetseniz de, Retro Saturn’un size sağlayacağı olanaklar doğrultusunda bu görevleri nasıl yerine getirebileceğiniz ve ya kolaylıkla sorumluluklarınızı nasıl yönetebileceğiniz konusunda 18 Eylül’e kadar ciddi deneyimler kazanmış olacaksınız. Böylelikle bu alan sizin için tehdit unsuru olmaktan çıkmış olacak.

Jupiter ve Neptun arasındaki kafaları karıştıran, beklentilerinizi ve hayallerinizi sorgulamanızı isteyen açı, tutulma da aktif, bu nedenle Neptun’un de retro olma sebebiyle ne istediğiniz, ne arzuladığınız konusunda kafanızın karışık olması muhtemel. Ve ya bir şekilde tatmin olmak konusunda sıkıntı çekebilirsiniz. 21-22 Eylül’de 3.kez çatışma içine girecek olan bu iki gezegen, bu tarihe kadar tam da ne istediğinizi bulmanız için yardımcı olacak..Kendinizi kandırmaktan vazgeçmeniz, daha sorgulayıcı ve şüpheci yaklaşmanız, risklerden uzak durmanız gereken bir süreç.  Eylül sonu idealler ve hedefler konusunda daha net ve temiz bir şekilde önünüzü görebileceksiniz. Maddi konularda yüksek beklentiler sizi yanıltabilir. Dikkat !

 

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş