Satürn, zamanı, otoriteyi, sorumluluğu, disiplini ve sınırlanmaları, kısıtlamaları temsil eden gezegendir. Ve bu hafta geri harekete başlıyor.
Gezegenin RETRO’ya başladığı derecede gezegenleriniz / temel noktalarınız varsa, (13 derece Oğlak 55 dakika) bu sürecin yaşamınızdaki varlığını daha fazla hissedersiniz veya farkına varırsınız. Gezegeninizin geri harekete başladığı yani yön değiştirdiği burcun etki ettiği hayat alanınızda bir dönüm noktasına geldiğinizi fark edebilirsiniz.

Bu hafta başında bir takım engeller ve ya gecikmelerle karşılaşırsanız dikkat edin. Bu alanda işlerin tam da nerede olmasını ve istediğiniz şekilde neden çalışmadığını oturup bir düşünün derim.

Satürn’ün bu gerileme evresinde olağan dışı olan şey, Güney Ay Düğümü ile yollarının kesişmesidir. Düğümler astrolojide karmik noktalardır. Güney Düğümü, konfor alanınızı, alışkanlıklarınızı, hayat zorlaştığında çekildiğiniz yeri temsil eder. Bazen, sizin için neyin iyi olmadığını gösterir ve bırakmaya veya terk etmeye çalışmanız gereken şeyi gösterir.
Eylül ayına doğru bu etkiden çıkmanız mümkün olacak.

Peki ne yapmalı?

Bu gökyüzünde sıra dışı bir uyarıdır. Her iki kavram, hem Satürn, hem de Güney Ay Düğümü sembolik olarak bazı yönlerden zıt arketipleri temsil ederler. Satürn’ün doğası acımasız, inatçı ve zorlu engelleri yolunuza koyabilir, sağlam ya da gerçek blokajlar yaratabilir. Amacı sizi zorlamak ve içinizdeki gerçek potansiyeli ortaya çıkarmanızı sağlamaktır. Güney Ay Düğümü’nün doğası ise alışkanlıklar, iyi olduğunuzu sandığınız yerlerdir.

Bu bağlamda doğum haritanızda Oğlak burcunun etkisinde olan hayat alanında kendinizi kapana kısılmış gibi bir hisse sahip olabilirsiniz. Sınavlar zor gelebilir, dersleri çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Zaman zaman umutsuzluk, vicdan azabı ve ya aşırı merhamet nedeniyle kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Alternatif çözümleri yaratmakla kalmayıp bu alternatif çözümleri sürekli ve kalıcı bir prensip ve stratejiye dönüştürmek zorunda hissedebilirsiniz. (Öyle de yapmalısınız. )
Farklı ve sıra dışı kararlar vermek zorunda kaldığınızı düşünebilirsiniz. Bu hayat alanınızda karamsarlıktan, endişe ve kuruntulardan, korkulardan vazgeçmeniz ve ya onlardan kurtulmanız gerektiğinin farkında olabilirsiniz. İçinize kapanmak isteyebilir, düşüncelerinizi, stratejilerinizi tek başınıza, kimsenin etkisi olmadan gözden ırak değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Peki bunların hepsini yaparsanız hayatınıza, yaşamınıza ne katarsınız? Satürn un bazen döve döve sizin çaba sarf etmenizi sağladığı doğrudur. 2018’den bu yana sizde yaratmak istediği değişim özellikle de Pluto’nun da etkisiyle eski ve çürük düzeni yıkarak yeni bir bir felsefe ve buna bağlı olarak kendinize yeni bir strateji yaratmanızı sağlamaya çalışmaktır.

2 Ekim’e kadar neler yapabileceğinizi, kapasitenizi, gerçek potansiyelinizi bu alanda fark etmiş olacaksınız . Tek yapmanız gereken geçmişin etkisinden, sizi kısıtlayan ve ağırlaştıran olgulardan kurtulmak, kurtulmak için çaba ve disiplin ile hareket etmek olacak.

Bu süreç ektiğinizi biçmek, biçtiğinizi ekmek gibi durumlar söz konusu..

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

ndroid’de Yahoo Postadan gönderildi

Paylaş