Gökyüzünde bir gezegen geriye doğru gidiyor gibi yaptığı zaman Retro diye adlandırılır. Gezegen önce Retro alana giriş yapar. Daha sonrasında ise yavaşlar Durağanlaşır ve geri hareket başlar. Sonrasında gezegenin hızı ileri harekete geçmek için tekrar yavaşlar, durağanlaşır, sonrasında hızlanır ve ileri harekete geçer. Bir süre sonra da Retro alandan çıkar. Astrolojik olarak ise bu dönem o gezegenin yönettiği konular alanında geriye dönüp bir bakmanız gerektiğinin işareti olarak kabul edilir. Birşeylerin tersine çevrilmesi, gözden geçirilmesi gerektiği anlamına gelir. Bu, zaman zaman yaşamın belirli yönlerinin daha zor olabileceği anlamına gelse de, daha iyi bir hayat kurmak ve gerekli düzenlemeleri yapmak için önemli bir zaman dilimidir. Bir hazırlık dönemidir. Siz bu hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra, zaten gezegen ileri hareketine başlar. Ve siz tüm bu süreçte planladıklarınızı işleme koymaya başlarsınız. Bununla birlikte, Retronun etkisiyle savaşmayı bırakıp gerçekte bu zamanın size öğretmeye çalıştığı şeyi dinlediğinizde, fantastik bir büyüme dönemine girersiniz. Bazen ne kadar yüksek potansiyele sahip olduğunuzu anlamak ve birçok şeyi gerçekleştirmek için, yaşamdaki karanlıklarla yüzleşmeniz gerekebilir. Retrograde zamanlar bunu yapmanıza yardımcı olur.

Pluto 24 Nisan tarihi itibariyle Retro harekete başlıyor. Retro alana ise 2 Ocak tarihinde giriş yaptı . Yılbaşında yaşadığınız bir takım olaylar, ve 24 Nisan’a kadar bu bağlamda sizi getirdiği nokta arasında yaşadıklarınız, izlediğiniz politikalar özellikle de 19 Nisan’da yaşanan ikinci Terazi Dolunayı ile hayatınıza kattıkları bu süreci belirleyen ana temalardır.
2 Ekim’e kadar bu konularla ilgili daha iyi ve sağlam bir düzen yaratmak aynı zamanda doğum haritanızda Oğlak burcunu temsil eden alanda, köklü değişimler ve dönüşümler yapmak için bu dönemi çok dikkatli değerlendirmelisiniz. Diğer taraftan Satürn’ün Nisan sonunda Oğlak burcunda Retro harekete geçmesi ve Uranus’un Boğa burcunda Retro alana girmesi işleri biraz daha hızlandıracak.

Ilk olarak Pluto Retro süreçte iken cevabını bulmanız gereken sorular şunlar olmalı:

Kökten değişime ihtiyaç duyan bu alanda, neyi gerçekten geçmişte yok olmaya terk etmelisiniz?
Neleri hayatınızdan geri dönmemek üzere çıkartmalısınız?
Yeni ve sağlam düzen konusunda nasıl çözümler üretebilirsiniz?
Yeni sorumluluklarınız ve görevleriniz neler olmalı? Neler üstlenmeli, neleri delege etmelisiniz?
Ve bu yeni düzen, sizde ne yaratır? Kimliğinizde, statünüzde ne değiştirir?

Bu Retro süreç bu soruların cevaplarını yaşatacağı olaylarla size gönderecek, buna emin olabilirsiniz. Önemli olan almaya gönüllü olmaktır.
Pluto, yer altında yatanları ifade eder. Yani bilinçaltında sizi manipüle eden, kısıtlayan ve ya engelleyen birçok düşünce ve inancı anlatır. Bu baskı ve stres altında insan özgürlük anlamında yaratıcılığını gösteremez, büyüyemez ve gelişemez. Dolayısıyla hayatınızda bazen somut bazen soyut bu enerji vampirlerine karşı savaşmanız gerekir. Retronun başladığı gün aslında bu kısıtlayıcı güçlerin hortladığı zamanlardır. Özellikle 20 – 25 Nisan civarlarına ve o günlerde yaşadıklarınıza, duyduklarınıza, karşılaştığınız kişilere dikkat edin. Bu kişiler, olaylar sizin özgür iradenizle harekete geçmenizi engellemek için varlar. Onların işledikleri alanı kapatmanız bu hakkı onlardan almanız demek. Dolayısıyla şu anda gökyüzünde Mars ve Merkür’ün ortak çalışmaları bunu ilk olarak sözlü ve ya yazılı yoldan yapabileceğinizi gösteriyor. Mars’ın Mayıs ortasında Yengeç burcuna geçmesi ile, aileniz, eviniz ve yuvanız ile bir takım girişimlerde bulunabilir, taşınma, ev değiştirme veya evinizde bir takım tadilatlar gibi düzeltmeler konusunda önemli aksiyonlar alabilirsiniz.
Bu durum, değişimin ilk olarak ev ve aile kanadındaki gerekliliğini de göstermekte. Bu konuda kaçınılmaz olan bir takım durumlar söz konusu.

Nisan sonunda Satürn’ün de Retro harekete başlaması, Plutonun getirdiği değişimin kaçınılmazlığına işaret etmekte.
Sorumluluklarınızı yeniden belirlemeniz gerekebilir. Gelecek plânlarınızla ilgili yeni stratejiler, yeni prensipler ve kurallar belirlemeniz gerekebilir. Bu noktada şunu unutmamalısınız. Herşeyi üstlenmek bir çözüm değildir. Gerektiğinde sorumluluklarınızı yerine getirmek için, başkalarından gereken yardımı almakta, bu görevleri delege etmek de bir yönetme biçimidir. Her zaman her şeyi kotaran siz olmak zorunda değilsiniz. 18 Eylül tarihine kadar bu alanda bir takım çalışmalar yapmanız mümkün olacak. Çünkü Satürn 18 Eylül’den sonra ileri harekete geçecek.

Bunun haricinde sizin üzerinizde ve ya hayatınız üzerinde kontrol sağlamaya çalışan, hareket alanınızı kısıtlayan her ne varsa Nisan 2019 itibariyle Uranus’un Retro alana girmesiyle, radikal bir şekilde ortadan kalkmış olacak. Oldukça önemli aynı zamanda maddi manevî güven alanınızın dışına çıkmanızı sağlayacak beklenmedik büyük kararlar size büyük değişimin kapısını açacak. Bu kararları vermeniz an meselesi ..Özellikle 24 – 29 Nisan tarihleri arası bu kararları alarak özgürlüğünüzü ilan edeceksiniz. 12 Ağustos tarihinde Retro harekete başlamasıyla bu kararlar sırasında ektiklerinizin karşılığını almaya başlayacaksınız. Eğer stratejilerde hatalar ve ya iyileştirilmesi gereken durumlar varsa bu konulara eğileceksiniz.

Satürn, Pluto ve Uranus’un hayatınıza getireceği her katkı her geçen gün neşe, kolaylık ve ihtişam yaratsın..

Sevgiyle ve umutla..

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK 

KLAROS DANIŞMANLIK 

Paylaş