Dolunay, 19 Nisan 2019 saat: 14:12’de 29 derece Terazi burcunda  meydana gelecek.

Bu Dolunay, Terazi burcunda gerçekleşen ikinci Dolunay olacak. Ve 29 derecede, astrolojide anaretic olarak adlandırılan derecede yaşanması son derece önemli değişim ve krizlerin, kırılma noktalarının habercisi olabilir. Hırs ve sabırsızlık gözlemlenebilir.

İlk Terazi Dolunayı, 21 Mart’ta, İlkbahar ekinoksunda yaşanmıştı. Özellikle ilişkiler, ortaklıklar ve sözleşmeler alanında önemli bitişler, tamamlanmalar, aydınlanma ve farkındalıklar sağlamıştı. Bazılarınız ilişkinizi sonlandırma kararı alırken, bazılarınız ise ilişkisinde bir takım sorunlar ile yüzleşti, bazılarınız ise yeni bir boyuta geçiş yaptı. Bu sefer ki Dolunay ise, eğer bu alanda geçmiş Dolunay’da gereken aksiyonu almaya cesaret edemediyseniz, size bunu zorla yaptıracak nitelikte olacak. Eğer böyle bir sürece geçiş yaptıysanız, ilişkiniz ve ya ortaklıklarınız ile ilgili son hamleleri yapma fırsatını bu Dolunay ile yakalayacaksınız.

Bu Dolunay’ın an haritasına baktığımızda, yükselenin Aslan olduğunu görüyoruz. Ego savaşları bu bağlamda gündeme gelebilir. Duygusal anlamda her ne kadar barış ve adalet yanlısı olsanız da, karşınızdakinin sizinle hem fikir olmadığını gösteriyor. Merkür’ün de Koç burcuna geçmesi ve Mars’ın İkizler burcunda olması nedeniyle, iletişim alanında öfke, agresiflik ve sinirlilik görülebilir. Sonrasında pişman olunacak sözler kızgınlıkla sarf edilebilir. Chiron ile kavuşum açıda olması ise, geçmiş travmalarınızı, yaralarınızı dile getirebileceğinizi söylüyor.. Dikkat!

Dolunay’ın Yöneticisi Venus ,  Retro harekete henüz başlayan Jupiter’e olumsuz, Dolunay’a ise yıpratıcı bir açı yapmakta. Duygusal alanda son derece talepkar ve beklentide olmanız mümkün. İddialı denecek istekleriniz olabilir. Kurban psikolojisine ve ya masallardaki aşkı yakalama dürtüsüne sahip olabilirsiniz. Bu nedenle karşınızdakini suçlamanız ve ya yargılamanız söz konusu olabilir. Bazılarınız için ilişkilerinizde ve ya ortaklıklarınızda bir takım üçüncü kişiler, ve ya aile, özellikle kadınlar, bu beklentilerin nedenini oluşturabilir.

An haritasında Boğa burcundaki Uranus’un, Güneş’e her an destek çıkmaya gönüllü olması, maddi ve manevi güven alanında bir takım özgürlük arayışının aradaki anlaşmazlığa sebep olabileceği ve ya dengeyi sağlamakta önem kazanabileceğini gösteriyor. Belki de maddi ve manevi alanda konfor alanınızın dışına çıkmak, birlikte olduğunuz kişiye bağımlı olmaktan vazgeçmek ve bu bağlamda ilişkiyi sonlandırmak sizi daha rahat ve özgür hissettirebilir. Ya da bu duygularınızı ortaya koymak ve içinizi dökmek isteyebilirsiniz. Bazılarınız ise, sözleşmeler, ortaklıklar, kontratlar alanında önemli bitişlerle maddi anlamda daha iyi bir konuma sahip olabileceğinizi düşündüğünüz olasılıkları tercih edebilirsiniz. Ya da bu bitiş, size başka bir maddi manevi konfor alanı sağlayabilir. Özgür olmak burada sizi motive eden ana prensip olarak çalışabilir.  Güneş’in Dolunay gerçekleştikten hemen sonra 22 Nisan’da Uranus ile kavuşması, bu özgürlük ve isyan duygusunu daha da arttırabilir.

İlişkinizde, ortaklığınızda maddi ve manevi anlamda özgürlük arayışı ve ya alan yaratma konusundaki alacağınız bu kararların temeli aslında 31 Ağustos – 2 Eylül 2018 arasında yatmakta. Partnerinizle ve ya ortağınızla, eşinizle, ilk konuşmalar ve ya görüşmeleri bu süreçte yapmış olabilirsiniz. O günden bugüne ne değişti, gözlemleyin.. Talepleriniz karşılandı mı? Yoksa herhangi bir değişiklik yok mu? Siz ne durumdasınız? Herkes görevini yerine getirdi mi? Bu soruların cevapları, kararlarınızı daha kolay almanızı sağlayabilir.

Haritada Saturn ‘un MC ile yaptığı olumlu açı, bu Dolunay ile birlikte aldığınız kararlar sonrasında, günlük hayatınıza ve ya iş hayatınıza daha fazla konsantre olacağınızı gösteriyor. Sorumluluk ve görev bilinci dahilinde sıkı bir disiplin içine girebilirsiniz. Kurallar, belirlediğiniz prensipler önem kazanabilir. Kariyer alanında kazançlar ve gelirler sizin için daha önemli hale gelebilir. Bastığınız zeminin daha sağlam olmasını isteyebilirsiniz. Çünkü bu Dolunay sonrasında 22 Nisan’da yaşanacak olan Güney Ay düğümü ve Saturn kavuşumu, bu bağlamda hayatınızda gereksiz, size fayda sağlamayan, enerjinizi aşağıya çeken her ne varsa, bu düzeni değiştirmek için gereken sabrı ve istikrarı size verecek. Büyük bir temizlik sizi beklemekte. Oğlak burcu doğum haritanızda hangi alanı temsil ediyorsa, bu alanda bir temizlik şart! 

24 Nisan’da Saturn’un, 30 Nisan’da ise Pluto’nun Retro harekete başlaması ise sağlam zemini yaratmak adına neler yapabileceğinizi size göstermek için süreci başlatacak.

Gökyüzündeki bu etkileşimler, Dünya üzerinde birtakım afetlere, özellikle de depremlere neden olabilecek güçte. Özellikle 20 ve 30 Nisan arası önemli ölçekte depremler ve ya toprak kaymaları gündeme gelebilir.  

Bu Dolunay ile birlikte, ilişki ve ortaklıklar alanındaki hayat anlayışınızı sadece, kültürel ve ya bilgisel anlamda bugüne kadar çevrenizden satın aldığınız bilgilerle değil, kendi deneyimleriniz ve gözlemleriniz sayesinde bir düzene ve felsefeye oturtmanız gerektiğini kavrayacaksınız.

Kendi doğrunuzu, bilinçaltınızda sizi kısıtlayan inanç, yargı ve düşüncelerden özgürleştirerek ancak yaratabilirsiniz. Kontrolün ancak o zaman sizde olduğunu unutmayın..

21 Mart Dolunay yazısını okumak için, aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

21 Mart 2019 – Terazi burcunda Dolunay – İlişkilerde yeni sayfalar..

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş