Nisan ayında, 3 önemli gezegen Retro harekete geçiyor. Retro hareketi, gezegenlerin Dünya hızıyla ve Güneş çevresinde, hızlarının azalmasıyla geri gidormuş efektinin algı boyutunu ifade eder. Hiç bir gezegen yörüngesinde geri harekette bulunmaz!! Dünyadan bakıldığında sadece geri gidiyormuş gibi algılanır ve bu durum, hayata bakış açılarımızda, yaşadığımız olaylarda, tekamülümüzde izlediğimiz yolda önemli zaman döngülerine işaret eder. Yani Retro, bir OPTİK YANILSAMADIR. Dolayısıyla endişelenmek, tedirgin olmak ve ya bu dönemleri olumsuz olarak nitelendirmekten çok, avantajınıza kullanmanız son derece önemlidir.

Nisan ayında öncelikle Jupiter geri harekete başlayacak.

  • Jupiter, Ekim ayında geçmiş olduğu Yay burcunda 10 Nisan itibariyle geri harekete geçecek. Bu durum, inançlarınız, hayat felsefeniz, benimsediğiniz anlayışlar ve öğretiler alanında bir takım sorgulamalar ve değerlendirmeler yapmanız gerektiğini göstermekte. Büyümeyi, genişlemeyi, kişisel anlamda gelişmeyi hedeflediğiniz alanlarda, (haritanızda Yay ve Balık burcunun ikamet ettiği hayat alanlarında) izlemeniz gereken yollarla ilgili durup bir düşünmeniz gerekebilir. Geçmişte bu alanda yaptıklarınız ve elde ettiğiniz sonuçları incelemekle işe başlayabilirsiniz. Hangi strateji cevap verdi, hangisi sınıfta kaldı? Önce elemek, sonra yenisini oluşturmak ilk yol haritanızı oluşturacaktır.

Jupiter, Retro alana, 14 Ocak 2019 tarihi itibariyle 14 derece Yay burcunda iken girmiş bulunuyor. Bu tarih ve civarında olan olayları incelerseniz, 12 Ağustos 2019’a yani Jupiter’in  ileri harekete geçeceği tarihe kadar, hangi konular üzerine eğilmeniz ve bu alandaki felsefelerinizi gözden geçirmeniz gerektiğini bilirsiniz. Kolları sıvama zamanı!! Jupiter retro alanı 6 Kasım’da terk edecek. Ve siz Ağustos sonunda uyguladığınız tüm yeni stratejilerin cevaplarını, Kasım ayına kadar almış olacaksınız.

İkinci Retro harekete geçecek olan gezegen Saturn olacak.

  • Saturn Oğlak burcunda 24 Nisan 2019 itibariyle geri gitmeye başlayacak. Sorumluluklar, görevler, kurallar ve prensipler gibi konular ön planda olacak. Haritanızda, Oğlak ve Kova burcunun ikamet ettiği alanlar disiplini sağlamanız gereken yerler olacak. Bu alanlarda nasıl bir disiplin içine girmeniz, ne şekilde çaba göstermeniz ve kurmanız gereken yapının sağlam ve sürdürülebilir olması konusunda ne şekilde aksiyon almanız gerektiği ile ilgili durup düşünmeniz gerekecek. Saturn’un ileri gittiği 18 Eylül’e kadar stratejilerinizi gözden geçirmeniz mümkün. Karamsarlık ve ya depresif duyguları kenara bırakarak hareket etmeniz gerektiğini unutmayın. Saturn’un 2018’den bu yana Oğlak burcunda size yaşattığı sınavların önemi burada dikkate alınmalı. 2018’den beri hangi alanda engeller, gecikmeler, blokajlar ve duvarlar ile karşılaştınız? Stratejiler işe yaradı mı? Sizi geri mi püskürttü? Şimdi hesap kitap zamanı!! Derslerinizi aldıysanız işiniz daha kolay olacaktır. Saturn 25 Aralık’ta tamamen Retro alanı terk etmiş olacak, siz de , Eylül’ün ikinci yarısından itibaren kurduğunuz düzenin sağlamlığı ve kalıcılığının keyfini çıkaracaksınız.

Üçüncü Retro harekete geçecek olan gezegen Pluto olacak.

  • Pluto uzun zamandan beri Oğlak burcunda.. En ağır gezegenlerden biri olan Pluto, 30 Nisan 2019 itibariyle geri harekete başlayacak. Geçtiğimiz sene  23 Nisan – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında Retro harekette bulunmuştu. Belki bu dönemi değerlendirmeniz ve bu tarihlerde yaşadığınız olayları hatırlamanız size yardımcı olabilir. Pluto’nun bu Retro sürecindeki amacı, size artık fayda sağlamayan, çürümüş ve sağlam olmayan zemini kaldırıp atmak ve yerine yenisini kurmak konusunda çözüm ve gidişat yollarını değerlendirmeniz  ile ilgili olacaktır. Ve ya eğer yeni bir düzen aşamasındaysanız, bu alandaki stresi ve baskıyı ne şekilde yönetmeniz gerektiğini öğretecektir. Pluto, 3 Ekim’de ileri harekete geçecek, dolayısıyla bu tarihe kadar yaşadığınız değişim ve dönüşümü nasıl hazmetmeniz ve yükünü kaldırmanız gerektiği ile ilgili bu tarihe kadar çözüm yolları arayabilirsiniz.   Pluto, Retro alanı 23 Ocak 2020’de terk edecek.

Saturn ve Pluto, haritanızda Oğlak burcunun ikamet ettiği hayat alanında asıl büyük ve kalıcı değişimi, 12 Ocak 2020′de hayatınızda gerçek kılacak.

Nisan 2019 gerçekten de bu bağlamda oldukça önemli bir başlangıç olacaktır. Sabır, disiplin, gözlem, değerlendirme Kasım 2019’a kadar önemle üzerinde durulması gereken kavramlar olacaktır.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

 

 

 

 

 

Paylaş