Gezegen saatleri, eski bir astrolojik sisteme bağlıdır. Bu sistem, MÖ. 800 yıllarında yaşamış olan Kaldeliler tarafından düzenlenen günlük ve saatlik programa dayanmaktadır.

Kaldeliler; Satürn, Jüpiter, Mars, Güneş, Venüs, Merkür, Ay, sonra Satürn ve Jüpiter’in, sırasıyla tekrarlanmasıyla oluşan bir düzenek kurmuşlardır.. Bu düzen, gezegenlerin göreceli yörüngesel hızını gösterir. Bu tekrarlanan sıra ise, bir heliosentrik perspektiften bakıldığında yani Güneş’i merkez kabul edip diğer gök cisimlerini buna göre gökyüzünde konumlandırdığımızda, gezegenlerin yörüngelerinin ortasından göreceli uzaklığını, yani gezegenlerin Güneş’ten olan mesafesini (Güneş’in Dünya ile sırayla yer değiştirmesiyle) ve Ay’ın dünyadan mesafesini hesaba katarak oluşturulmuştur.   

Gezegen saatleri, zamanı bölmek için Kalde düzenini kullanır. Gezegensel günün her bir gezegensel saati farklı bir gezegen tarafından yönetilmektedir. Günün ilk saatini yöneten gezegen, aynı zamanda günün yöneticisidir ve güne adını verir. Örnek verecek olursak, Pazar günü, Güneş tarafından yönetilir..Böylece Pazarın ilk saati Güneş komutasında başlar, Pazartesi’nin ise ilk saati Ay tarafından yönetilir ve bu şekilde devam eder. Haftanın yedi günü, her biri farklı gezegen etkisi altındadır ve gezegenin sembolize ettiği konular dinamiğinde işlev görür.

Yedi gezegen, haftanın yedi gününe dağılmıştır: Pazartesi, Ay; Salı, Mars; Çarşamba, Merkür; Perşembe, Jüpiter; Cuma, Venüs; Cumartesi, Satürn, Pazar ise Güneş tarafından yönetilir.   

 

Yıldız saatlerini günlük hayatınızda nasıl kullanabilirsiniz?

O gün yapmak istediğiniz işler ve ya başlatmak istediğiniz eylemleri gezegenlerin sembolize ettiği konular ışığında seçerek ve ya uygulayarak avantajınıza çevirebilirsiniz. İşleriniz daha kolay ilerler ve ya hızlanır. Sembolikler doğrultusunda, konuya göre güne de karar verebilirsiniz. Mesela aşk, flört , ilişkiler ile ilgili aksiyon almak istiyorsanız, Cuma gününü, yani Venus’un gününü tercih edebilirsiniz. 

Saatler ile ilgili ise, resmi bir makama başvuru yapmak için Güneş saatini tercih edebilirsiniz. Ve ya alışveriş, pazarlık gibi konularla ilgili bir şeyler yapmak istiyorsanız Merkür saatini tercih edebilirsiniz. Tabii ki Retro olmadığı sürece..

Genel anlamda, gezegenlerin etken ve güçlü olduğu konular ve ya alanlarla ilgili  işlerinizi planlayabilirsiniz.

 

Hangi gezegen, astrolojide hangi alanları ve ya konuları temsil ediyor?

GÜNEŞ:

Başarılı olmak ve ya gururunuzu okşayacak eylemler için bu saati seçebilirsiniz. Resmi makam, devlet işleri, dilekçeler, baba, otorite figüreriyle ilişkiler, yüksek benlik ve aynı zamanda kendinizi parlatmak ve ya ispat etmek istediğiniz yeteneklerinizi kullanmak için uygun bir saattir. Liderlik gücünüzü arttırmak istiyorsanız bu saatleri kullanabilirsiniz.

EYLEMLER: Sunumlar, yaratıcılık, tartışma, yönetim, hobiler, çocuklarla vakit, tanıtım, zevkler, rekabete girmek gibi.

 

VENUS:

Aşk, duygusallık, güzellik, sevgi, dostluk, sanat, estetik gerektiren konular, empati, lüks, maddi ve manevi güven yaratmak, sosyalleşme, arkadaşlık gibi alanlarla ilgili aksiyon almak istediğinizde bu saati seçebilirsiniz. Nezaket, sevgi, huzur ve barış dolu konuşmalar yapmak için ve ya estetik , güzellik gibi konularla ilgili faaliyetler için çok uygundur. Sanatsal faaliyetler için bu saatleri kullanabilirsiniz.

EYLEMLER: Sanat, müzik, romantizm, sosyal etkileşim, barışmak,  arkadaşlık, sevgiliyle buluşmak, yeni bir ilişkiye adım atmak. Para ile ilgili konularda aksiyon almak.

 

MERKÜR:

İletişim kurmak, bir yerden bir yere gitmek, kısa seyahatler, trafik, araba kullanmak, eğitim, öğretim, bilgisayar, araştırmak, okumak, yazmak, konuşmak ve ya taşınmak için bu saati tercih edebilirsiniz. Zihinsel aktiviteler için bu saatler size iyi gelebilir.

Alışveriş yapmak ve ya ticari konularla ilgili, pazarlıklar, toplantılar ve ya görüşmeler yapmak için çok uygundur.

EYLEMLER: Her türlü iletişim (yazılı, görsel vs), öğrenmek, eğitim vermek, evrak imzalamak, ticaret anlaşmaları yapmak, kardeşler ve ya yakın çevrenizle iletişim kurmak gibi.

 

AY:

Kadınlarla ilgili faaliyetler, hormonsal döngüler, sezgisel ve ya hayal gücünü kullanmak, duygusallık gerektiren konularda yoğunlaşmak, aileyle ilgilenmek, geçmişle ilgili konulara odaklanmak için bu saatleri tercih edebilirsiniz.

Ev ve ya ailenizle iletişim kurmak ve ya yemek yapmak, hızlı yapılması gereken işler için uygundur.

EYLEMLER: Yemek yapmak, rutin işlere başlamak, kadınlarla ilgili ve ya duygusallık gerektiren konularla ilgili aksiyon almak, sezgilerini dinlemek, evinizle ve ya ailenizle ilgilenmek.

 

SATURN:

Disiplin ve ya sabır gerektiren işlerle ilgili adım atmak, organizasyonel işler, sorumluluk ve ya görev alanında olan işlere başlamak için uygundur. Saturn saatlerinde daha olumsuz düşünceler, karamsarlık ve ya aşırı gerçekçi bir yaklaşım benimsenebileceğinden dikkatli hareket etmek gerekir. Ders çalışmak ve ya bir işe konsantre olmak için son derece uygundur. Otoriteler, yaşça büyük kişiler ile bu saatlerde görüşmeniz ve ya iletişim kurmanız, işlerinizi zorlaştırabilir. Anlaşmak imkansız olabilir. Bu durumlar için Güneş saatini tercih etmelisiniz. Korkulardan ve ya endişelerden uzaklaşmak için ideal zamanlardır.

EYLEMLER: Dikkat ve ya konsantrasyon gerektiren işler, ders çalışmak, okumak, istikrar gerektiren işlere adım atmak. Kurallar ve ya bir takım stratejiler belirlemek, bir işe kurallar ve ya kısıtlamalar koymak, kariyer ve ya iş alanında kararlar almak.

 

JUPITER:

Şans, bolluk ve bereket sembolizmi olduğu için bu tarz konularda bu saatlerden faydalanabilirsiniz. Bir işi büyütmek, iyileştirmek, geliştirmek için adım atmak, yarışmalara katılmak, macera dolu outdoor aktivitelere katılmak, seyahat etmek için uygundur.

EYLEMLER: Maneviyat, dini konular ve inançlar alanında aksiyon almak, dua etmek, ders çalışmak, bir konuyu derinlemesine incelemek ve ya öğrenmeye çalışmak,  para ve ya yatırımlar alanında (risksiz konularda) girişimde bulunmak, yasal konular ile ilgili harekete etmek, piyango bileti almak..

 

MARS:

Spor yapmak, tartışmak ve ya münakaşa etmek, bir hedefe yönelmek, cesaret gerektiren konularda ilgili adım atmak, zorluklarla mücadele etmek için bu saatlerden faydalanabilirsiniz. İlişkilerle ilgili bu saatlerde herhangi bir adım atmamalısınız, agresif ve zorlu saatler olabilir. Trafikte dikkatli olunmalı. Tehlike arz edebilir.

EYLEMLER: Dövüş sanatlarıyla ilgilenmek, savaşmak istediğiniz konularla ilgili adım atmak, rekabet gerektiren konular, cinsellik, arzular ve istekler ve ya hedeflerle ilgili harekete geçmek.

Yıldız saatlerini nasıl öğrenebilirsiniz?

Bulunduğunuz günün, hangi saatinin, hangi gezegen etkisinde olduğunu öğrenebilmek için telefonunuza yükleyebileceğiniz, yıldız ve ya gezegen saatleri adı altındaki programlardan ve ya uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

 

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş