11 Ağustos  2018’de, saat 12:57’de, 18 derece Aslan burcunda  Parçalı Güneş tutulması meydana gelecek.Bu tutulma Kanada’nın en kuzeyi, Grönland, İzlanda, İskandinav ülkeleri, Rusya ve Kazakistan’ın büyük bir kısmı, Moğolistan ve Çin’den izlenebilecek. Güneş yaklaşık %75’lik bir oranda örtülecek.  Bu tutulma ile 2018’e ait Tutulmalar serisi tamamlanmış olacak.. Bu da demek oluyor ki, kadersel anlamda hayatınızla ilgili yapmanız gereken büyük değişimin son adımı bu tutulma ile mümkün olacaktır..Gökyüzündeki Retro gezegenlerin varlığı  ve çokluğu ise geçmişle ilgili sorgulamaların, yüzleşmelerin getirdiği bir yenilik olduğuna işaret etmekte..Artık veda etme zamanı..

Bu Güneş tutulmasının , Uranus Retro sürecinden hemen sonra gerçekleşmesi, aslında tutulmayı takip eden 6 aylık süreçte yeni konfor alanınızı yaratmak ile ilgili büyük adımlar ve başlangıçlar yapacağınızı göstermekte. Sanki tutulma, Uranus’un de Retroya geçmesini beklemiş gibi…

Bu 6 aylık süreçte kendinize yeni sınırlar belirleyebilir, bu konfor alanlarını belirlerken geçmişte yaptığınız hataları gözden geçirerek sizin için en doğru stratejiyi belirleyebilirsiniz. Uranus size geçmişte sizi tehdit eden özellikle de özgürlük alanlarınızı kısıtlamaya çalışan engellerden kurtulmanız için yeni ve farklı, hatta sıra dışı çözümler öneriyor. Ağustos’un ilk haftasında özellikle erkek figürlerle yaşanılan sıkıntılar, problemler ve sorunlar size bu konuda gökyüzünden ilk uyarıyı yaptı.. İşte tam da bu dönemde, bu kısıtlanmaya katlanmak ve ya isyan etmek arasında seçim yapma noktasında.. Aslan burcunda Güneş tutulması hayatınızda devreye giriyor..

An haritasına baktığımızda, Yükselen ve 1.evde konumlanan Jupiter ve Akrep’in gücü ile , spiritüel ve manevi anlamda kendinizi oldukça geliştirdiğinizi,  özellikle 16 Ocak ve 9 Haziran civarında gerçekleşen olaylar ile yaşadığınız aydınlanmalar sonucu aldığınız dersler , gördüğünüz gerçekler sayesinde farklı bir düşünce ve fikir yapısına sahip olarak hareket etmek istediğinizi gösteriyor.. Bu farklı bakış açısı, hatta size göre fazla radikal ve sıra dışı gelen fikirler, sizi isyana sürükleyen eylemler ile birleşince, önünüzdeki engelleri, nasıl kaldırmanız gerektiği ile ilgili bir takım çözümler üretmenizi sağlayabilir. Hazır Saturn ve Uranus arasında oldukça keyifli bir açı varken, geçmiş deneyimleriniz ve ilk defa deneyimleyeceğiniz çözüm yolları arasında kolay bir geçiş yapabilirsiniz. Kendinizi yeniye, yeniliğe kolayca adapte ederek, sıra dışı yollarla önünüzü açabilirsiniz.

Tutulmaya eşlik eden Retro Merkür’ün ve Jupiter’in konumu itibariyle, kendinize olan güveniniz artabilir, bilginize, deneyiminize, iletişim gücünüze çok fazla güvenebilirsiniz. Aşırı iyimser ve ya olumlu bir yaklaşım benimseyebilirsiniz. Üzerinize alabileceğinizden fazla sorumluluk almayın..”Ben yaparım, Hallederim..” deyip tuzağa düşmeyin..Burada biraz daha temkinli olmakta fayda var. Merkür ‘ün Retro harekette olduğunu unutmayın..Yanlış fikirlere ve algılara kapılmayın..Düşünceler ve fikirler, konuşmalar, bu dönemde sisli olur..  19 Ağustos’a kadar yaratıcılığınız, liderliğiniz, hayatınızı kontrol etme gücünüz ile ilgili sorgulamalar yapmak, kendinizi ispat etmek istediğiniz alanları belirlemek, bu alanda geçmişte yaptığınız hatalarla yüzleşmek, iletişim dilinizi düzeltmek için zamanınız var. Şu an durup geçmişle yüzleşerek, düşünme zamanı.. Karar almayın, sadece geçmişteki kendinize bakın, görün, hataları bulun, düzeltin…Yeni bir yol belirleyin..

Güneş tutulmasının haritanın tepesinde konumlanması ise size şunu söylüyor..Bu tutulmayla hangi adımı, hangi girişimi ve ya hayatınızda hangi başlangıcı yaparsanız yapın, bunun herkes tarafından duyulacağını ve bilineceğini bilin… Tutulmadan 6 ay sonra, herkes sizin yaptıklarınızı, başardıklarınızı, hedeflediklerinizi ve bu hedefe nasıl ulaştığınızı konuşuyor olacak. Attığınız tohumların meyvelerini Şubat ortasında toplamanız mümkün…

Aslan burcundaki Güneş tutulması size, kim olduğunuzu, ne olduğunuzu , hayatınızı nasıl yaratmak istediğinizi, toplum önünde nasıl bir statüye sahip olmak istediğinizi hatırlatarak, kendinizi başkalarına ispat etmeniz için olanak sağlayacak, sizi bir takım girişimlere yönlendirecek.

Tutulmalar serisindeki yazımda belirttiğim gibi, Aslan cesaretinde olmalı, fakat Aslan’ın tuzaklarına düşmeden hedeflerinize ilerlemelisiniz. Ego, gurur, bencillik ve egoistlikten uzak durarak, zorbalıkla isteklerinizi gerçekleştirmek yerine, yaratıcılığınızı, parlak zekanızı, yeteneklerinizi, içinizdeki çocuğun potansiyelini, sevgiyi ve sadakati kullanarak yapıcı çözümlerle hareket etmeniz işlerinizi bu 6 aylık sürede çok fazla kolaylaştırabilir..

Tutulma serisi yazımı tekrar okumak için, aşağıdaki linki tıklamanız yeterli..

13 Temmuz 2018 – ÜÇLÜ TUTULMALAR SERİSİ

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş