13 Temmuz 2018 saat 05:47’de 20º Yengeç burcunda Parçalı bir Güneş Tutulması gerçekleşecek. Bu Güneş tutulması, sadece Antarktika’nın  kuzeyi ve Avustralya’nın güneyinden görülebilecek. Ülkemizden izlenemeyecek olan bu tutulmada Ay, sadece Güneş’in %34’ünü örtebilecek..

Güneş tutulmaları bilindiği üzere, yeni başlangıçlar ve yeni adımları anlatır, aynı Yeni Ay’larda olduğu gibi. Fakat astrolojik anlamda tutulmalar, insan hayatında çok daha büyük dönüm noktalarına ifade eder, çünkü Ay Düğümleri Güneş ve Ay’a eşlik eder. Bu Güneş tutulmasının parçalı olması, yani tam anlamıyla Güneş’in Ay tarafından kapatılamayacak olması kafalarda acaba etkisi daha mı az olacak ? sorusunu getirebilir.

Fakat hayatta her şeyin bir nedeni var..

Bu parçalı Güneş tutulması, atacağınız adımlarda mantığınızı ve egonuzu duygularınızdan daha önde tutacağınızı gösterebilir. Yani başlatmak istediğiniz enerjide, mantığınızın sesini daha fazla dinliyor olabilirsiniz. Fakat Yengeç burcunda oluşması, zaten benliğinizin ve mantığınızın çoktan bir duygu seline kapıldığını söylüyor. Manevi değerler oldukça fazla önem kazanabilir. Maddi konular ise özellikle aile , yuva, ev konuları, annelik gibi konularda, asıl hedef olmak üzere ortaya çıkabilir.. Şefkat, merhamet, koruma ve kollama isteğiniz oldukça yoğun olabilir.. Öncü bir burçta tutulmanın olması, bu bağlamda yuva kurma ve ya aile olma içgüdüsünün yoğunlaşacağını gösterirken, önümüzdeki 6 aylık süreçte bu hedefle hayatınızda bir çok alanda önemli adımlar atabilirsiniz.

An haritasına bakacak olursak, tutulma haritanın 1.evinde gerçekleşiyor. Atacağınız adım, kendi duruşunuzu ve imajınızı, görünümünüzü değiştirecek bir potansiyele sahip olabilir. Özellikle ikili ilişkilerde ve ya ortaklıklarda, işvereniniz ile olan ilişkinizde yeni bir tavır , strateji ve ya rol benimseyebilirsiniz. Koç’un evi olması nedeniyle başlatma isteğiniz yoğun, siz ise cesur, sabırsız ve aceleci olabilirsiniz. Yeni tohumlar atmak, yeni oluşumlar yaratmak için ideal zamanlamanın ‘şimdi’ olduğunu düşünebilirsiniz.

Fakat!!!!! Pluto ile yapmış olduğu exact karşıtlık, ciddi baskı ve stres altında olabileceğinizi gösteriyor. Direnç göstermek ve ya baskıya karşı koymak adına bir takım aksiyonlar almak isteyebilirsiniz. İsyan etmek, sizi manipule etmeye ve ya ezmeye çalışan kimse ona karşı ayakta durmak isteyebilirsiniz. Psikolojik anlamda bu süreçte oldukça zorlanabilir, neyi, nasıl yapacağınızı ve yöneteceğinizi bilemeyebilirsiniz. Burada asıl yapmanız gereken çürümüş düzeni komple yıkarak, yeni bir düzen kurmak için aksiyon almaktır. Israr etmenin anlamı yoktur. Çünkü zaten kadersel olaylarla bu çürümüş düzen öyle ve ya böyle yıkılacaktır.

Tutulma ile Jupiter’in desteklediği Neptun arasındaki olumlu açı, yaratıcılık gücünüzün ve hayallerinizin aktif bir şekilde uyarılmasına neden olacak ve bu hayallerin hayata geçirilmesi için gerekli potansiyeli size sağlayacak.

Diğer taraftan, Venus’un,  Saturn ve Uranus ile olumlu açısı ise, sizde adeta yeni bir soluk ve heyecan yaratan farklı ve ani başlayan bir ilişkinin, birlikteliğin, ortaklığın  ve ya işveren ile olan durumun bir sözleşme, anlaşma , kontrat yani imza ile kalıcılaştırılacağına işaret ediyor. Aşk yaşayanlar , bir ilişkileri olanlar için evlilik gündeme gelebilir, sadakat ve güven duygusunu ifade edebilmek için, söz, nişan yapabilirsiniz. İş görüşmeleri yapanlar, yeni bir iş için sözleşme yapabilir, müşteriler ve ya danışanlarla çalışanlar büyük anlaşmalara imza atabilirler. Maddi alanda birtakım çalışmalar yapanlar ise, yatırım araçları alanında, beklenmedik bir şans elde edebilirler ve bu anlık fırsatı kalıcı ve sağlam bir yatırıma dönüştürebilirler.

Bunların hepsi, tutulma sonrası 6 aylık süreç boyunca gerçekleşecektir. Bu 6 ayın sonucunda, yani Ocak 2019 ortalarında, somut bir şekilde  hayatınızdaki değişimlerle kendini göstererek yüzdüğünüz suların berraklaşmasına, suyun yüzünde ise net bir şekilde  hayalinizde yarattığınız resmi görebileceksiniz.

Peki bu süreçte sizleri neler bekliyor?

Önümüzdeki 6 aylık sürece baktığımızda neredeyse tüm gezegenlerin Retro zone’da ve ya Retro harekette olduğunu söyleyebilirim.

Bu demek oluyor ki, başlatmayı istediğiniz olay ve ya konu ile ilgili, önce bir geçmişe dönüp deneyimlerinizi tartmak, hesaplaşmalar yapmak ve analizlerle hedefinize giden farklı farklı yolları araştırmak, faydalıdan çok zorunlu olacak.

 

  • Merkür, 7 Temmuz’da Retro alana girerken, 26 – 27 Temmuz’da Aslan burcunda geri harekete başlayacak. 19 Ağustos’da ileri giderek, Retro alanı 2 – 3 Eylül ‘de terk edecek . Daha sonra, Ekim sonu tekrar Retro alana girerek, bu sefer 16 Kasım’da Yay burcunda geri harekete başlayacak, 6-7 Aralık’da ileri harekete geçerek, 26 Aralık civarında Retro alanı terk edecek.. Düşüncelerinizi, düşünme stratejinizi gözden geçirmenizi isteyecek.                                                                                                                                                                   
  • Venus, 2 Eylül’de Retro alana girerek, 5 Ekim itibariyle Akrep burcunda ve Terazi burcunda geri seyredecek. 16 Kasım’da ileri giderek, 17 Aralık itibariyle retro alanı terk edecek. İlişkilerinizi, birlikteliklerinizi, ortaklıklarınızı ve bu alandaki duruşunuz ve stratejinizi, para ile ilgili konularda stratejilerinizi gözden geçirmenizi isteyecek.                                                                                                                                              
  • Mars, zaten şu anda önce Kova sonra Oğlak burcunda Retro harekette , ve 27 Ağustos’da ileri harekete geçerek, 8 Ekim itibariyle Retro alanı terk edecek.. Yarım kalmış projelerinizi, aksiyonlarınızı, eylem planlarınızı, savunma ve savaşma stratejilerinizi gözden geçirmenizi isteyecek.                                                        
  • Jupiter, Akrep burcunda 10 Temmuz’da ileri gidecek fakat, Retro alandan 6 Ekim itibariyle çıkacak. 8 Mart’tan bugüne kadar olan süreçte, inaçlarınızı, beklentilerinizi, felsefelerinizi sorgulama imkanı buldunuz. Kafanızda netleştirdiniz, ama harekete geçmek ve uygulamak için, 6 Ekim sonrasını beklemeniz de fayda var.         
  • Saturn, 17 Nisan’dan bu yana Oğlak burcunda retro harekette, 6 Eylül itibariyle ise Retro alanı terk edecek. Bu süreçte gerçeklerle, sorumluluklarla ve onları nasıl yönetmeniz ve yerine getirmeniz gerektiği ile ilgili gözlemler yapma fırsatı yakalıyor ve bunları deneyimliyorsunuz. Retro alandan çıktıktan sonra, stratejileriniz bu alanda netleşmiş olacak.                                                               
  • Uranus, 20 Nisan’da Retro alana girmiş bulunuyor. 7 Ağustos itibariyle Retro harekete başlayacak ve 6 Ocak 2019’da ileri harekete geçerek, 23 Nisan 2019’da Retro alanı terk edecek. Boğa burcundaki bu Retro hareket, konfor alanınızdan nasıl çıkmanız gerektiği ve özgürlük alanlarınızı tekrardan nasıl belirlemeniz gerektiği ile ilgili oldukça fazla araştırma yapmanızı sağlayacak. Sancılı bir süreç olmasına rağmen, sonuçları sizin için oldukça önemli kapılar açabilir, tutulmanın sonuçlarını göstereceği günler, Uranus’un ileri harekete geçtiği günler olacaktır.                                                 
  • Neptun, 18 Haziran’dan bu yana Balık burcunda Retro’da, 24 Kasım itibariyle ileri harekete geçerek, 15 Mart 2019’da Retro alandan çıkacak. Maneviyatınızı, hayallerinize olan inancınızı ve yaratıcılığınızı gözlemlemenizi isteyecek.                                                                                                                                         
  • Pluto, 22 Nisan’dan bu yana Retro harekette ilerlemekte. 30 Eylül’de ileri harekete geçerek, 21 Ocak’da Retro alandan çıkacak. Değişim ve dönüşüm yaşamanız gereken ve de baskıya karşı koymak istediğiniz alanda, özellikle sorumluluklarınıza ve görevlerinize nasıl adapte olmanız gerektiğiyle ilgili gözlem yapmanızı istemekte. Bu tutulmanın etkilerini asıl 30 Eylül’den sonra canlı ve net bir şekilde görmeniz mümkün olacak. Hayatınızdaki değişimler o zaman etkili olmaya başlayacak. Karşınızdaki kişiyi nasıl yönetmeniz, baskısına nasıl karşı koyabileceğiniz konusundaki stratejilerinizi bu süreçten sonra uygulamaya koyabileceksiniz.                                           

 

Dolayısıyla, bu tutulmayı takip eden süreçte, aile, yuva, ev ve ya gayrimenkul ile ilgili alanda potansiyelinizi ortaya koymak ve kafanızdaki hedeflere ulaşmak için, oldukça fazla gözlem yapmanız gerekecek gibi duruyor.

Sahneye çıkıp muhteşem bir performans sergilemek ve herkes tarafından alkışlanmak, büyük bir başarıya imza atmak için, maalesef bu süreç gerekli.

Bu tutulma ile, kendi kültürünüzü, geleneklerinizi, ailenizden aldığınız terbiye ve eğitimi kullanarak, aynı zamanda geçmiş anılarınızı hatırlayıp çıkardığınız derslerle,  hem sosyal anlamda, hem de maddi manevi anlamda kendinizi, -öncelikle kendinize- ispat edebilecek, hayatınızda büyük kapılar açarak, yeni başlangıçlar yapabileceksiniz.

 

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

 

 

Paylaş