Dolunay, 29 Mayıs 2018 saat 17:19’da 8° Yay burcunda meydana geldi.

Bu Dolunay, konumu sebebiyle, diğer dolunaylardan biraz daha farklı ve kuvvetli olacaktır. Bir sonraki Yeni Ay’dan çok, sizi asıl 11 Ağustos 2018’de gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Güneş tutulması için hazırlayacak.

Dolayısıyla bu dolunay ile , hangi felsefe ve öğreti alanında, hangi hayat deneyimiyle ve hangi bakış açısıyla bir aydınlanma ve farkındalık yaşıyorsanız, hangi zincirleri kırıp özgürlüğünüzü ilan ediyorsanız, hangi alanda parlamayı tercih ediyorsanız bu attığınız her adımla, 11 Ağustos’ daki Güneş tutulmasıyla hayatınızda oluşacak o büyük girişime ve başlangıca katkıda bulunuyorsunuz demektir. Bu süreci, kendinize ve hayatınıza oldukça önemli bir yatırım gibi düşünebilirsiniz.

An haritasını incelediğimizde, Dolunay’ın yöneticisi olan Jupiter’in, Venus ve Neptun ile duygusal ve ruhsal bir enerji alanı yarattığını görüyoruz. Bu alan sizin hayallerinizin ve ideallerinizin ilk tohumlarını atmanıza yardımcı olacaktır. Ufkunuzu açan, sizi olmanız gereken ve hak ettiğiniz noktaya taşıyacak potansiyeli Dolunay’ın yöneticisinden alıyor olacaksınız. Hayal gücünüz aktif olacak, içinizde bulduğunuz manevi huzur ve inanç sayesinde geleceğinizi şekillendirebileceksiniz. Bu Dolunay’ı takip eden ve ya hemen öncesinde önemli karşılaşmalar ve görüşmeler sizin için çok büyük kılavuz olabilir. Kendinizi hem bireysel olarak, hem de gruplar ve topluluklar içinde nasıl ifade etmek istediğinizin bilincini oluşturabilirsiniz. Farklı bakış açıları, öğretiler ve felsefeler size yol gösterebilir.

Dolunay’ın Mars ile olan açısı, hem duygusal , hem de mantıksal açıdan sizi cesaretlendirebilir, özgürlüğünüzü ilan etmek ve zincirlerinizi kırmak için gerekli motivasyonu verebilir. Fakat Dolunay’ın Neptun ile olan olumsuz açısı, hayal kırıklıklarına ve ya yanlış toplanan bilgiye ve bilgilendirmeye açık olabileceğinizi gösteriyor. Bir şeyler açık ve net olmasına rağmen, birileri bazı şeylerin üstünü kapatmaya çalışıyor olabilir. Kandırılmaya ve ya aldatılmaya açık olabilirsiniz. Bu noktada aldığınız bilgiler ve haberler konusunda pür dikkat ve biraz da şüpheci bir yaklaşımda olmanızda fayda var. Evet, hayal gücünüze bu Dolunay’ın katkısı çok büyük.  Ama ayaklarınız yerden kesilmeden önce, yere değmekte fayda var ki.. Çok yukarılara çıkmadan düşmenin riskini minimize edebilesiniz. Gerçeklerden kopmadan, hayal gücünüzü çalıştırmayı tercih edin. Yay’ın aşırı Polyanna duruşunu , maceracı ruhunu ve iyimserliğini dengelemeye çalışın.. Olasılıkların sonsuz olduğunu unutmayın ve gardınızı alın. Çünkü yarattığınız hayalleri işleyecek olan Merkür, İkizler burcuna geçer geçmez , Dolunay sonrası Mars ile etkileşimde bulunarak bu hayalleri eyleme dökmeye başlayacak.

Burada diğer dikkat edilmesi gereken enerji ise Venus – Saturn karşıtlığı.. Kaybetme korkusu ile hareket etmek, ya da dışlanmışlık, değersizlik, sevgisizlik ve ya onaylanmama endişesiyle bir şeylere adım atmak size hiçbir zaman fayda sağlamayacaktır. Korkular var olduğu sürece, korktuklarınızın başınıza geleceğini unutmayın. Bu enerjiye dayalı hiçbir karar almayın.  Çünkü eğer siz bir kavramın hayatınızda olmaması için niyet ederseniz, olumsuzluk enerjisi , istediğiniz niyetin önüne geçer. Ve ona engel olur. Her zaman pozitif ve olumlu niyetlerle hareket etmelisiniz. Hayatınızda zaten olmayan bir şeye odaklanmanız, onu gerçek kılar. Sevgiliniz mi var? Kaybetmekten mi korkuyorsunuz? Odağınız onun yokluğu olursa, yok olur. Bu gerçeklerin farkındalığı ve bilinciyle hareket ederseniz, hayatınızı daha olumlu ve istediğiniz yönde şekillendirebilirsiniz.

Dolunay zamanları, size artık hizmet etmeyen, faydası dokunmayan, sizi geri çeken tüm enerjilerden kurtulmak için en doğru zamandır. Kötü bir alışkanlığınız varsa bu zamanda niyetlenmeniz sizin için daha faydalı olur. Hayatınızdan çıkmasını istediğiniz kişiler için de aynı durum geçerlidir.

Yay burcundaki Dolunay ile ise, hangi fikrin, inancın, deneyimin köklü savunuculuğunu yapıyorsanız, aslında bunun ne kadar yanlış olduğunu fark edebilirsiniz. Bakış açınızı değiştirebilir, hayatınıza farklı bir gözlükle bakabilirsiniz. Kulaktan dolma bilgilerin değerini kavrayabilirsiniz. Yeni seyahatler, yeni yolculuklar ufkunuzu açabilir. Vizyonunuz değişebilir. Asıl özgürlüğün ne olduğunu kavrayabilirsiniz.

Yükselen Koç’lar, farklı kültürler, hayat felsefeleri, yolculuklar alanında,

Yükselen Boğa’lar, partneriyle ilgili ortak gelirler, harcamalar, banka, kredi, miras, yan maddi destekler alanında,

Yükselen İkizler, partner, ilişkiler, ortaklıklar alanında,

Yükselen Yengeç’ler , çalışma ortamı, şartları, iş arkadaşları ve sağlık alanında,

Yükselen Aslan’lar, çocukları, aşk, flört, yaratıcılık gerektiren, hobiler ve zevkler, tatil ve eğlence alanında,

Yükselen Başak’lar, ev, aile, yuva, gayrimenkul alanında,

Yükselen Terazi’ler, iletişim, düşünceler, fikirler, kardeşler, yakın çevre ve akrabalar, kısa yolculuklar alanında,

Yükselen Akrep’ler, gelirler, kazançlar, maddi manevi değerler alanında,

Yükselen Yay’lar, özel hayat, görünüm, imaj ve ilişkide duruşları alanında,

Yükselen Oğlak’lar, perde arkası aktiviteler, bilinçaltı, korkular ve endişeler alanında,

Yükselen Kova’lar, arkadaşlıklar, sosyal çevre ve ortam, uzun vadeli planlar, gelecek beklentileri alanında,

Yükselen Balık’lar, kariyer, mesleki alan, toplum önündeki statüleri alanında,

Bir bitiş, tamamlanma, aydınlanma, bakış açısı değişikliği ve özgürlük duygusu yaşıyor olacaklar.

 

Paylaş